Hvilken Mercedes har en dual-clutch overføring?

En girkasse med dobbel clutch er, som navnet antyder, en girkasse som bruker to separate clutcher for oddetalls- og til og med girsett. En girkasse med dobbel clutch drar nytte av jevnere og raskere høyhastighets girskift som gjør at bilen kan akselerere raskere og tilby en mer behagelig kjøreopplevelse, samt bedre drivstoffeffektivitet.

Mercedes bruker en dual-clutch overføring (DCT) girkasse i mange nyere modeller. Fordelene med en DCT-girkasse utnyttes spesielt i AMG-ytelsesdivisjonen. Mercedes begynte å tilby en DCT-girkasse med SLS AMG i 2010, og en DCT har også kommet seg inn i mange nyere AMG-modeller.

AMG ytelse sedans med en DCT

Mercedes C63 AMG er den mindre Mercedes sedan som tilbyr en 4.0-liters V8 BiTurbo motor paret til en 7-speed dual-clutch girkasse. C63 kommer i to forskjellige varianter, C63 og C63 S, noe som øker C-klassens sportiness ytterligere. C63 S tilbyr 503hp og en 0-60 gang på rundt 4 sekunder.

Forrige generasjon E63 brukte også en dobbel-clutch girkasse, og AMG grøftet DCT for 2021 redesign av E63 fordi en dreiemoment omformer automatisk var i stand til å tilby en jevnere kjøreopplevelse ved lavere hastigheter, samtidig som de kunne tilby skifthastigheter som er sammenlignbare med DCT.

E63 bruker en lignende 4,0-liters BiTurbo V8-motor med imponerende 612hp i 63 S-varianten. Dette gjør at dobbeltkoblingsversjonen av E63 kan sprinte 0-60 i en superbil som konkurrerer med 3 sekunder.

Mercedes tilbød også 2013 Mercedes CLA med en dobbel-clutch 7-speed overføring.

AMG-ytelses-SUVer og hatchbacks med en DCT

Mercedes AMG GLA 45 er en mercedes sub-kompakt crossover SUV på startnivå som også bruker en 7-trinns DCT-girkasse. GLA 45 drives av en 2-liters 4-sylindret motor med 360hp og 0-60 ganger mindre enn 5 sekunder.

  Hvilken Mercedes har mest benplass?

Mercedes AMG GLC 63 bruker også en dobbel-clutch girkasse parret med en 4.0-liters V8 BiTurbo motor. GLC er noe som en C63 på stylter, så de fleste kraftstatistikker som gjelder for C63 gjelder også for GLC, bortsett fra 0-60-tiden, noe som er litt tregere.

GLE 63 S AMG som ble produsert mellom 2016-2018 tilbød også en dobbel-clutch automatgir, parret til en 4,0-liters BiTurbo V8. Men de senere modellene vedtok en mer tradisjonell automatisk girkasse, for eksempel saken med E63 da DCT-girkassen tilbød ganske hoppende girskift med lav hastighet.

Ikke-AMG Mercedes DCT-modeller

Mens de fleste av DCT girkasse drevet Mercedes biler var AMG versjoner, Mercedes også tilbudt et par vanlige modeller med en DCT girkasse. Målet med disse modellene var ikke nødvendigvis en sporty opplevelse, det var mer et middel til å øke effektiviteten.

For et år eller to siden introduserte Mercedes den nye A-klassen, og denne versjonen av A-klassen stjal mange kunder fra de konkurrerende merkene på grunn av sin slående interiør- og eksteriørdesign. Et av de viktigste salgsargumentene i den nye A-klassen var også 7-trinns dual-clutch overføring paret til en 1,3-liters 4-sylindret motor.

Den samme motoren finnes i den nylig utgitte B-klassen. B-klassen er en større familietransportør som deler sin drivlinje med A-klassen. De samme resultattallene publiseres, men det forventes at A-klassen skal returnere bedre MPG-resultater på grunn av sin mindre størrelse og en mer aerodynamisk profil.

  Hvilke Mercedes-modeller er alle-hjulet stasjonen (AWD)

Mercedes CLA deler også en haug av komponentene sine med A-klassen og tilbys også i en dual-clutch 1,4-liters 4-sylindret variant. Det er også ganske åpenbart at dette drivverket ikke er den blødende kanten av ytelsen, men viser en ganske mer drivstoffvennlig bruk av DCT-girkassen.

Ting du bør vite om DCTer

Hvorfor dropper Mercedes og mange av rivalene dual-clutch girkassen?

Fra sent begynte Mercedes å grøfte DCT til fordel for mer tradisjonelle dreiemomentomformerautomatikker og multi-clutch girkasser. Årsaken er at en DCT-girkasse er ganske kompleks, og som sådan har en DCT-girkasse mange komponenter som kan bryte etter hvert som tiden går.

DCT blir spesielt droppet i AMG-ytelsesavdelingen. Resonnementet bak dette er enkelt. En DCT-girkasse er ikke i stand til å motstå store mengder dreiemoment, og en DCT-girkasse er iboende klumpete ved lavere byhastigheter.

Videre har industrien beveget seg mot mer avanserte multi-clutch overføringer som kombinerer fordelene med en tradisjonell dreiemoment omformer og en dobbel-clutch girkasse.

Hva er fordelene med en manuell girkasse sammenlignet med en dobbel-clutch girkasse?

I denne dag og alder er det ikke så lett å finne en manuell bil som det en gang var fordi mange biler ikke tilbyr en manuell variant lenger. Fordelene med en moderne automatisk, dobbel og multi-clutch girkasse er mange, men en manual tilbyr fortsatt noe en automatisk aldri vil.

  Hvilken Mercedes-motor høres ut som en Pagani?

Og det er sjåførmedvirkning. Selv om denne fordelen bare blir verdsatt av sjåfører som foretrekker en anstendig kjøreopplevelse fremfor en teknologisk robotisert bil i disse dager. Manuelle biler tilbyr mer kontroll, mindre vekt og en allsidig mindre kompleks struktur, som alle er ganske verdsatt i sportsbilsegmentet.

Er det noen Mercedes manuelle biler i dag, og tilbyr Mercedes konkurransen fortsatt manualer?

Mercedes droppet offisielt den manuelle girkassen i USA i 2011. Men for noen år siden sluttet Mercedes også å tilby en manuell girkasse helt.

Audi og BMW tilbyr imidlertid fortsatt en manuell girkasse i mange modeller. De fleste av de største bilene, for eksempel A8, 7-serien eller noen av de største SUVene, tilbyr ikke en manuell versjon lenger. Biler som A3 eller 1-serien gjør det fortsatt.

Populariteten til en manuell girkasse er ganske åpenbar i sportsbilsegmentet, da BMW nettopp ga ut den nye M3 og M4, og de forventes begge å tilby en manuell girkasse. Porsche selger også fortsatt mange manuelle 911s, hvorav noen er de mest verdifulle 911-modellene du kan få, som 911R for eksempel.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter