Hvilken Mercedes er turboladet?

Etter hvert som bilindustrien fortsetter å utvikle seg, finner bilprodusenter forskjellige måter å trekke ut mye strøm fra mindre motorer ved å bruke tvungen induksjon og elektrifisering. Disse formeringsmidlene er også gunstige for miljøet.

Med en slik filosofi i tankene, pluss utslippsforskriftene, tok Mercedes også igjen nedbemanningen og turboladingstrenden. På grunn av dette kommer de fleste moderne Mercedes-tilbud med turboladere som standard.

Mercedes turboladede gassmotorer

Moderne Mercedes-modeller tilbyr et par turboladede 4-, 6- og 8-sylindrede motorer. En Mercedes-gassmotor på startnivå som den 2,0-liters 4-sylindrede turboen som finnes i C220, er i stand til å produsere en sunn 203hp. Paret med en 9-trinns automatgirkasse, er denne motoren i stand til å returnere 25MPG US.

Men hvis du vil ha en 6-sylindret turboladet gassmotor, kan motoren som finnes i 2021 E450 passe deg bedre. Denne 6-sylindrede motoren finnes i mange forskjellige Mercedes-modeller, inkludert SUVene, og den skyver ut en punchy 362 hestekrefter.

Denne motoren tilbys også med en 9-trinns girkasse og er i stand til å returnere så mye som 23MPG US. Imidlertid, hvis du vil ha den største turboladede Mercedes-gassmotoren, må du gå gjennom AMG-divisjonen og velge den 4,0-liters BiTurbo V8 som tilbys i mange AMG-modeller.

Denne motoren produserer oppover 600hp i mange modeller og regnes som den høyeste nivåmotoren i hele Mercedes-serien. Den 4.0-liters BiTurbo V8 kan bli funnet i en $ 78k C63 AMG og en $ 300k + AMG GTR Black-serien superbil. Men ikke forvent at denne motoren returnerer gunstige MPG-resultater, da den brukes til de kraftigste AMG-ene.

  Hva er den beste firehjulsdrevne Mercedesen?

Mercedes turboladet dieselmotorer

Mercedes tilbyr også et par turboladede dieselmotorer i mange modeller. Inngangsnivået 2,0-liters 4-sylindret turboladet dieselmotor finnes i den nyeste E220d. Denne motoren tilbyr en akseptabel 192hp, men en ganske prisverdig 40-ish MPG US.

Hvis du vil ha en 6-sylindret turboladet dieselmotor, tilbyr Mercedes også en 3-liters innebygd 6-sylindret turbo i E400d og mange andre modeller. Denne motoren er i stand til å produsere 330hp, og MPG-resultatene er i 30-35MPG US-regionen.

Den kraftigste Mercedes diesel er utstyrt med den nylig utgitte Mercedes S400. Dette er bare en annen variant av den nevnte motoren som finnes i E400, men i dette tilfellet produserer motoren 340hp og imponerende 700Nm dreiemoment.

Denne 6-sylindrede dieselmotoren som finnes i S400 er den kraftigste Mercedes dieselmotoren gjennom tidene, og den er også ganske økonomisk med et 30-35MPG amerikansk drivstoffeffektivitetsresultat. Det er også verdt å nevne at Mercedes ikke tilbyr en 8-sylindret dieselmotor i det hele tatt.

Hvorfor er alle Mercedes-modeller turboladet?

Det er ganske åpenbart at hver nyere Mercedes-modell tilbys med en turboladet motor, og det har ikke vært noen nye naturlig aspirerte Mercedes-motorer på noen år nå. Dette skyldes for det meste at Mercedes er i stand til å produsere en mindre, lettere motor som er like kraftig som en tung naturlig aspirert V8.

For eksempel produserer den 2,0-liters 4-sylindrede turboladede gassmotoren som finnes i den nye CLA 45 AMG så mye som 412hp. Det er ikke lenge siden Mercedes brukte en naturlig aspirert 6,2-liters V8 som var i stand til å produsere de samme tallene. Samtidig var V8 tyngre, mye mindre effektiv og mer skadelig for miljøet.

  Bør jeg kjøpe en 10 år gammel Mercedes?

Det er i utgangspunktet derfor alle de nyere Mercedes-modellene er turboladet. Moderne utslippsregler, spesielt de i Europa, tillater ikke store blokk naturlig aspirerte motorer, da de ikke kan oppfylle utslippsstandardene.

Ting du bør vite om turboladede motorer

Hvilken er den kraftigste turboladede Mercedes-motoren gjennom tidene?

Den kraftigste turboladede Mercedes-motoren er den som finnes i den splitter nye Mercedes AMG GT Black Series superbilen. GT BS drives av en 4,0-liters flatplansveiv V8 BiTurbo-motor som er i stand til å levere forbløffende 720 hestekrefter eller 800Nm dreiemoment.

Denne motoren gjør det mulig for AMG GT BS å sprinte 0-60 på mindre enn 3 sekunder, og topphastigheten til denne supersportsbilen er vurdert til 200 mph +. Den 4-liters motoren som finnes i BS er en lignende motor som de som finnes i mange andre AMG-modeller, bortsett fra det faktum at denne tilbys som en flat planveivkonstruksjon.

Hva er attributtene til en turboladet motor?

Det er mange forskjellige attributter en turboladet motor tilbyr. Først og fremst er en turboladet motor mye kraftigere enn en større naturlig aspirert motor. Turboladede motorer kan også være mindre og lettere sammenlignet med en tilsvarende drevet naturlig aspirert V8.

Videre er en turboladet motor også mye mer drivstoffeffektiv, og mye mindre skadelig for miljøet. Dessverre høres turboladede motorer verre ut, og de tilbyr ikke et lineært kraftbånd når du akselererer. Et lineært kraftbånd gjør bilen mye jevnere, noe som er gunstig for både sports- og ikke-sportsbiler.

  Er Mercedes en luksusbil i Tyskland?

Turboladede motorer er mye mer komplekse, men den moderne bilindustrien har kommet langt og å gjøre slike motorer pålitelige som en NA-motor er ikke en vanskelig oppgave som den en gang var.

Er det noen naturlig aspirerte (ikke turboladede) motorer som fortsatt er i salg i dag?

Europeiske og japanske bilprodusenter beveger seg bort fra naturlig aspirerte motorer, og den amerikanske bilindustrien prøver fortsatt å holde fast på den naturlig aspirerte V8. I Europa tilbyr noen produsenter som Porsche, Lamborghini eller Ferrari fortsatt NA-motorer fordi slike motorer er et kjennetegn på disse merkene.

I den japanske bilindustrien vil du sannsynligvis ikke komme over en ikke-turboladet motor, da japanerne var de første som byttet mot turboladede motorer. I USA er det fortsatt noen NA-motorer i salg, og mest sannsynlig vil det fortsatt være i fremtiden fordi amerikanske drivstoffreguleringer ennå ikke har vært så strenge som de i Europa.

Bruken av de naturlig aspirerte motorene kommer til en slutt til fordel for tung turbolading, samt nedbemanning, elektrifisering og hybridisering.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter