Er Volkswagen Sharan en god bil?

Er Volkswagen Sharan en god bil?

Volkswagen Sharan er en stor flerbruksbil som primært brukes til familieoppgaver. Sharan ble først introdusert på midten av 1990-tallet og blir avviklet mens vi snakker. I løpet av nesten tre tiår med produksjon klarte Volkswagen å selge nesten 800 000 enheter, noe som er et anstendig tall for en slik bil.

Sharan er stor, romslig, ergonomisk, lett å kjøre og lett å se ut av, men er Volkswagen Sharan en god bil? Sharan er en relativt god bil for hva den er, noe som betyr at hvis du trenger en større minivan som kan pakke opptil syv passasjerer komfortabelt, er Sharan en god avtale fordi den klarte å svekke seg mer enn noen av konkurrentene.

Sharan-motorpaletten består av 4-sylindrede motorer, men 1. generasjon Sharan er tilgjengelig med en V6. Alle Sharan-motorer er designet for å være effektive, glatte og billige å vedlikeholde, og det er derfor den gode gamle 2.0L TDI sannsynligvis er den beste Sharan-motoren du kan få.

Når det gjelder pålitelighet, er Sharan anstendig, men vi skal nevne noen vanlige problemer. Det praktiske er bra takket være mye passasjer- og lasterom, samtidig som verdien er veldig bra med alle tre modellene.

VW Sharan – Drivlinjen

1st gen Sharan er tilgjengelig med enten 4-sylindret 1.8L eller 2.0L bensinmotorer med opptil 150hp eller en 2.8L V6 med opptil 204hp.  1st gen dieselmotorer er 1. 9L og 2.0L 4-sylindere med effekt opp til 140 hk.  2. generasjon Sharan får bare to bensinmotorer, 1.4L TSI eller 2.0L TSI med effekt mellom 150hp og 200hp mens 2nd gen facelift bare fikk 150hp 1.4L TSI som er den beste Sharan gassmotoren.

  Er Volkswagen Atlas en god bil?

Når det gjelder dieselmotorer, kommer 1st gen Sharan med enten en 2.0L TDI eller en 1.9L TDI.  Andre generasjon og 2. generasjons ansiktsløftning Sharan fikk bare 2.0L TDI med effekt opp til 184 hk. Dette er den beste Sharan-motoren av dem alle, da den perfekt balanserer kraft, effektivitet og pålitelighet.

Sharan kan fås som enten en FWD-bil eller en AWD 4MOTION-bil hvis du er villig til å betale for den. Tidligere Sharan-modeller var tilgjengelige med den defekte Synchro-girkassen som bør unngås, da bare DSG-automaten er en god autoboks for Sharan.

Alle motorer er relativt effektive, men 2.0L TDI for de nyeste Sharan-modellene er den mest effektive med opptil 50MPG.

VW Sharan – Design og chassis

Den Volkswagen Sharan er designet for å være en premium minivan som betyr at den tilbyr anstendig fasiliteter i en pakke som ser premium. 1. generasjon Sharan er nå en ganske stygg bil, mens 2. generasjon Sharan, og spesielt 2. generasjon Sharan ansiktsløftning, er mye bedre.  Interiørmessig er begge disse utilitaristiske med vekt på ergonomi, akkurat som VW vanligvis gjorde det tilbake i dag.

Sharan-kjøreopplevelsen er ingenting å skryte av, noe som betyr at den fungerer, men er ikke spennende på noen måte. Den ser ut og kjører som alle andre minibusser, men støyisoleringen og dempingen er litt bedre enn noen av de billigere konkurrentene.

  Hvilken VW Golf er den beste

VW Sharan – Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighetsmessig er Sharan middelmådig for de nyeste modellene og overveldende for 1st gen-modellen. Dette betyr at Sharan kommer med sin rettferdige andel av problemer, men disse kan administreres hvis du vedlikeholder bilen riktig.

De vanligste VW Sharan-problemene er knyttet til girkassen, utstyret, det elektriske, karosseriet og motoren.  De fleste av disse er knyttet til 1st gen-modellen, noe som betyr at 2nd gen-modellen er mye bedre i sammenligning.

VW Sharan – Verdi og praktisk

1st gen Sharan kan kjøpes for lite eller ingen penger, mens de nyere modellene ikke er så mye dyrere. Grunnen til at Sharan avskrev så mye som den gjorde, er at den egentlig ikke gjør noe spesielt. Det er bare en minivan som ikke ruffle noen fjær, og det er heller ikke spennende på noen måte, form, or form.

Dette er ikke akkurat en dårlig ting for de som vil ha en bil som bare fungerer og gjør alt som det skal.  Praktisk er flott da Sharan sitter opptil syv personer med god plass i alle aspekter. Lasteplassen er også enorm fordi Sharan er en ekte familiebil.

FAQ Seksjon

Hvorfor avvikles VW Sharan?

I løpet av de siste årene har VW besluttet å omstrukturere modellutvalget for å spare penger og fokusere mesteparten av foU-pengene på fremtiden. Under pandemien ble VW Sharan og Seat Alhambra ulønnsomme, og det er derfor disse går ut av produksjon for godt.

Det er også verdt å nevne at VW tilbyr Transporter Multivan og mange biler fra ID.  oppstilling som effektivt kan erstatte Sharan. Sharan ble rett og slett overflødig, og det er derfor VW blir kvitt den.

  Er Porsche Cayenne det samme som VW Touareg?

Er Volkswagen Sharan en god familiebil?

Når det gjelder brukte familiebiler, er Sharan et av de beste alternativene du kan gå for fra VW bruktbilkatalog. Sharan viser imidlertid sin alder ganske mye, noe som ytterligere gjentar at Sharan er ganske kjedelig og upopulær.

Imidlertid er muligheten til å pakke opptil syv personer i en bil komfortabelt hvorfor Sharan i det hele tatt eksisterer. Hvis du er i stand til å kjøpe en nyere VW familiebil, hopp over Sharan, men hvis du ikke kan, er Sharan det mest brukte  VW-familievalget generelt.

Er VW Sharan større enn VW Touran?

Volkswagen Sharan er den største bilen av de to med god margin. Sharan er nesten 35 cm lengre enn Touran og er også 7,5 cm bredere enn Touran.  Sharan er 6 cm høyere og gir mye mer plass inne, både for passasjerene og for lasten.

Touran går også ut av produksjon, så dette er tiden da begge disse kan hentes fra nye hvis det er noe som interesserer deg selvfølgelig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter