Beste Mercedes V8-motor

En V8-motor er en 8-sylindret motor der stemplene er ordnet i en V-konfigurasjon. En V8-motor er høyt rost for sine lave dreiemomenttall, imponerende krafttall og en generell jevn kjøreopplevelse.

V8-motorer har alltid vært assosiert med de høyere trim Mercedes-modellene, spesielt AMG-modellene. En slik motor er AMG 156/159 V8, og ikke mange andre Mercedes V8-er har noen gang blitt tilbedt så mye som denne. Det er ganske trygt å si at AMG 156/159 er den beste Mercedes V8 gjennom tidene.

AMG 156/159 V8

AMG 156/159 V8 er en 6,2-liters naturlig aspirert V8-motor som ble tilbudt i mange Mercedes AMG-biler mellom 2007-2014. Denne motoren produserte en hestekrefter utgang mellom 451hp opp til 622hp i SLS AMG Black Series, som på den tiden var den kraftigste naturlig aspirerte motoren på planeten.

Tidlige versjoner av denne motoren gikk ikke bra, da de hadde mange forskjellige problemer, feil og feil som til og med resulterte i et gruppesøksmål. Men etter at Mercedes klarte å stryke ut alle problemene, var AMG 156/159 klar til å stjele showet, og et par år senere gjorde det det sikkert.

Motoren i Black Series

I 2011 ga Mercedes ut en av de beste AMG-kreasjonene gjennom tidene, C63 Black Series. C63 BS var og er fortsatt en svært ettertraktet bil, og mange tror at denne bilen er den beste tyske ytelse sedan gjennom tidene, selv slå ut de største BMW M biler.

Resonnementet bak en så stor arv er utvilsomt motoren, og hvilken motor det var. En 6,2-liters naturlig aspirert V8 produserer 510hp og 620Nm dreiemoment, sammen med en Mercedes 7-speed girkasse. Bilen kunne sprinte 0-60 mph på omtrent 4 sekunder, som var og fortsatt er en imponerende figur for en familiebil.

  Hvilken er bedre - AMG eller M Power?

AMG 156/159 V8 ble også brukt i mange Mercedes racerbiler, spesielt GT3-bilene. Men den største gjengivelsen av denne motoren var det bankende hjertet i den legendariske Mercedes SLS Black Series. Denne motoren er en sann hyllest til bilteknikk, og på grunn av nedbemanning og tvungen induksjon vil motorer som disse aldri bli laget igjen.

Mercedes Benz M178 V8

Etter avviklingen av AMG 159 ble Mercedes møtt med en ganske krevende oppgave for hånden. Hvordan forbedre en slik legendarisk motor i tider der ingeniører er begrenset av de stadig mer begrensende bilutslippsforskriftene? Men vær trygg på at Mercedes-ingeniører ville finne en måte.

Og det gjorde de absolutt med M178 V8-motoren. M178 V8 tilbys for tiden i mange AMG-modeller på samme måte som AMG 159 var. Denne motoren er en mer kompakt 4,0-liters V8 med to turboer festet på den, også en klassisk V-konfigurasjon.

De første versjonene av disse motorene var i stand til å produsere 456hp i Mercedes AMG GT, en bil der denne motoren debuterte. Etter en stund fant Mercedes en måte å øke kraften til denne motoren opp til 630 hestekrefter i den kraftigste Mercedes sedan gjennom tidene, GT 63 S AMG 4 dør kupé.

Sammenlignet med AMG 159, var denne motoren i stand til å produsere mer dreiemoment, mer kraft og en bedre drivstofføkonomi. Av disse grunnene kan du tro at M178 er den beste Mercedes V8 gjennom tidene, og fra et ingeniørperspektiv kan det like gjerne være.

  Mest luksuriøse Mercedes SUV?

Men når det gjelder den vanlige bilentusiasten, står ingen Mercedes V8 noen gang lik AMG 159.

Flatt fly sveiv M178

Den siste hiten fra AMG-avdelingen er en fullstendig revidert M178 plassert i AMG GT Black Series. Forskjellen mellom denne motoren og motorene plassert i mange andre nåværende AMG-tilbud er det faktum at denne motoren er en flat-plane krank V8.

Fordelene med dette motoroppsettet er en mer kompakt, lettere, mer responsiv, høyere revving motor som er mer lik en naturlig aspirert motor. Motorer som disse brukes i de mest eksotiske superbilene som mange Ferrari V8s.

AMG GT BS-motoren tilbyr forbløffende 730 hestekrefter og 800 NM dreiemoment. Mercedes klarte til og med å slå Nurburgring-rekorden for den raskeste produksjonsbilen som eksisterer med denne motoren.

Motorer fremover

Hva er fremtiden til V8-motoren?

V8-motorer er noe av en døende rase på grunn av stadig mer restriktive utslippsregler. I dagens tid og alder må produsentene overholde restriksjonene på grunn av miljømessige årsaker. Selv om dette er en positiv ting for planeten, er den triste konsekvensen at V8-motorer snart vil ta slutt.

Fremtiden for bilindustrien ser glad ut mot nyere transportmidler, for eksempel elektriske og hybride drivlinjer. Og i denne situasjonen virker V8 litt skitten og arkaisk.

Hva er fordelene med en elektrisk motor sammenlignet med en V8, og omvendt?

Først og fremst produserer en elektrisk motor ingen skadelige utslipp etter at den er plassert i en bil. Videre kan en elektrisk motor produsere 100% av sin kraft fra 0, og en V8 må ødelegge til en viss RPM for å produsere 100% av strømmen.

  Hvilken Mercedes kjører seg selv

Dette betyr det faktum at en elektrisk motor gir en bedre akselerasjonstid, men det mangler i topphastighetsavdelingen. En emosjonell forbindelse til en V8 er også noe en elektrisk motor ikke kan matche, da en elektrisk motor ikke tilbyr noen spesifikk motorkarakter, og den kan heller ikke produsere noen lyd som kan matche en V8.

Hva er forskjellen mellom en V12- og en V8-motor?

En V12 er en 12-sylindret motor arrangert i en V-konfigurasjon. En V12 er noe av en hellig gral i superbilen og toppen av linjen luksusbilsegment. V12-motorer er vanligvis de jevneste forbrenningsmotorene, og utgangseffektene til en V12 er rett og slett forbløffende.

En V12 er også en døende rase, da mange bilprodusenter beveger seg bort fra en V12 mot mindre motorer. Mercedes pleide å tilby en V12 i det største flaggskipet i S-klassen, men de sluttet å tilby en V12 i 2020 ved å gi ut S65 AMG Final Edition.

Mange andre bilprodusenter kommer snart til å følge, da V12 bare tilbys i de dyreste bilene der ute, for eksempel Ferrari, Lamborghini og Rolls Royce.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter