Er BMW 2.0 turbomotor pålitelig?

Den 2.0 turbo BMW N20 4 sylinder motoren ble produsert i 2011 som en erstatning for 3.0L 6 sylinder N53. Siden da, i produksjonsperioden 2011 – 2017, har N20-motoren vist seg som en veldig pålitelig turbomotor med bare noen få feil.

De vanligste pålitelighetsproblemene til en BMW N20-motor

Totalt sett er BMW N20 en veldig solid drivlinje med få problemer. På den annen side er alle turboladede motorer mer komplekse, og dermed er det et større potensial for at noe går galt. Naturligvis er detome vanlige problemer som oppstår som med alle andre motorer.

Problemer med tidskjeden

Som de fleste andre BMW-produserte motorer er timingkjeden det svake leddet for motoren. Dette problemet ble eliminert fra N20-motorer, produsert etter 2015. Hvis motoren din bleproduced før det, er det en noe større sjanse for at du kan oppleve en timing kjede komponent feil.

I gjennomsnitt, hvis du er utenfor garantien for kjøretøyet ditt, kan reparasjon av tidskjedekomponenter legge opp til $ 1,500 hvis du besøker en mekaniker. Hvis du er DIY-kompatibel, kan du gjøre jobben hjemme for rundt $ 500, som er kostnaden for komponentene. Dette problemet oppstår vanligvis på kjøretøy som har kjørt i mer enn 50,000 MILES.

Symptomer på en skadet tidskjede

De vanligste symptomene ved hjelp av hvilken du vil kunne forutsi en timingkjedefeil er:

  1. Høye sutrende lyder fra kjøretøyets motor. (Disse kan bli høyere når du akselererer).
  2. For mye slakk.
  3. Skåring, merker eller skade på kjeden.
  Beste olje for BMW X3 og BMW X5

Problemer medoljefilterets pakning

Dette kan være det nest vanligste problemet med N20-motorer. Ventildekselet og pakningen er begge gummikomponenter, svært utsatt for slitasje med tid og bruk av kjøretøyet. Det sprekker over tid og fører til skader og olje leaks. Reparasjonen kan koste hvor som helst mellom $ 100 og $ 500 avhengig av delene og lønnskostnadene. Disse problemene oppstår vanligvis etter 5 – 6 års eierskap eller 60 000+ miles. Noen kjøretøy holder fast helt til 100.000 miles til de opplever gasket problemer.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet som du kan gjenkjenne boligpakning og oljefilterproblemer er oljelekkasjer under motordekselet på venstre side av bilens motor. Grunnen til at du bør se til venstre er den typiske tilt av N20-motorer mot venstre.

Ventil Deksel

Hvis du oppdager synlige oljelekkasjer, ser røyk eller kan lukte brennende olje, kan det hende du har problemer med ventildekselet på N20-motoren. Den 4-sylindrede turboladede motoren bruker en gummiventildekselpakning og et plastventildeksel, som begge har en tendens til å bli sprø over lengre bruksperioder. Under trykket av motorens varme begynner disse to komponentene å sprekke, og når de gjør det, har de en tendens til å lekke ut oljen.

Symptomene er svært lik oil filter bolig pakning problemer siden disse to er forbundet. Reparasjoner koster i gjennomsnitt rundt $ 400. Du kan forvente at problemet vil oppstå på kjøretøy som kjører i mer enn 50,000 MILES.

  Volvo mot Mercedes: Pålitelighet

Hvordan vedlikeholde en BMW N20-motor riktig

Alle motorer er underlagt de typiske vedlikeholdsprosedyrene som tenningskomponenter service og væskeendringer. Tennpluggene og tennspolene er de første delene av N20-motoren du bør passe nøye på.

Tennplugger og tennspoler

Begge disse spiller en viktig rolle i bensinmotorer fordi de er delene som er ansvarlige for luft / drivstoffblandingen, og de genererer kraften. Hvis de er under slitasje, på grunn av alder og kjørelengde, kan de til slutt slutte å jobbe etter din smak og begynne å underprestere.

Hvis du kjører en lager N20-motor, bør tennpluggene byttes rundt 50,000 – 65,000 miles. Hvis du kjører en modifisert motor, anbefales det å vurdere å endre dem med intervaller på 20 000 – 25 000 miles.

Tennspolene på motoren fungerer best når de skiftes hver 60,000 – 70,000 miles. Begge disse komponentene er relativt billige og bør overvåkes nøye. Tennpluggene er $ 60 per del og kan koste rundt $ 130 – $ 150 å fikse hos en mekaniker, mens tennspolene er litt more dyre å sitte på rundt $ 150 å kjøpe og $ 250 + med arbeidskraft.

N20 Motorolje

Nyere N20-motorer bør bytte motorolje hver 10.000 miles, og for eldre N20-motorer bør det anbefalte endringsintervallet være rundt 5.000 – 8.000 miles. Kontroller alltid bilens bruksanvisning før du skifter olje for å få plass til de riktige viskositetsnivåene. Anbefalt for en N20-motor er en viskositet på 5w-30 eller 5w-40.

  Beste BMW for en familie

N20 Kjølevæske

Alltid brukt BMW-godkjente kjølevæsker. Prøv å skylle og erstatte motorens coola nt helthver 60.000 miles. Det er ikke en dyr ting å gjøre, men det kan drastisk chagne levetiden til kjøretøyet ditt.

FAQ

Hvordan vet du om du har en N20- eller N26-motor?

BMW-kjøretøy, utstyrt med N20-motorer vil ha «ULEV» under panseret, end N26-motor vil si «SULEV» i tekst. Dessuten er N20s eksosanlegg litt annerledes, og det bruker slip-fit ledd og klemmer for å koble til hoveddriv togkomponenter.

Hvor lenge kan en N20 BMW 2.0 L turboladet motor vare?

I gjennomsnittopplever maj ority av disse motorene ingen store tekniske sammenbrudd før 60,000 miles. Mange brukere har rapportert at motorer går godt forbi over 100,000 miles uten alvorlige reparasjoner, bortsett fra riktig planlagt service og væskeendringer.

Hva er most pålitelige BMW-motorer noensinne?

En av de mest pålitelige motorene noensinne laget av BMW er 1996 – 2005 E390 3-serien, samt 325i. Mange av disse bilene har blitt anerkjent og merket som skuddsikre av BMW-samfunnet over hele verden.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter