5 grunner til å kjøpe en Hyundai Ioniq 5 og en grunn til ikke å

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hyundai Ioniq 5 er en av de mest spennende elbilene som er i salg i dag. Det har eksistert i et år eller to nå, og det virker som om det fortsetter å tikke ettersom Hyundai ikke kan gjøre nok av dem. Det er mange  grunner til at Ioniq 5  er en så god bil, men i denne artikkelen skal vi liste opp 5 grunner til å kjøpe en Hyundai Ioniq 5 og en grunn til ikke å gjøre det.

Dette vil gi deg en bedre oversikt over hvor konkurransedyktig Ioniq 5 virkelig er og hva du får for pengene sammenlignet med andre elbiler på markedet. Den første grunnen   er prisen da Ioniq 5 tilbyr mange funksjoner til en pris som ikke er for vanskelig å svelge. Den neste grunnen er basert på praktisk bruk, da Ioniq 5 tilbyr mye plass til deg, vennene dine og lasten din.

Den tredje grunnen er  rekkevidden fordi du får nok av det.  Den fjerde grunnen til at du bør velge  Ioniq 5  er teknologi, da Ioniq 5 tilbyr stort sett alt du forventer av en toppmoderne elbil.  Den femte og siste grunnen til at du bør velge Hyundai Ioniq 5 er dens omfattende garanti og stor pålitelighet.

Men ikke alt er så perfekt som du ønsker at det skal være, da Ioniq 5 ikke er den eneste imponerende elbilen på denne listen.  Dette kommer til å være grunnen til at det er mulig å hoppe over Ioniq 5 og gå for en av sine sterke konkurrenter.

Grunn 1 til å kjøpe Ioniq 5 – Priser

Hyundai Ioniq 5 er tilgjengelig i fire forskjellige utstyrsnivåer. Inngangsnivået SE Standard Range-modellen koster $ 40,000 og har et 58kWh batteri. SE, SEL og Limited trims får alle det større 77kWh batteriet med 225hp i stedet for de ganske measly 168hp i SE-modellen.  Du kan også gå for en 320hp top-end AWD-modell som koster rundt $ 57,000.

  Vanlige problemer med Hyundai Genesis

For en del av sammenhengen er  Ioniq 5 billigere enn Ford Mustang EV og Kia EV6, men den er dyrere enn VW ID.4.

Grunn 2 til å kjøpe Ioniq 5 – Praktisk

Hyundai Ioniq 5 er designet for å være en familiebil, noe som betyr at den skal tilby en overflod av plass.  Heldigvis  er Ioniq 5 en av de mest praktiske bilene ut av sitt segment, da den tilbyr mange sitteplasser og lasteplass, og fire voksne vil ha absolutt ingen problemer på langdistansereiser.

Ioniq 5 kan virke som en hatchback in bilder, men den er faktisk lengre enn 4-dørs Ford Bronco og bare 15 millimeters kortere enn Chevy Equinox.  Maksimal lasteplass er vurdert til 27,2  kubikkfot som kan utvides til nesten 60 kubikkfot med baksetene nedfelt. Merover, det får også en fremre koffert.

Grunn 3 til å kjøpe Ioniq 5 – Serien

Sannsynligvis det mest bekymringsfulle aspektet ved å eie en elbil er rekkeviddeangst.  Fordi de fleste av disse bilene ikke tilbyr samme rekkevidde som lignende forbrenningsmotormodeller, kan folk som bytter mot elbiler føle seg litt bekymret. Heldigvis  tilbyr Ioniq 5 en rekkevidde på opptil 303 miles hvis du går for langdistanse 77kWh enmotorsmodell.

Entry-level Ioniq 5 kan gjøre rundt 220 miles, som begge er gode med tanke på bilens priser.

Grunn 4 til å kjøpe Ioniq 5 – Teknologi

Moderne elbiler må pakkes med teknologi til randen, ellers  blir de ikke så spennende som de kan være.  Heldigvis byr Ioniq  5 på mange fine partytriks som både vil heve komforten og gjøre kjøreopplevelsen mye mer underholdende.  Top-end Limited-trimmen tilbyr et fullt liggende førersete, en 800-volts arkitektur, en maksimal 350kW DC-hurtigladehastighet og V2L-lading.

  Er Hyundai Genesis en god bil?

I tillegg får Ioniq 5 også  en avansert HUD, ekstern parkeringsassistent, interessante naturavslappingslyder, en rask og responsiv infotainmentskjerm og et kult utseende pikselert eksteriørdesign.

Grunn 5 til å kjøpe Ioniq 5 – garanti

Som en potensiell kunde, kan du sette pris på denne delen av artikkelen mest fordi Ionia 5 kommer  med en 10-års/100k miles drivlinje garanti som er en oppgradering over 8-års garanti funnet med de fleste EV i disse dager.  Den grunnleggende Ioniq 5-garantien  er 5 år / 60k miles garanti som også er bedre enn de fleste elbiler der ute.

Grunn til IKKE å kjøpe Ioniq 5 – Konkurransen

Hvis Ioniq 5 skulle eksistere i en verden der Tesla Model 3 ikke eksist, vil jeg anbefale å kjøpe den på et blunk. Model 3 er imidlertid raskere, smidigere, håndterer bedre, er mer ønskelig, har et  mer avansert adaptivt cruise-system, kommer med mer teknologi og lar deg bruke Teslas superladernettverk.

Selv om Ioniq 5 uten tvil er mer komfortabel og har mer plass, er Tesla Model 3 mye lettere å leve med totalt sett.

FAQ-seksjon

Hvor lang er ventetiden på Hyundai Ioniq 5?

Vi har allerede nevnt at Ioniq 5 er en enormt populær bil, noe som betyr at tilgjengeligheten kanskje ikke er så god som du ønsker at den skal være. Ifølge anerkjente kilder er ventelisten for en splitter ny Ioniq 5 rundt 8-12 måneder, men den kan også utvides til 18 måneder i visse situasjoner.

  Er Hyundai Kona en god bil?

Dette er lenge å vente på en bil som lover high-end tech så mange kommende elbiler i det neste halvannet året vil trolig bli bedre.

Hva er den beste Hyundai Ioniq 5-modellen å kjøpe?

Den beste Hyundai Ioniq 5-modellen å få er sannsynligvis midtspesifiserte SEL med sitt større 77kWh-batteri og en enkelt motorkonfigurasjon som gir deg  maksimalt  303 miles på full lading.  Å gå for en Ioniq 5 med to motorer  vil gi deg mer  kraft, men det vil koste deg mye mer penger og kommer til å forkorte maksimal rekkevidde.

Er Hyundai Ioniq 5 verdt det?

Ja, det er det. Hyundai Ioniq 5 er en virkelig konkurransedyktig bil, da den tilbyr en flott allsidig opplevelse for både familier og enkeltpersoner.  Med et flott utseende, mye rekkevidde og flott teknologi,  er Ioniq 5 absolutt verdt det.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter