Audi A3 – Vanlige problemer & feil

Audi A3 - Vanlige problemer & feil

Den Audi A3 er en av de bestselgende Audi modeller noensinne å komme ut fordi det tilbyr en mer luksuriøs opplevelse sammenlignet med VW Golf for en pris som ikke er så mye annerledes. Den Audi A3 er nå tilgjengelig som enten en sedan eller en vanlig hatchback som også har økt salget av Audi A3.

Når det gjelder pålitelighet, var A3 alltid en relativt anstendig bil, men bare hvis du opprettholdt den godt nok. Tyske premiumbiler er beryktet for pålitelighet, er at de ikke blir ordentlig tatt vare på. Hvis de er det, vil de kunne vare deg i hundretusenvis av kilometer, så sørg for å gjøre din due diligence og få det til å skje hvis du vil ha en A3.

De vanligste problemene med Audi A3 er knyttet til motoren, suspensjonen, DPF-filteret (dieselbiler), oljelekkasjer / overdreven oljebruk og problemer med start-stopp-systemet.  Det er verdt å nevne at de fleste av disse virkelig kan løses med forebyggende vedlikehold.

Alt i alt kan Audi A3 være mer pålitelig enn den er, men det er ikke så ille som de fleste sier det er. Jeg eide tre forskjellige Audi A3-modeller fra tre forskjellige generasjoner, og jeg hadde aldri noen alvorlige problemer i tillegg til de som skyldes mangel på vedlikehold.

Problemer med Audi A3-motoren

Den Audi A3 lider av ulike motor problemer som misfiring og tap av power etterfulgt av fryktede sjekk motor lys.  Disse er vanligvis forårsaket av motorspolefeil som også har skjedd med meg.  Problemet kan enkelt løses ved bare å erstatte disse, da de ikke er designet for å vare evig.

  Problemer med Kia Rio GPL

Sannsynligvis den verste mulige Audi A3 problemet er den der motoren dør helt og er et kjent problem med 2.0L diesel modeller. Jeg eide noen av disse, og noen av vennene mine gjorde det også, men jeg kom aldri over noen som har opplevd disse problemene.

Problemer med Suspensjon av Audi A3

Den Audi A3 er kjent for å utvikle ulike suspensjon problemer etter at bilen har vært på veien i noen år.  Disse er vanligvis forbundet med enten bankende eller dunkende lyder mens bilen går over fartshumper og kan enkelt løses hvis du bare bytter ut komponentene som må byttes ut.

Sporstengene er kjent for å bryte etter en stund, spesielt hvis du aggressivt går over fartshumper.  Jeg opplevde problemer med å slå lyder som kommer fra fjæringsområdet, og det ser ut til at å bytte ut sporstengene har løst problemet. Alt i alt er fjæringen på A3 pålitelig, men høyere kjørelengdebiler vil sannsynligvis komme over disse problemene.

Problemer med Audi A3 DPF-filter

Et av de mest irriterende problemene jeg møtte noen ganger med en Audi A3, og jeg hørte også fra en haug med andre mennesker som opplevde DPF-filterproblemer en rekke ganger under eierskapet.  Problemet her er mest fordi bilen blir kjørt rundt i byen på kortere avstandsreiser, noe som betyr at DPF-systemet ikke kan nå temperaturen som trengs for å brenne alle skadelige stoffer.

Dette fører til at filteret tetter og ber om  et advarselsskilt på instrumentbordet. Dette kan løses enten ved å nå ønsket temperatur ved å kjøre raskere og litt mer aggressivt, eller det kan rengjøres manuelt, noe du noen ganger må gjøre fordi bilen effektivt vil gå inn i limp-modus.

  Vanlige problemer med BMW 320i

Audi A3 olje lekker ogexces sive oljeforbruk

Den Audi A3 er kjent for både lekkasje og konsumere en haug med olje i prosessen.  Disse kan skyldes ødelagt turboladerr trykkrørtetning og mange andre slanger og tetninger som huser oljen. Dette kan være et veldig alvorlig problem fordi oljen er nødvendig for å smøre motoren og alltid holde den i perfekt løpende rekkefølge.

Hvis du kommer over en oljepytt under Din Audi A3, sørg for å teste hele systemet ut for lekkasjer og sørg for å ta vare på dem før de forårsaker skade på motoren.

Problemer med start/stopp-system for Audi A3

Mange Audi-modeller ser ut til å oppleve en rekke problemer relatert til start-stop-systemet, men A3 kan like godt være den som opplever disse mest.  Jeg opplevde problemer noen ganger med disse der de kan spenne startmotoren, generatoren, batteriet og til og med motorspolene.

Som sådan har jeg permanent deaktivert start-stop-systemet, slik at jeg ikke trenger å bekymre meg for å fikse det hvis det går i stykker.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi A3 verdt det?

Hvis du er ute etter en kompakt bil som perfekt balanserer premiumfølelse med oppnåelige priser, er A3 et veldig godt valg. Det er ikke den største bilen inne og ute, men den tilbyr nok plass til de som ikke ofte transporterer en haug med passasjerer samtidig.

  Beste året for Audi A4

Hele pakken er godt priset og teknologiene du kan få i A3 er til stede i selv de dyreste Audi-modellene. Som sådan, hvis du er i markedet for en relativt kompakt bil som kan gjøre både langdistanse og kortdistanse reiser, er Audi A3 et godt valg.

Er Audi A3 bedre enn VW Golf?

VW Golf er en av de mest populære bilene på markedet, spesielt i Europa. Derfor er prisene på brukte VW Golf-modeller ektely lik prisen på en brukt Audi A3 som har lignende miles på klokken. Imidlertid er Audi A3 definitivt den mer premium bilen.

A3 tilbys også i sedanform som ytterligere øker A3-appellen til et bredere publikum mens VW Golf bare er en vanlig hatchback.

Er Audi RS3 en god bil?

Den Audi RS3 er toppen-of-the-line Audi A3-modellen som kommer med en strålende 5-sylindret motor som høres ut som en baby Audi R8. RS3 er den definitive klasselederen fordi A45 Mercedes tilbyr en relativt kjedelig 2.0L 4-sylinder i sammenligning.

BMW klarte aldri engang å konkurrere med RS3 og A45 uansett, så den nyeste 1-serien endret egentlig ikke det.  Alt i alt er RS3 en av de beste, om ikke de beste kompakte ytelsesbilene du kan kjøpe akkurat nå.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter