Mercedes EQC MOT Tesla

Tesla har dominert markedet for elbiler i lang tid. Men med Mercedes EQ-linjen har den nå en reell utfordrer å kjempe med. Men hvilken er bedre – Mercedes EQC eller Tesla Model X?

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du vil ha en elegant og komfortabel SUV med utmerket ytelse, er Mercedes EQC det beste alternativet. Men hvis du vil ha en raskere og mer avansert EV med lang rekkevidde, er Tesla Model X det ideelle valget.

Mercedes EQC VS Tesla Modell X

Utseende

Mercedes EQC er pent designet og ser mer tiltalende ut enn Tesla Model X. EQC kan skryte av store frontlykter med et stort grille som kommanderer oppmerksomhet fra forsiden. På den annen side har Model X en enkelt lamellgitter som ikke er veldig forheksende med små frontlykter.

Mercedes EQCs bakre ser like tiltalende ut som fronten. Den har nydelige og store baklykter, mens Model X kommer med en enkel baklykt. Dessuten ser Tesla Model X ut som en sedan fra baksiden, mens Mercedes EQC ser enda mer tiltalende ut bakfra.

Men dessuten er enestående fra Tesla Model X de unike og vakre falkevingedører. Totalt sett er Mercedes EQC mer tiltalende enn Tesla Model X. Men når det gjelder interiøret, er begge bilene eksepsjonelle.

Tesla Model X har et romslig interiør og et stort lasteområde. Det kan være vert for opptil 7 passasjerer, noe som er enestående. Den 7-tommers berøringsskjermen er den mest attraktive tingen inne i Tesla. Likevel vil du også like den nesten uavbrutte utsikten på taket av Tesla.

  Hva er den kraftigste Mercedesen?

Mercedes EQC blir ikke etterlatt også. Denne tyske helelektriske kompakte SUV-funksjonen kommer med en førsteklasses hytte som konkurrerer gunstig med Tesla Model X og Jaguar I-pace. I motsetning til Model X har EQC en stor skjerm og flere kontrollknapper. Så du vil få en normal opplevelse som i en vanlig Mercedes.

Prestasjon

Begge disse bilene presterer utmerket, og det avhenger av hva du leter etter. Hvis du ønsker ren kraft, Mercedes EQC er bilen for deg. Men hvis du vil ha en høytytende bil med lang rekkevidde, er Tesla Model X veien å gå.

Mercedes EQC kjører på en 65 kWh batteripakke som leverer en eksepsjonell 402-hp og 564 lb-ft av dreiemoment. På den annen side er Tesla Model X utstyrt med en 75 kWh batteripakke som gir 328-hp og 387 lb-ft dreiemoment.

Tesla Model X Plaid-varianten er imidlertid kraftigere enn Long Range-varianten. EQC og Model X akselererer fra 0 til 60 mph på 4,9 sekunder. I tillegg har Tesla en bedre toppfart på 130 mph, mens EQC har en toppfart på 122 mph.

Sikkerhet

Når det gjelder sikkerhet, er begge disse bilene veldig trygge, men Tesla er vurdert som den sikreste SUV-en på markedet. Takket være funksjoner som Autopilot, sidekollisjonsadvarsel og nødbarkassistenter. Mercedes EQC er også trygg med funksjoner som PRE-SAFE teknologi og flere andre drivere hjelpe funksjoner.

Pris

Siden begge disse ELBIL-ene er luksuriøse, er de ganske dyre enn standard EV kompakt SUV. En ny Tesla Model X koster rundt $ 91,000 XNUMX, mens en helt ny Mercedes-Benz QC koster rundt $ 70,000 XNUMX. Vær oppmerksom på at prisen avhenger av trim og tillegg.

  Kan du kjøre Mercedes uten ekstra batteri?

FAQ

Er Mercedes bedre enn Tesla?

Begge disse luksusbilene er i sitt eget rike. Mercedes tilbyr brukerne luksus, komfort og utmerket design. På den annen side gir Tesla brukerne bekvemmelighet, kraft, avansert teknologi og ytelse. Så begge bilene  har noe fint å tilby.

Hvis du vil ha den beste luksuriøse ICE-bilen, er Mercedes det beste valget. Men hvis du vil ha den beste BEV, er Tesla veien å gå. Mercedes har imidlertid også sluttet seg til BEV-markedet og kommer opp med utmerkede biler som vil gi Tesla stiv konkurranse.

Er Mercedes EQC helelektrisk?

Ja, Mercedes EQC er helelektrisk. Det er den første helelektriske Mercedesen som produseres i den nyeste EQ-familien. Den konkurrerer positivt med populære BEVer som Tesla Model X, Audi e-Tron og Jaguar I-pace. Selv om den er helelektrisk, tilbyr den fortsatt luksuriøse funksjoner som andre Mercedes-modeller.

Er EQC- og Model X 7-seterne?

Ja, det er de. Selv om disse to bilene kommer med 5 seter, kan de utvides til 7-seters. Begge disse kompakte SUV-ene er romslige og vil tilby nok plass til en familie på syv. Tesla Model X er litt mer romslig enn Mercedes EQC.

Dessuten er Tesla Model X tredje rad mer behagelig enn Mercedes-Benz EQCs tredje rad. Takket være den større hytta.

Hvilken EV er bedre – Audi e-Tron eller Jaguar I-pace?

EV-markedet blir mer konkurransedyktig enn noen gang. Bortsett fra Mercedes EQC og Tesla Model X kompakte SUV-er, er Audi e-Tron og Jaguar I-pace andre fremragende kompakte SUV-er på markedet. Audi e-Tron leverer en jevn tur med et snev av klasse.

  Er Tesla god i snøen?

Audi e-Tron er også mer romslig; dermed tilbyr mer komfort og en raffinert tur. Tvert imot er Jaguar I-pace noe raskere, bedre håndtering, og har et eksepsjonelt utvalg. Som et resultat er det morsommere å kjøre.

 Er Tesla Model X en SUV eller sedan?

Tesla Model X er en helelektrisk SUV med to trimalternativer. Den har Long Range og Plaid trims alternativer. Folk forvirrer vanligvis Tesla Model X med sedans på grunn av sin form. Imidlertid er denne crossover større og mer romslig enn sedans.

Sammendrag

Mercedes-Benz EQC og Tesla Model X er to av de beste kompakte SUV-ene på markedet. Mercedes EQC er imidlertid den bedre bilen for de som leter etter en luksuriøs EV med utmerket utseende, et komfortabelt interiør og en lang rekkevidde. Tvert imot er Tesla Model X perfekt for de som ønsker en raskere, teknologisk avansert og pålitelig bil. 

Alt i alt er begge disse luksuriøse batteriene elektriske biler fantastiske i ytelse og kan bære opptil syv passasjerer. De har også et utmerket utvalg og presterer utmerket. Uansett hvilken bil du velger, vil du ende opp med en luksuriøs, trygg og høy ytelse bil. 

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter