2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Den kompakte luksus SUV segmentet er utrolig konkurransedyktig, spesielt når du vurderer biler som Mercedes GLC, BMW X3, og Audi Q5. Imidlertid er X3 og GLC de som ser ut til å samle mest interesse for dette segmentet, inkludert den overlegne, men dyrere Porsche Macan.

Mercedes Benz GLC er stilvalget til gjengen fordi den tilbyr en mer ønskelig utseende utvendig design. X3 ser mer begrenset ut selv om det ser mer lovende ut på innsiden. X3 ble nylig revidert, noe som betyr at den tilbyr overtaket når det gjelder teknologi.

Dette betyr ikke at det direkte slår GLC, men totalt sett virker det som en bedre bil. Folk som kjøper kompakte SUV-er bryr seg også om ytelse og kjøredynamikk, og det er her X3 slår GLC, selv om GLC tilbyr en mer behagelig motor.

Alt i alt ser det ut til at X3 kantet ut GLC når det gjelder fjern plass, teknologi og ytelse. Imidlertid er GLC fortsatt en mer ønskelig bil takket være merket, designen og den generelle brukeropplevelsen.

2022 Mercedes GLC – En mer stilig og ønskelig bil

Mercedes Benz GLC starter på $ 43,850, men gjennomsnittsprisen betalt for GLC er noen få tusen mer.  For denne prislappen får du en stilig kompakt SUV som ser ønskelig ut og tilbyr en ganske komfortabel og dynamisk kjøreopplevelse.

De fleste foretrekker Mercedes MB UX sammenlignet med BMWs iDrive-system fordi det virker litt bedre integrert, selv om iDrive-systemet føles litt mer intuitivt. GLC er et skritt over X3 når det gjelder ønskelighet og design i henhold til de fleste der ute.

  BMW 4-serien pålitelighet

Space-wise, GLC er ikke så imøtekommende som X3 er både når det gjelder lasterom og generell passasjerplass. GLC nærmer seg slutten, og det er åpenbart på visse områder som interiørdesign. Det er ikke å si at det ser dårlig ut, men X3 føles merkbart høyere kvalitet.

Topp-of-the-line GLC 63 tilbyr en V8-motor som føles mye mer behagelig enn den som finnes i BMW X3 M. GLC skyldes en komplett oppdatering i et år eller to som definitivt er verdt ventetiden, da det sannsynligvis kommer til å arve den nåværende C-klasse interiørdesign.

2022 BMW X3 – En mer dynamisk og høyere kvalitet SUV

BMW X3 starter på rundt $ 43,000 og gjennomsnittsprisen betalt er også noen få tusen mer.  X3 ble nylig revidert, noe som betyr at den tilbyr avansert frontlysteknologi, en mer responsiv og høyere definisjon infotainment skjerm, og en generell økning i kvalitet.

X3 føles rett og slett bedre bygget enn GLC, og det bester også GLC i verktøyet.  X3 er også en mer effektiv bil fordi den bruker tilsvarende nyere motorer.  Når det gjelder pålitelighet, føles X3 litt mer holdbar og de generelle pålitelighetsresultatene er til fordel for X3.

X3 føles mer dynamisk og morsommere å kjøre, spesielt i range-topping BMW X3 M trim.  X3 tilbyr også mer plass til både de bakre passasjerene og bagasjen din på grunn av en mer firkantet design.

  Volvo vs BMW pålitelighet - som er bedre?

Både interiør og utvendig design er ikke på nivået av GLC ved første øyekast, men etter at du har tilbrakt litt tid i X3, vil du sette pris på en generell økning i materialkvaliteten selv om den ikke ser like futuristisk ut.

Konklusjon – BMW X3 er det bedre valget

BMW X3 er rett og slett en nyere bil, og det er åpenbart hvis du setter de to bilene side om side. Selv om Mercedes GLC fortsatt er en nydelig kompakt SUV, faller den under X3 i de fleste segmenter. X3 er mer drivstoffeffektiv, tilbyr nyere teknologi, er mer komfortabel og tilbyr byggematerialer av høyere kvalitet.

Hvis du er en Mercedes-fan, er sjansen stor for at du fortsatt vil foretrekke GLC fremfor X3, noe som egentlig ikke er en overraskelse. Et Mercedes-merke samler mer interesse, noe som betyr at GLC er en mer ønskelig bil generelt.

Det beste du kan gjøre er imidlertid å vente til det nye GLC kommer om et år eller to, da det sannsynligvis vil slå bordene til fordel for GLC.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes GLC en tryggere bil enn BMW X3?

Både Mercedes GLC og BMW X3 tilbyr klasseledende sikkerhetsinformasjon og forskjellene her er marginale. I følge IIHS-testing klarer både X3 og GLC å tjene topp trumf i de fleste krasjtestingskategorier, noe som betyr at begge tilbyr mer enn tilfredsstillende sikkerhetsnivåer.

Aktive programvaresikkerhetsfunksjoner er til fordel for X3 ganske enkelt fordi X3 ble oppdatert ikke så lenge siden. Alt i alt bør sikkerhet ikke være en relevant faktor når det gjelder å velge hvilken av disse to som skal kjøpes, da begge er mer enn tilstrekkelig trygge.

  BMW M3 Pålitelighet

Er Mercedes GLC en bedre familiebil enn BMW X3?

BMW X3 er en bedre familiebil fordi den tilbyr både mer sitteplass og mer lasteplass enn GLC. X3 er også en mer økonomisk bil, noe som betyr at du vil bruke mindre tid og penger på drivstoffstopp.

Montering av et barnesete i både X3 og GLC er nesten identisk, og sikkerhetsvurderingene er også nesten identiske. Alt i alt er GLC en flott familiebil, men X3 er enda bedre.

Er Mercedes GLC morsommere å kjøre enn BMW X3?

Når det gjelder kjøredynamikk, tar X3 kaken fordi den tilbyr en mer førerorientert tilnærming. Selv om V8-motoren som finnes i range-topping GLC 63 er mye mer behagelig, er overføringen og chassiset X3 tilbyr  et skritt over de som finnes i GLC.

Begge disse bilene er like når det gjelder komfort, men når det gjelder smidighet, håndtering og respons, er X3 den som får.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter