Nye Citroën AMI vs lignende elbiler

Citroën AMI

Å bo i en overfylt by med en stor bil har blitt noe uutholdelig i disse dager fordi parkering blir vanskeligere og vanskeligere å finne. Videre er mange byer rundt om  i verden nå tilbøyelige til å belaste en overbelastningsavgift for å avskrekke folk fra å kjøre sine gass-guzzling biler inn i bysentre.

Hvis vi også vurderer at mange byer rundt om i verden ble designet før bilens epoke, kan vi raskt konkludere med at bysentre og store byer generelt ikke er bilens beste venn. Dette skapte en etterspørsel etter mikroby elektriske biler som kan passe hvor som helst og ikke forurense i det hele tatt, og som sådan eliminere alle ulempene som vanligvis er forbundet med å kjøre en stor bil i en by.

Den nye Citroen AMI gjør fremskritt over hele verden fordi den lover å være en perfekt bybil, da den er billig, liten, intuitiv og enkel å kjøre. AMI er imidlertid ikke den eneste bilen i dette segmentet, og i denne artikkelen skal vi sammenligne new Citroën AMI elektrisk mot lignende elbiler og fortelle deg hva du får med hver.

For det første må vi nevne Renault Twizzy som har eksistert en god stund. Andre imponerende oppstartsprodukter som Sion prøver også å nå markedet. Vi vil også nevne den gode gamle Smart EQ ForTwo som har eksistert i flere tiår.

Citroen AMI

Citroen AMI er teknisk sett ikke engang en bil, men snarere en quadricycle som betyr at den kan kjøres av alle eldre enn 14 år. AMI koster bare € 5,000 i Europa, den har en maksimal hastighet på rundt 45kph / 29mph, en rekkevidde på 75km / 46 miles, og den kan lades fra 0% til 100% gjennom en vanlig stikkontakt på litt over 3 timer.

  Alt om de nye elektriske Citroëner

AMI er designet for å være så enkel som mulig , noe som betyr at den bare har tre knapper på innsiden. Den leveres også med en dock / USB for telefonen og en liten Bluetooth-høyttaler som kan tas ut av AMI hvis du ønsker det. Alt i alt er AMI en perfekt liten lommerakett for travle bysentra.

Renault Twizy

Med mer enn 30.000 solgte enheter over hele verden (for det meste i Europa), er Renault Twizy den ubestridte mesteren i dette segmentet, men det er først og fremst fordi den ikke hadde for mange rivaler å konkurrere med til nå.   Twizy koster around € 7,000- € 8,000, og du må betale ekstra hvis du vil ha dører, ja du hørte det riktig.

Den gode nyheten er at Twizy kan vare så mye som 120KM / 75 miles på full lading, og at den kan nå en toppfart på 45kmp / 29mph som er nøyaktig det samme som Citroen AMI.  Twizy kommer med en smart to-seters konfigurasjon, og det føles mer som en motorsykkel enn en bil.

Sionen

Hvis du vil ha en futuristisk mikrobybilopplevelse, trenger du ikke se lenger enn til Sion, en liten bybil som lader seg selv gjennom solcellepaneler på toppen.  Sion tilbyr mer plass med fire dører og en maksimal rekkevidde på ca 300km/186 miles som plasserer den helt på toppen av pakken.  Sion kommer imidlertid til å sette deg tilbake rundt € 25,000 XNUMX, noe som ikke er en liten pris å betale.

  Er Citroën C3 Picasso en god bil?

Du kan lade Sion på en hurtiglader opptil 80% på bare 35 minutter, noe som er et anstendig tempo med tanke på bilens maksimale rekkevidde.  Med et batteri på 54 kWh klarer Sion å tilby et batteri som er større enn mange elbiler  fra Citroen-familien, som for eksempel e-C4.

Smart EQ Fortwo

Smart-bilfirmaet har vært i bransjen for å lage små urbane biler en stund nå, noe som betyr at de   også kan betraktes som pionerer i dette segmentet. Den mest vellykkede og lengstlevende Smart-modellen er ForTwo som nå også kan fås med en elektrisk drivlinje.  Imidlertid vil  en Smart EQ ForTwo sette deg tilbake mer enn € 20.000 som ny.

Med et 17kWh batteri kan ForTwo gjøre rundt 100km / 60 miles på full lading, og den kan lade seg fra 20% til 80% på  litt over 50 minutter.  Alt i alt er Smart EQ ForTwo litt av en legende i dette segmentet, men det koster litt for mye for det jegikke tilbyr.

FAQ Seksjon

Er små bybiler verdt det?

Økonomisk sett er en liten bybil den beste typen bil du kan kjøpe fordi den vil koste deg bare en brøkdel av det du må betale for noe større.  Disse bilene er raske nok, de tilbyr en anstendig rekkevidde, og de er virkelig lettelsery å parkere og kjøre i selv de travleste bysentrene der ute.

Du kan la dem stå parkert uten å bekymre deg for at de kommer til å bli stjålet, da de kommer med diverse sikkerhetsutstyr. Hvis du bor i en travel by og trenger en pendlerbil, er en liten bybil som Ami eller Twizy sannsynligvis det beste du kan få akkurat nå.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Aircross

Er småby elbiler fremtiden?

Det siste tiåret eller så har vi sett en sterk nedgang i produksjonen av biler med store motorer og store biler generelt. Folk vender seg mot SUV-er og crossovere, og smart romstyring blir viktigere enn den faktiske størrelsen.

Hvis du kobler det med de stadig økende levekostnadene i en by, kan du umiddelbart se hvorfor disse små bilene gir perfekt mening.  De forurenser ikke så mye, de koster ikke så mye, de er lette å leve med, enkle å parkere, enkle å forsikre og enkle å kjøre.

Hvor populære er småbybiler?

Små by elektriske biler blir mer og mer populære for hver dag, spesielt i disse dager når drivstoffprisene virkelig begynner å sparke av. Byer blir stadig mer overfylte og parkering blir stadig vanskeligere å finne.

Selv om de ikke var populære i det hele tatt for omtrent et tiår siden, virker det som om tidevannet snur og at disse små elektriske bybilene blir veldig populære i det siste, spesielt i Europa.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter