Volvo S80 – Alt du trenger å vite

Volvo S80

Volvo S80 var Volvo flaggskip sedan før den ble erstattet med dagens S90 for noen år siden. Den første generasjonen av S80 ble introdusert tilbake i 1998 og var i produksjon frem til 2006 da den ble erstattet av den oppdaterte versjonen som holdt seg i produksjon til 2016. S80 er fortsatt en ganske konkurransedyktig sedan på bruktbilmarkedet.

S80-serien består av noen få bensinmotorer og 3 dieselmotorer.  Den andre generasjonen er til og med tilgjengelig som en langhjulsbasemodell for å kunne konkurrere ordentlig med slike som BMW 7-serien, Audi A8 og Mercedes Benz S-klasse.  Den andre generasjonen tilbyr også oppdaterte motorer som gir mer kraft med bedre effektivitet.

Designmessig bruker S80 den klassiske boxy lange sedan silhuetten som passer perfekt til sine tyske rivaler. Andre generasjon ser mye mer tiltalende ut på innsiden da 1st gen S80 nå er en relativt gammel bil. Kjøreopplevelsen er hva du kan forvente av en flaggskip sedan, sofistikert og komfortabel.

Verdimessig er 2. generasjon av S80 fortsatt konkurransedyktig, mens 1m gen ikke er det.  Praktisk-klok, S80 tilbyr all plass i verden, spesielt LWB-modellen.  Lasterommet er også stort, og det samme er antall cubby- og lagringsplasser på innsiden.

Volvo S80 – Drivverket

1m generasjonS S80-serien starter med den 1,9 L innebygde 5-sylindrede motoren med 163hp, mens den 2,4 L innebygde 5-sylindrede utgjør 140hp.  2.5LT-modellen lager 210hp. Alle tre er FWD-biler med manuell girkasse. Den 6-sylindrede oppstillingen starter med 2.9L-modellen som lager 200hp og 2.8L-modellen som lager 272hp.

Disse 6-cylinder modellene kommer med en automatisk girkasse og FWD.  Det er også tre dieselmotorer som tilbys med kraft fra 130hp til 163hp, men disse er ikke på langt nær så ønskelige. S80 II leveres med mer enn 20 forskjellige bensinalternativer, og de fleste av disse er oppdaterte motorer fra 1st generasjons modell, bar de nye V8-modellene.

  Er Volvoer enkle å jobbe med?

Andre generasjon S80 er også tilgjengelig med en AWD-drivlinje  , mens de kraftigste modellene tilbyr mer enn 300hp. S80 er ganske effektiv, spesielt andre generasjons modeller som kan returnere nær 40MPG.

Volvo S80 – Design og chassis

Den første generasjonen av Volvo S80 benytter den klassiske Volvo boxy form mens andre generasjon er litt mer avrundet.  Post-facelift 2andre generasjons modell ser ganske oppdatert ut, selv etter dagens standarder.  Interiørmessig ser denandre generasjonen av S80 ut og føles mye finere og bedre utstyrt.

Fjærings- og chassisjusteringen of S80 er for det meste skreddersydd for en mer komfortabel tur, og det er ganske åpenbart i det øyeblikket du sitter bak rattet på S80. Kraften fordeles lineært og fjæringen er i stand til å suge opp de fleste støtene der ute.

Volvo S80 – Pålitelighet og vanlige problemer

Den første generasjonen av S80 er anstendig pålitelig, men andre generasjon S80 er mye mer pålitelig. Uansett er de vanligste S80-problemene knyttet til motoren, fjæring, kjørekontrollsystemer, elektriske systemer og trykkreguleringssystemer.

Det er verdt å nevne at noen av disse som kjørekontrollsystemene og motorrelaterte problemer kan være ekstremt farlige, da de er i stand til å ødelegge mange viktige bilkomponenter. Den gode nyheten er at hvis du går for en nyere modell, vil du sannsynligvis ikke oppleve disse.

  Bør jeg leie ut eller kjøpe en Volvo?

Volvo S80 – Verdi og praktisk

Den første generasjonen av S80 kan fås for rundt $ 10,000 MENS den andre generasjonen kan fås for rundt $ 20,000. Hvis du fikk for en lavere kjørelengde, bedre utstyrt modell, bør du forvente å betale nesten dobbelt så mye. S80 er ikke så gammel, men det virker som stor verdi hvis du er ute etter en slik bil.

Praktisk-klok, S80 tilbyr all plass i verden fordi det er en full størrelse luksus sedan. S80 LWB er laget for sjåførformål, noe som betyr at den tilbyr rekordhøye nivåer av benplass. Lasterommet er også flott, og det samme er den generelle synligheten, spesielt med tanke på størrelsen på bilen.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor mye koster det å vedlikeholde en Volvo S80?

Volvo S80 koster rundt $ 700 å opprettholde på årlig basis i henhold til de fleste online kilder. Det er verdt å nevne at disse vedlikeholdskostnadene kan svinges uansett avhengig av bilens tilstand og hvor villig du er til å opprettholde den riktig. Alt i alt er $ 700 det du forventer av en bil fra dette segmentet.

Uansett om du anser prisen for høy, eller for lav, trenger du faktisk å opprettholde S80 som biler som disse har en tendens til å lide dårlig av mangel på maintenance. Dette er store og komplekse maskiner som trenger øm kjærlighet og omsorg, ellers vil de fungere dårlig.

  Varer Volvo-biler lenger?

Er Volvo S80 bedre enn Mercedes S-klasse?

Volvo S80 ble først og fremst designet for å konkurrere med slike som Mercedes Benz S-klasse, men S-klasse har alltid vært benchmark luksusbil i full størrelse. Som sådan, selv om S80 tilbyr uendelige mengder fantastiske særegenheter og funksjoner, er S-klassen ganske enkelt et nivå over når det gjelder motorer, luksus og raffinement.

Tross alt er Mercedes-merket synonymt med luksus, noe som betyr at knapt noe annet merke der ute kan konkurrere med det. Det betyr ikke at S80 er dårlig fordi det absolutt ikke er det.

Er Volvo S80 trygg?

Volvo S80 er en av de sikreste luksus sedans i full størrelse på markedet fordi sikkerhet er der Volvo selskapet har en tendens til å utmerke seg. Den post-facelift andre generasjonen av S80 tilbyr mange av sikkerhetsfunksjonene du forventer av biler som bare er ett år eller to gamle.

Hvis du parrer det med effektive krumme soner, mange kollisjonsputer  og et godt designet interiør som er i stand til å motstå mye slagkraft, er det lett å forstå hvorfor S80 er så trygg som den er.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter