Er Citroën ë-C4 en god bil?

Citroën ë-C4

Citroën ë-C4  ble først introdusert for modellåret 2021 som en Citroën C4 basert på den nåværende Stellantis-hentede elektriske plattformen. Denne EV-plattformen brukes til mange andre Stellantis-biler som  Citroën e-Berlingo, Citroën  e-Spacetourer, og mange andre Peugeot-, Opel / Vauxhall- og Fiat-biler. Så, er Citroën ë-C4 en god bil?

Hvis du er ute etter en stilig familie elektrisk crossover / SUV,  er Citroën ë-C4 faktisk et veldig godt valg. Drivlinjemessig får den et kjent batteri med anstendig rekkevidde og nok kraft. Citroën er  et av de merkene som er kjent for å lage slående biler, noe som betyr at ë-C4 er en pen bil innvendig og utvendig.

Kjøreopplevelsen er komfortabel og avslappet, men ë-C4 kan også holde seg i svingene. Pålitelighetsmessig er det fortsatt litt for tidlig å si om ë-C4  er pålitelig eller ikke fordi den er så fersk. Uansett skal vi nevne visse problemer som ser ut til å være vanlige med ë-C4 og andre biler basert på Stellantis-plattformen.

Startprisen på ë-C4 er  relativt høy, men det er å forvente da det er en EV.  Det praktiske er veldig bra da ë-C4 har nok sitteplass til fire voksne og et relativt romslig bagasjerom. Vi trenger å nevne at ë-C4 ikke tilbyr en fremre koffert.

Citroën ë-C4 – Drivlinjen

Med et 50kWh batteri tilbyr ë-C4 rundt 218 miles rekkevidde teoretisk, men real-world-rekkevidden er nærmere 200 miles,  noe som også er et veldig godt resultat. Den ë-C4 får en enkelt motor konfigurasjon over forhjulene som betyr at det er en permanent FWD bil med 136hp og 191lb-ft dreiemoment. 0-60mph tar rundt 9 sekunder mens toppfarten er 93mph/150kph.  

  Er DS 3 Crossback E-Tense en god bil?

Du kan lade ë-C4 fra 20%  til 80% på litt over 23 minutter hvis du klarer å finne en 100kW DC hurtiglader. På den annen side tar langsom lading av stikkontakter rundt 5 timer for samme mengde lading. Alt i alt kan du forvente å få rundt 70 miles rekkevidde på omtrent 10 minutter med hurtiglading.

Alt i alt er Citroën ë-C4-drivlinjen tilstrekkelig. Kanskje en 70kWh+ modell ville være et godt valg for en toppmodell, men dette er mer enn nok for de fleste.

Citroën ë-C4 – Design og kjøring

Ë-C4 ser dristig, ungdommelig og quirky ut, noe som er akkurat det de fleste forventet at Citroën skulle gjøre. Frontlysene gir en veldig attraktiv og autentisk X-form, og karosseriet ser ut som noe mellom  en coupe-SUV og en vanlig familiecrossover. Interiøret er også pent innredet med alt du trenger.

Kjøremessig er ë-C4 komfortabel, glatt  og godt isolert, noe som gjør den perfekt for både langdistanse- og kortdistansereiser.  Det er ikke en bil designet for ytelse, men takket være et relativt lavt tyngdepunkt   kan ë-C4 holde seg i svingene.

Citroën ë-C4 – Reliability og Common Issues

Fordi Citroën  ë-C4 først så dagens lys for noen måneder siden, kan vi ikke måle hvor pålitelig den virkelig er, men vi kan forvente at den ligner  på eksisterende Stellantis-baserte elbiler og andre Citroën-modeller.    Imidlertid  ble ë-C4 allerede tilbakekalt en gang på grunn av visse problemer med de bakre spiralfjærene. Det virker som om disse kan falle off bilen og forårsake en ulykke.

  Hva er den beste Citroën å kjøpe?

Andre potensielle problemer inkluderer problemer med sikkerhetsbeltene, klimaanlegget, utstyret og styresystemet.   Stellantis 50kWh-plattformen har vist seg  å være ganske pålitelig, og hvis alle de tidligere modellene er noe å gå med,  bør ë-C4 være ganske pålitelig på lang sikt.

Citroën ë-C4 – Verdi og praktisk

En inngangsnivå ë-C4 kommer til å kjøre deg et sted rundt € 40,000, mens modeller med høyere trim vil legge til noen få tusen euro på toppen av det. Brukte verdier ser ut til å være ganske stabile for øyeblikket, men det er sannsynligvis fordi  ë-C4 fortsatt er en relativt fersk bil.

  Når det  gjelder plass, er ë-C4 en veldig romslig bil bak, men forseteplassen er ikke så stor.  Bagasjerommet  er veldig bra, men mangelen på  en front  trunk er absolutt en ulempe i dette segmentet hvor mange biler kommer med en front trunk.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Citroën ë-C4?

Hvis du er ute etter en familiebil og vil spare miljøet mens du er i gang, er Citroën ë-C4 et veldig godt valg.  En startpris på € 40 000 er ikke noe du forventer av en Citroën, men vi kan si at ë-C4 er verdt det.

På den annen side, hvis du ikke er så interessert i å leve med en elektrisk bil, kan prislappen på 40.000 euro være litt for mye. Hvis  du er i stand til det, bør du prøvekjøre ë-C4 og se om det virkelig er en bil du kan leve med.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Cactus

Er Citroën ë-C4 en luksusbil?

Citroën ë-C4 er kanskje ganske godt utstyrt med all nødvendig teknologi og sikkerhetsfunksjoner, men luksus-elbiler er noe helt annet. Vi kan trygt si at ë-C4 bygger bro over gapet mellom økonominivå og luksusbiler.

Luksus-elbiler har en tendens til å være mye mer polert enn ë-C4,  samtidig som de koster mye mer penger. Hvis du går for ë-C4,  vil du sannsynligvis like den. Men hvis du er vant til å kjøre luksusbiler,  kan ë-C4 føles litt for vanlig.

Er et 50 kWh batteri nok for en daglig sjåfør?

Vel, det kommer an på. Hvis dine daglige pendler ikke er lengre enn noen få dusin miles per dag, er ë-C4 mer enn nok.  Disse bilene er egentlig ikke designet for langdistansereiser, da det vil kreve at du lader ë-C4 veldig ofte.

Uansett, hvis du holder bilen din i garasjen, og du har en stikkontakt lett tilgjengelig, er et 50 kWh batteri mer enn nok. Tanken er å alltid holde bilen plugget inn mens den er parkert i garasjen din. Imidlertid er det sannsynligvis best å holde det rundt 80% av ladningen for langsiktig batteri health.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter