Er Volvo billigere å vedlikeholde enn BMW?

Luksusbiler tilbyr kjøpere komfort, førsteklasses funksjoner og trygge turer. I tillegg ser bilene elegante og utenomjordiske ut. Å opprettholde en luksusbil er imidlertid kostbart og ikke for alle. Men hvilken luksusbil er billigere å vedlikeholde mellom Volvo og BMW?

Selv om både Volvo og BMW har svært avanserte teknologiske funksjoner, et komfortabelt interiør og utmerket kjørekvalitet, er Volvo billigere å vedlikeholde enn BMW. Foruten Volvo er også mer pålitelig og tryggere enn BMW. Tvert imot gir BMW en bedre kjørekvalitet og større ytelse. 

Hvorfor er Volvo billigere å vedlikeholde enn BMW?

Pålitelighet

Volvo er blant de mest pålitelige luksusbilene på markedet. På den annen side er BMW blant de minst pålitelige bilene. Dette betyr at Volvos utvikler færre problemer enn BMWs, så eiere vil bruke lite tid på å ta seg av bilene sine. Som et resultat vil de ende opp med å bruke mindre penger på reparasjoner og vedlikehold. 

Totalt sett er Volvo nesten dobbelt så pålitelig som en BMW. Ifølge Reliability Index ligger Volvo på 23.-plass blant de 40 mest pålitelige bilene, mens BMW ligger på 31.-plass. Så Volvo er 8 steder over BMW, noe som er stort. 

Kvalitet på deler

En av tingene som gjør BMW mindre pålitelig enn selv sine tyske konkurrenter er kvaliteten på delene de bruker. BMW bruker mange plastdeler, noe som betyr at de slites ned mye raskere sammenlignet med Volvo, Audi og Mercedes-Benz. 

Så du vil bli tvunget til å ta vare på DIN BMW på kort tid sammenlignet med Volvo og andre tyske luksusbil merker. Kort sagt, BMW bør forbedre kvaliteten på delene. 

  Har BMW-er mange problemer?

Kostnad for reservedeler 

Bortsett fra å ha dårligere deler sammenlignet med andre luksusbilmerker, er BMW reservedeler også veldig dyre. På toppen av det er det ikke lett å finne originale utstyrsprodusentdeler som de fleste luksusbiler. En enkel del som kan koste $ 100 på en Volvo kan koste over $ 300 på en BMW. 

Derfor, hvis en BMW og en Volvo bryter sammen, vil Volvo-eieren bruke mindre penger på å skaffe reservedeler enn en BMW-eier. 

Kostnad for reparasjon og vedlikehold 

En annen ting som gjør Volvo vedlikehold å være billigere enn BMW er kostnaden for reparasjon og vedlikehold. For eksempel er den gjennomsnittlige kostnaden for å erstatte en støtfanger på en Volvo rundt $ 860, mens den for en BMW er omtrent $ 1830, som er mer enn to ganger. 

Hva er de minst pålitelige Volvo- og BMW-modellene?

Den minst pålitelige Volvo er Volvo S90, mens den minst pålitelige BMW er BMW X5. Begge disse bilene har problemer som tidligere eiere har klaget mye på. Så hvis du vil unngå å besøke garasjen regelmessig eller bruke mer penger på reparasjoner og vedlikehold, hold deg borte fra disse bilene.

Imidlertid er ikke alle Volvo S90- og BMW X5-modeller dårlige. Så legg merke til modellårene før du investerer i en av dem. De mest upålitelige BMW X5-modellene er de som produseres mellom 2012-2014 og 2019. For Volvo S90 er det mest upålitelige modellåret de som er laget mellom 2016 og 2018. 

Hva er de mest pålitelige Volvo- og BMW-modellene?

Tittelen på den mest pålitelige Volvo går til Volvo XC60, mens den av de mest pålitelige BMW går til BMW E90 E-serien. Begge disse bilene er godt laget og opplever færre problemer. Hvis du vil ha ro i sinnet og nyte turen, er disse to bilene verdt å investere i. 

  Hva er forskjellen mellom BMW 750i og 750Li?

Dessuten registrerer de også færre problemer sammenlignet med andre biler. Så kostnaden ved å vedlikeholde og reparere dem er også billigere. Hvis de vedlikeholdes godt, vil disse bilene vare lenger enn andre biler fra begge merker.  

FAQ

Hvilken bil varer lenger mellom Volvo og BMW?

Begge disse bilene er laget med førsteklasses materialer og high-end engineering, men dessverre varer Volvos lenger enn BMWs. Hovedårsaken til dette er fordi Volvos er tryggere og mer pålitelige enn BMWs. Derfor er det lett å se en 30 år gammel Volvo enn å se en 30 år gammel BMW. 

Hvorfor bør jeg kjøpe en Volvo over en BMW?

Hovedårsaken til at du bør kjøpe en Volvo over en BMW er på grunn av sikkerheten og påliteligheten. Volvo har alltid strebet etter å lage de sikreste bilene på markedet, og det er den sikreste bilen. Bortsett fra det, volvoer er mer komfortable enn BMWs. Sist, men ikke minst, har Volvo høyteknologiske funksjoner som BMW, men det er litt billigere. 

Hvorfor er BMWs så upålitelige?

BMWs er så upålitelige på grunn av deres komplekse elektronikk som utvikler problemer enkelt. I tillegg er de upålitelige fordi BMW bruker mange plastdeler som bryter lett ned. Sist, men ikke minst, er BMWs også upålitelige på grunn av dårlig kvalitetskontroll fra selskapet. 

  Beste BMW for en biltur

Er Volvo mer pålitelig enn Mercedes-Benz, BMW og Audi?

Nei, Volvo kan være mer pålitelig enn Mercedes-Benz og BMW, men det er ikke mer pålitelig enn Audi. I motsetning til Volvo opplever Audi færre problemer, noe som gjør vedlikeholdskostnadene billigere sammenlignet med Volvo. Forskjellen i den årlige kostnaden for å opprettholde en Volvo og Audi er imidlertid bare $ 100. 

Hvilken bil er mer pålitelig – Volvo XC60 eller BMW 328i?

Begge disse luksus sedans er pålitelig, men Volvo XC69 er mer pålitelig enn BMW 328i. Volvo XC60 anses å være en av de mest pålitelige luksus sedans på markedet. Bare noen få biler som Lexus ES og Genesis G70 er mer pålitelige. 

Sammendrag 

Hvis du leter etter en billigere bil å vedlikeholde mellom Volvo og BMW, så er svaret Volvo. Ikke bare er Volvos mer pålitelige i det lange løp, men de er også tryggere. Videre opplever Volvos færre problemer sammenlignet med BMWs, noe som betyr at du vil besøke mekanikeren eller bilverkstedet sjeldnere.

Bortsett fra at BMWs bryter ned lettere enn Volvos, er delene deres ganske dyre sammenlignet med Volvos deler. Derfor, hvis du vil spare penger på lang sikt, er det å anskaffe en Volvo den mer fornuftige tingen å gjøre, da det er billigere å vedlikeholde og reparere. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter