Alt om den helelektriske Volkswagen ID. Xtreme offroad

Volkswagen ID. Xtreme offroad

For entusiaster er biler mye mer enn bare punkt A til punkt B-maskiner, og Volkswagen ID. Xtreme er det perfekte eksempelet på det. Dette konseptet ble nettopp avslørt, og det viser hvor modulær og kapabel den nåværende VW MEB-plattformen er. VW presenterte ID. Xtreme for å se hvordan publikum ville reagere på det, slik at de kanskje til og med kan gjøre det til en serieproduksjonsbil.

Dette er ikke første gang VW bestemmer seg for å lage en bil bare for å vise frem hva de kan gjøre. VW ID. R racerbilen ble vist frem for noen år siden, og den er fortsatt den kraftigste og mest kapable VW noensinne. VW ID. Xtreme er basert på ID. 4 GTX-familiebilen, men den kommer med mer kraft og visse spesielle detaljer for å gjøre den off-road-kompatibel.

Dette betyr at VW ID. Xtreme i utgangspunktet er en VW ID. 4 GTX under, og derfor kan bli en serieprodusert bil hvis det er nok interesse der ute. ID. Xtreme kommer med høyere bakkeklaring, forsterkede dekk, forsterket fjæring med bredere hjulbuer, en oksestang, et tøffere understell og en enorm LED-lysstang på toppen.

Alt i alt er VW ID. Xtreme en veldig kul offroad-kreasjon, og forhåpentligvis  vil vi kunne se den bli kjørt i en eller annen form. Selv om det aldri kommer til å bli, vil VW sikkert dra nytte av all læringen som fulgte med VW ID. Xtreme-prosjektet i andre mindre ekstreme biler.

VW ID. Xtreme – Drivverket

Volkswagen ID. Xtreme får et 82 kWh batteri parret med to elektriske motorer, en på forakselen og en på bakakselen. Den totale effekten av VW ID. Xtreme er 382hp som er så mye som 82hp mer enn standard ID. 4 GTX. Som sådan blir VW ID. Xtreme den kraftigste ID.-seriebilen bortsett fra den nevnte ID. R-racerbilen.

  Er Volkswagen Sharan en god bil?

Kraften sendes til alle fire hjul og ID. Xtreme støtter også en maksimal 175kW DC hurtigladehastighet som gjør at ID. Xtreme kan lade fra 20% til 80% på bare 30 minutter.  Hvis du kobler den til en vanlig stikkontakt i hjemmet, vil du kunne lade den på omtrent 8-9 timer.

VW avslørte ingen informasjon om den maksimale rekkevidden du kan få fra VW ID. Xtreme, men gitt kraftøkningene, bør Xtreme gjøre litt mindre enn 245mile-serien du får fra standard ID. 4 GTX.

VW ID. Xtreme – Design og kjøring

De mest bemerkelsesverdige endringene mellom den vanlige ID.4 GTX og ID. Xtreme er i designavdelingen som ID. Xtreme bruker spesielle 3D-printede deler som utvider hjulbuene og gjør bilens holdning mye mer seriøs.  En oksestang på støtfangeren foran forteller deg umiddelbart at dette er et terrengkjøretøy, enn si den nye takmonterte LED-stangen i full bredde.

ID. Xtreme er også lakkert i en spesiell semi-digital camo livery som gjørat bilen ser enda mer målrettet ut. Et par verktøyhjul, forsterket fjæring og understell, og en helt annen støtfanger foran gjør at ID. Xtreme ser ut som et helt annet dyr sammenlignet med den vanlige ID. 4 GTX.

VW ID. Xtreme – Pålitelighet og vanlige problemer

VW ID. Xtreme er ikke en serieprodusert bil, noe som betyr at vi egentlig ikke kan snakke om pålitelighet. Men siden denne bilen er basert på ID.4, kan vi si at den skal kunne tåle tidens tann, men med visse problemer som er verdt å snakke om.

  Er Porsche Cayenne det samme som VW Touareg?

For det første har hele ID.-familien en tendens til å lide av bremserelaterte problemer, spesielt ID. 4.   Elektriske problemer er også ganske vanlige over hele serien, og det er også problemer med sikkerhetsbelter og noen ganger til og med frontlyktene. Siden ID. Xtreme deler de fleste av disse delene med den vanlige ID.4, kan vi forvente at disse potensielt vil være et problem.

VW ID. Xtreme – Verdi og praktisk

VW ID. Xtreme er ikke en bil du kan kjøpe, da den ikke engang er lovlig for øyeblikket. Det er bare en konseptbil laget for å vise hva VW kan gjøre hvis de skulle lage en seriøs offroader.  Det er ikke 100% klart om VW gjør dette for å kanskje samle nok interesse rundt ID. Xtreme slik at de kan selv selge den en gang nedover linjen.

Det praktiske er tilnærmet uendret fra ID. 4, noe som betyr mye sitteplass både foran og bak og mye plass i bilens lasteavdeling.

FAQ Seksjon

Kan jeg kjøpe Volkswagen ID. Xtreme?

Nei, det kan du ikke. Som nevnt tidligere er VW ID. Xtreme bare en konseptbil, og den kommer ikke til å bli tilgjengelig for kjøp når som helst snart. Det er sannsynligvis bare en test-seng for fremtidige VW-prosjekter oget middel til å vise hva VW kan gjøre i det stadig mer populære offroad-segmentet.

  Vanlige problemer med Volkswagen Lupo

Dette er ikke å si at ID. Xtreme ikke kommer til å bli tilgjengelig for kjøp til slutt fordi nok kjøperinteresse kan motivere VW til å gjøre VW ID. Xtreme til en bil alle kan kjøpe.

Er Volkswagen ID. Xtreme bedre enn ID. 4 GTX?

Sammenligning av ID. Xtreme til ID. GTX er som å sammenligne epler med appelsiner. Disse to er faktisk basert på samme chassis, men ID. Xtreme er designet for eventyr, terrengkjøring og moro mens den vanlige ID. GTX er en gatebil.

Som sådan er ID. GTX mye bedre når det gjelder rekkevidde, komfort og sikkerhet, mens ID. Xtreme er bedre når det gjelder terrengkjøring, nytte og brukervennlighet.

Hvorfor gjør bilprodusenter konseptbiler?

Ved første øyekast kan det virke rart at så mange bilprodusenter lager konseptbiler som aldri kommer til å se dagens lys og dermed ikke er annet enn utgifter på selskapets budsjett. Imidlertid er disse bilene brought til liv for å øke merkevaren popularitet, bedre markedsføre eksisterende biler, introdusere ny teknologi, og potensielt også bli tilgjengelig for kjøp en gang i fremtiden.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter