Hva er forskjellen mellom Mercedes-Benz C-klasse og E-klasse?

Det er mange forskjeller mellom E-klassen og C-klassen,  de mest fremtredende er alternativene for pris, størrelse, segment  og motor. C-klassen representerer en oppføring-nivå Mercedes sedan som er satt til å konkurrere med slike somAudi A4 eller BMW 3-serien.

E-klassen er den mellomstore luksussedanen, og den representerer et skritt over oppføringen-nivå C-klasse. E-klassen er den mest populære Mercedes sedan, og E-klasse konkurransen består av Audi A6 og BMW 5-serien.

Begge disse modellene tilbyr alt du forventer av en Mercedes-modell fra 2021. E-klassen ble oppdatert i 2020, og C-klassen fikk en komplett redesign, spesielt til interiøret. Uansett hvilken av disse to du måtte ende opp med å velge, tilbyr begge eksepsjonelt utformede eksteriør og interiør.

Prisforskjell

Den billigste inngangen til Mercedes C-klasse eierskap går gjennom C300-modellen som handler på $ 41k og tilbyr en 2.0-liters turbocharged 4-sylinder parret til en 9G TRONIC 9-speed overføring med rundt 255 hestekrefter. Hvis du betaler 2 000 mer, kan du velge C300 4MATIC som representerertopp-of-the-lineikke-AMG C-klassen.

Den billigste inngangen til Mercedes E-klasse eierskap går gjennom E350 sedan som handler på $ 54k, og tilbyr også en 2.0-liters 4-sylindret turbo med  samme overføring og utganger. Hvis du betaler 2 000 mer, kan du velge E350 4MATIC, men E-klasseoppstillingen stopper ikke her.

C-klasse utvalg består ikke av noen 400 modeller, men du kan  bruke $ 62k og kjøpe Mercedes E450 4MATIC. Denne sedanen drives av en 3,0-liters innebygd  6-sylindret motor som ikke er tilgjengelig i C-klasse  utvalg. Denne motoren produserer 362 hestekrefter og representerertopp-of-the-lineikke-AMG E-klasse modell.

  Hva er Tryggere – BMW eller Mercedes?

Størrelse og segmentforskjell

Den åpenbare forskjellen mellom disse to modellene er størrelsen. C-klassen er også  designet som en sedan først og fremst, og dentilbyr sitteplasser for opptil 5 personer, men den kan ikke  matche E-klassen når det gjelder innvendige eller utvendige dimensjoner.

E-klasse akselavstand måler 115,7 tommer, og C-klassens akselavstand måler 111,8 tommer. Videre er E-klassen 193,8 tommer lang, og C-klassen er 184,6 tommer lang. E-klassen er også noen få tommer bredere og høyere. Disse utvendige dimensjonsforskjellene betyr at E-klassen er en større bil med betydelig margin.

De innvendige dimensjonene er også ganske forskjellige med E-klassen som måler mer tommer i henholdsvis takhøyde eller benplassdimensjoner. E-klassen tilbyr også en større koffert på 13,1 kubikkfot sammenlignet med de  12,6 kubikkfotene til C-klassen sedan. E-klassen føles større, ser større utog  kjører større.

Mercedes E-klasse vs Mercedes C-klasse

Hvis du setter disse to legendariske Mercedes sedans head-to-head,ville du være vanskelig-presset til åvelge vinneren. Vanligvisville  E-klassen alltid komme ut på toppen, men den nylig utgitte 2022 Mercedes C-klassen tilbyr mer enn E-klassen gjør på mange forskjellige områder, foreksempel interiørdesign  og layout eller motoreffektivitet.

E-klassen er en bedre bil hvis du planlegger chauffeuring, E-klassen er også litt mer komfortabel, større  og kraftigere. C-klassen tilbyr derimot et utrolig høyteknologisk interiør, avanserte LED-frontlykter, avansert AI-funksjonalitet  og en mer moderne design.

Du kan ikke kjøpe en 6-sylindret Mercedes C-klasse per nå, men du kan velge E450 som 6-sylindret Mercedes E-klasse. Å velge noen av disse to sikrer at du får en full-on Mercedes Benz opplevelse.

  Hva betyr AMG på Mercedes?

Men hvis du ikke har det travelt, bør du vente noen år på når Mercedes slipper den nye E-klassen, da den nye E-klassen sikkert vil være et stort skritt opp fra den nåværende C-klassen.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er de dyreste E- og C-klasseversjonene?

Den dyreste E-klassevarianten er E63 AMG S-modellen som handler for $ 107k. E63 er utstyrt med en 4,0-liters  BiTurbo  V8-motor som produserer 600 hestekrefter paret til en 9-trinns AMG Speedshift-girkasse.    E63 forvalter en sub 3 sekund 0-60 tid, men det mangler i drivstoffeffektivitetsavdelingen.

Den dyreste varianten av C-klassen er C63 S AMG Coupe. C63 kupé detaljhandel for $ 78k og den pakker også en 4.0-liters V8 BiTurbo  motor paret til en AMG 9-speedshift    overføring. C63 tilbyr 503 hestekrefter,  en 0-60 gang på 3,5 sekunder, og den lider også av lavedrivstoffeffektivitetsvurderinger.

Tilbyr C-klassen en bedre verdi sammenlignet med Audi A4 eller en BMW 3-serie?

Mercedes Benz C-klasse sedan butikker for ca $ 41k for oppføring-nivå modell, A4 starter på rundt $ 39k. BMW 3-serien er den dyreste, starter på $ 42k. Det er trygt å si at alle disse tre er sammenlignbart priset, og mange forhandlere er opptatt av å tilby rabatter og spesialpriser og pakker.

Audi kommer også med en manuell overføring alternativet som ikke er tilgjengelig på de andre 2 modeller. C-klassen er den mest komfortable bilen å kjøre ut av de tre, og 3-serien er den mest sporty med den jevneste overføringen.

  Den billigste måten å erstatte en Mercedes-nøkkel på

A4 sitter et sted i midten. Det tilbyr en litt sportier stasjon sammenlignet med Mercedes og er også litt mer behagelig sammenlignet med 3-serien, men skyldes en full oppdatering om noen år. Før den nye C-klassen treffer veien, er den beste verdien av disse tre den nye BMW 3-serien.

 Tilbyr E-klassen en bedre verdi sammenlignet med Audi A6 eller en BMW 5-serie?

I det mellomstore luksusbilsegmentet  tilbyr Mercedes inngangsnivåE-klasse for $ 54k. Denne versjonen tilbyr ikke et 4MATIC-system, og du kan få 4MATIC-systemet for 2000 til.

Oppføringen-nivå Audi A6 butikker for rundt $ 55k, og fordelen med A6 er det faktum at selv oppføringen-nivå A6 kommer med  et  Quattro AWD-system  som standard.

BMW 5-serien starter på rundt $ 54k for baksiden-hjulet-stasjonenversjon, hvis du vil AWD må du også betale noen få tusen på toppen av den spørrende prisen. Alle tre av disse tilbyr eksepsjonell komfort og luksus nivåer med E-klassen er ledende i suspensjon mykhet, BMW er ledende i drivende dynamikken.

Men den beste verdien av disse tre er Audi A6 med en  perfekt blanding av komfort og sportiness. Without føler seg kjedelig eller mangler noen karakter  A6 er all-around beste tyske mellomstore sedan.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter