2022 Mercedes GLE vs BMW X5

Det mellomstore luksus-SUV-segmentet er full av utallige fantastiske SUV-er laget av alle relevante high-end merker som Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Land Rover, Bentley, Aston Martin, Cadillac og Lincoln, men ingen to mellomstore SUVer sammenlignes så ofte som BMW X5 og Mercedes Benz GLE er.

Disse er så tett matchet at det betyr at du ikke kommer til å ta en dårlig beslutning hvis du velger noen av dem. Det amerikanske markedet uttrykker mest interesse for  disse to SUV-ene, og det er derfor både  BMW X5 og  Mercedes GLE bygges i USA.

Når det settes hodet til varme, ender X5 opp på toppen når det gjelder kvalitet og sportiness  fordi det tilbyr høyere interiørmaterialer og en mer spennende kjøreopplevelse mens GLE tilbyr et mer futuristisk dashbord, mer lasteplass og en mer nedkjølt tilnærming til kjøring.

BMW X5 er litt nyere sammenlignet med GLE, og det viser definitivt. Imidlertid er disse to begge fantastiske mellomstore SUVer, og du kommer til å være mer enn fin med en av dem.

2022 Mercedes GLE – En mer komfortabel SUV

Med en startpris på rundt $ 56,000 XNUMX, sitter GLE fast innenfor det luksuriøse mellomstore SUV-segmentet.  GLE er også tilgjengelig med en valgfri tredje rad med sitteplasser som bare er tilgjengelig for barn og dermed ikke bør brukes til voksne sjåførformål.

GLE leveres med punchy motorer som inkluderer både 6-sylindrede kraftverk og 8-sylindrede kraftverk. GLE tilbyr en klar wow-faktor sammenlignet med X5 fordi den tilbyr mer et futuristisk utseende eksteriør og interiørdesign som ser ut og føles mer kommanderende.

GLE er mer innstilt mot en komfortabel og raffinert tur, noe som betyr at den ikke prøver å være sporty eller aggressiv på noen måte form eller form. Den andre raden med seter i GLE føles mer romslig og komfortabel fordi setene ikke er så oppreist som de er i X5.

  Slik oppdaterer du Mercedes COMAND-fastvare

GLE og X5 er svært forskjellige fra bak rattet, selv om de begge er mellomstore SUV-er som deler en lignende markedsplasseringsstrategi.

2022 BMW X5 – Førerens valg

BMW X5 starter på $ 59,400, noe som betyr at det koster litt mer enn GLE, men hvis du velger dem ut til et sammenlignbart nivå, er de utrolig tett matchet.  X5 er ikke så slående eller attraktiv ved første øyekast, men jo mer du ser på det, jo mer innser du at BMW har spilt det trygt.

Den utvendige stylingen til X5 avhenger sterkt av hvilke alternativer du går for, noe som både er en god ting og en dårlig ting. Dårlig spesifiserte X5-modeller ser kjedelige og uinspirerende ut, men M-Sport high-end modeller ser fantastiske ut, noe som betyr at du må betale mer hvis du vil bli lagt merke til.

Der X5 har en klar øvre kant over GLE er både i kjøreavdelingen og kvalitetsavdelingen. X5 føles mer smidig og vilje til å ta en sving i et raskt tempo, den ruller mindre i hjørnene uten å være altfor stiv, noe som betyr at X5 er det åpenbare valget for noen som elsker en spennende kjøretur.

Kvalitet er også der BMW har en tendens til å utmerke seg og X5 føles litt bedre bygget sammenlignet med GLE. Materialvalgene er mer konsistente i hele hytta, og det er færre billige plastbiter sammenlignet med GLE.

  Hvorfor er Mercedes så tung?

Konklusjon – Velg X5 hvis du vil ha en sporty stasjon, velg GLE hvis du vil ha komfort

GLE er komfortmesteren fordi den driver måten den kjører på. Du er ikke fristet til å utforske trekkraftgrensene til GLE fordi den ikke vil at du skal gjøre det.  Dette er ikke å si at X5 ikke er behagelig, men det faktum at X5 rett og slett ikke er så isolert fra prosessen med å kjøre på samme måte som GLE er.

X5 føles mer billignende, mer koblet til veien, og den kommuniserer mye mer med sjåføren mens GLE får deg til å lene deg tilbake og nyte turen.  X5 er bedre til å være komfortabel med than GLE er å være sporty. Dette betyr til slutt at X5 merker flere bokser i kjøreavdelingen.

Imidlertid har GLE en veitilstedeværelse som ganske enkelt ikke kan matches av X5, og det er viktig når det gjelder luksuriøse SUVer. Uansett er begge disse fantastiske, og du bør holde deg til kjørestilen din når det kommer tid til å kvele mellom de to.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes GLE tryggere enn BMW X5?

Både BMW X5 og Mercedes Benz GLE er overlegen trygge mellomstore SUV-er, noe som betyr at de er tett matchet når det gjelder sikkerhet. IIHS belønnet X5 med den beste sikkerhetsvalgvurderingen og en tilsvarende 5-starts rating, noe som betyr at X5 er trygg.

Mercedes GLE vant Top safety pick + rating, noe som betyr at GLE litt kanter ut X5 når det gjelder sikkerhet, i det minste når det gjelder IIHS-tester.

  Hvilken Mercedes har vingedører?

Er Mercedes GLE mer drivstoffeffektiv enn BMW X5?

Drivstoffeffektiviteten din er svært avhengig av hvilken type motor du går for, men det virker som om disse to er så tett matchet at det er umulig å velge en vinner her. Alt avhenger av hvordan du kjører, men det er trygt å si at begge disse er ganske drivstoffeffektive med tanke på størrelse og vekt.

GLE er imidlertid mye tyngre, noe som betyr at det skal være lettere å oppnå et bedre MPG-resultat med X5.

Er Mercedes GLE mer ønskelig enn BMW X5?

Begge disse to mellomstore SUVene er ønskelige av et utall grunner, men takket være en mer staselig utseende utvendig design, er GLE et mer ønskelig valg for de fleste der ute. En vanlig ikke-bil person kommer til å se på GLE og tror at det koster mer enn X5 på grunn av måten det ser ut.

Mercedes biler har en aura av uhemmet eleganse om dem som stammer fra ikke å prøve å være både sporty og luksuriøs mens BMW sitter på gjerdet mellom en sporty kjøretur og en komfortabel tur perfekt som er både en god ting og en dårlig ting.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter