Hvilken Mercedes kjører seg selv

I dagens tidsalder  går vi gjennom en grundig biltransportrevolusjon.  I noen år nå har bilprodusenter sakte vært inching mot en mer automatisert kjøreopplevelse.

I dag har produsenter som Tesla brakt autonom selvkjørende teknologi inn i sentrum av denne revolusjonen, og Mercedes, Audi, Cadillac, Ford  og mange andre begynner å ta igjen.

Selv om flertallet av denne teknologien fortsatt er ubrukt på grunn av juridiskeårsaker, fra en forbrukers perspektiv, gjør selvkjøring reisen jevnere og mer avslappende. Mercedes tilbyrselvkjørende evner  til en viss grad  i   noen få av sine modeller, først og fremst flaggskipet S-klasse sedan.

Mercedes S-klasse

Mercedes har nylig avduket den nye 2021  Mercedes S-klasse flaggskip sedan. Selv om noen eldre Mercedes S-klasse modeller tilbød noen stadier av autonomi når det gjelder kjøring, men Mercedes-Benz Intelligent Drive montert på den nye S-klasse er et stort sprang mot en  Mercedes  automatisert fremtid.

Det autonome kjørekapasitetssystemet  fungerer gjennom Mercedes Intelligent Drive-systemet som består av Active Lane Assist, Active Blind Spot Assist, Attention Assist, Active Parking Assist, Collision Prevention Assist og noen andre Mercedes-hjelpesystemer.

Mercedes regner med at denne S-klassen er i stand til en nivå 4 SAE-kjøre autonomi, noe som betyr at S-klassen allerede er fullpakket med alle verktøyene som er nødvendige for absolutt autonom kjøring. Av juridiske grunner er disse teknologiene ennå ikke tilgjengelige, da det er ganske vanskelig å bestemme hvem som har skylden i tilfelle krasj.

En ny S-klasse introduserer alltid nye teknologistykker som bidrar til å drive fremtiden til bilindustrien. I et voldsomt kappløp mot utviklingen av automatisertekjøreteknologier  leder Tesla fortsatt pakken, men mange tyske,amerikanske og japanske merker er absolutt med på oppløpet.

  Kan du bruke vanlig servostyringsvæske i en Mercedes?

Mercedes F-015

Men hva om det ikke var noen juridisk grense for hvor langt kan en produsent presse den vei-lovlige selvkjørende teknologien? For Mercedes ville det være Mercedes F-015-konseptet. Mercedes kaster F-105 som selve toppen av luksus autonom fortreffelighet.  

F-015 er i stand til å levere en helt autonom kjøreopplevelse som fikk Mercedes til å revurdere det essensielle innen innvendig plass og luksus. Interiøret i F-015 er mer likt en minimalistisk svensk vinterhytte boareal enn det er til et vanlig bilinteriør.

Noen vil tro at biler som F-015 er irrelevante fordi de ikke er vei-lovlige,  og de er bare laget for å vise hvordan en luksus Mercedes ville se ut hvis det ikke er noen juridiske grenser. Men   tvert imot har mange autonome kjøreteknologier som har debutert på F-015 funnet   veien inn i S-klassen.

Andre Mercedes-modeller som tilbyr et visst nivå av autonom kjøring

Mercedes har uttalt at i 2024 vil alle Mercedes-modeller dra nytte av den autonome kjøreteknologien som lenge har vært en del av S-klasse-slekten. Nåværende Mercedes-modeller tilbyr et delvis autonomt oppsett som fungerer mer som et kjøreassistanseoppsett i stedet for et ekte selvkjørende oppsett.

Systemetdet  gjelder er den automatiserte cruisekontrollen som  kan holde trygg avstand fra bilene foran, systemet er også i stand til å bremse eller øke hastigheten. Videre er systemer som Active Lane Assist eller Blind Spot Assist en del av mange nyere Mercedes-modeller.

  Hva er Tryggere – BMW eller Mercedes?

Noen systemer som Mercedes Parking Assist kan parkere bilen helt av seg selv, men et geofenced miljø er nødvendig, og et anstendig nivå av førermedvirkning er fortsatt nødvendig. Andre utstyrsdeler som 360 kameraer og parkeringssensorer er også nødvendige for at disse teknologiene skal fungere.

Delen Vanlige spørsmål

Tilbyr Tesla bedre selvkjørende teknologi enn Mercedes?

Per nå kan ingen forbrukerbilprodusent matche Tesla når det gjelder automatisert kjøring. Teslas  er formål-bygget biler med etklart sluttmål om full autonomi. Mercedes fokuserer først  og fremst på luksus og komfort,   og først da vurderes  de autonome kjøreteknologiene. 

Tesla var til og med en pioner innen begrepet »Autopilot» i bilindustrien, akkurat som selve teknologien. Noen bilprodusenter som Audi eller Cadillac tilbyr også autonome kjørekompatible biler, men de fleste  av disse  systemene  er fortsatt ikke tilgjengelige av juridiske årsaker.

Hva betyr SAE autonome nivåer?

Society of AutomotiveEngineers (SAE) har et system som definerer 6 nivåer av selvkjørende evner. Nivå 0 tilbyr ingen  kjøreautomatisering,  Nivå 1 er en bil utstyrt med et cruisekontrollsystem som er i stand til å holde trygg avstand til bilen foran.

Nivå 2 (Partial Driving Automation), også kalt ADAS (Advanced driver assistance systems) sertifiserte biler som noen Cadillacs for eksempel kan  akselerere / decelerate bilen, og kan også styre bilen. Nivå 3 (Conditional Driving Automation) systemer  kan ta beslutninger som å akselerere forbi en langsommere  bevegelig  kjøretøy, et lignende system tilbys i Audi A8.

Nivå 4 (High Driving Automation) er forskjellig fra nivå 3 fordi det også kan gripe inn i en vanskelig situasjon, eller en systemfeil er tilgjengelig, men de tilbyr fortsatt et ratt, og de må geofenced. Nivå 5 (Full Driving Autonomy) biler tilbyr ikke engang et ratt eller pedaler, de er helt uavhengige.

  Hvilken er bedre, Mercedes eller Audi?

Er det noen indikasjoner på at selvkjørende biler blir normen?

Noen ingeniører applauderer ideen om full autonomi i en verden etter Covid, der en helt autonom bil til og med kan tilfredsstille dine kontaktløse behov. Mange eksperter tror at i 15-20 vil vi leve i en helt autonom epoke.

Disse ambisjonene og ambisjonene bringermassevis av juridiske spørsmålinn  i ligningen også, så det er veldig vanskelig å si når dette faktisk kommer til å finne sted. Men når det til slutt skjer, vil et menneske ikke lenger betjene et motorkjøretøy på en åpen vei.

Mange applauderer dette av åpenbare grunner, men for oss, bilentusiaster, er disse ideene noe bekymringsfulle. Kanskje blir det en revolusjon i bilens entusiasme også, akkurat som med alle ytelses-ELBIL-ene i dag.

Tidene er usikre og fulle av ønsketenkning,  bilindustrien skyver overgangen fremover utrolig raskt. Porsche er opptatt av å tilby Cayman som en elektrisk sportsbil, Audi sier at de ikke lenger vil utvikle forbrenningsmotorer, og Tesla, vel, hvem vet hva Tesla vil gjøre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter