BMW Z4 VS Jaguar F Type – hvilken er bedre?

BMW Z4 VS Jaguar F Type

Jaguar er et kjent britisk luksusbilmerke, mens BMW er et av de ledende tyske luksusbilmerkene. Begge merkene produserer noen av de beste luksuriøse kabrioletene på markedet. Men hvilken kabriolet er bedre mellom BMW Z4 og Jaguar F Type? 

BMW Z4 er enklere å håndtere med mer bagasjerommet plass. Det er også drivstoffeffektivt og mer økonomisk enn Jaguar F Type. På den annen side er Jaguar F Type mer komfortabel, kraftig og raskere enn BMW Z4. Ikke desto mindre er Jaguar F Type mye dyrere enn BMW Z4, noe som gjør den utenfor rekkevidde for de fleste. 

Hvilken bil er bedre – Jaguar F Type eller BMW Z4? 

Utvendig og innvendig utseende 

En ting som alltid skiller seg ut om kabrioleter er deres slanke og stilige design. Både Jaguar F Type og BMW Z4 er vakkert designet og fortryllende. Selv om Jaguar F Type har en mer kjekk utvendig design, bmw Z4 er ikke langt unna. 

Noen av funksjonene som skiller seg ut fra Jaguar F Type er piksel-LED-frontlyktene med signatur DRL- og LED-baklykter. Disse to lysene smelter sømløst inn i bilens aerodynamikklinjer. Likevel, BMW Z4 eksteriør er også sjarmerende med sin tradisjonelle nyre grille og bakre tre fjerdedeler utsikt. 

Likevel er interiøret i Jaguar F Type og BMW Z4 fascinerende også og toppklasse. Så det kan være litt utfordrende å velge den ene over den andre. Jaguar F Type leveres med lette seter som passer godt. Interiøret er også oppskalert med intuitive kontroller og instrumenter er klare og enkle. 

BMW Z4 interiøret er også enestående med nok plass til sjåfør og passasjer. I likhet med Jaguar F Type er kontrollene godt ordnet og førsteklasses materialer brukes. Det som skiller seg ut i BMW Z4s interiør er Vernasca skinnseter og soft-touch SensaTec-trimmed dashbord. 

  Hvilken er bedre - AMG eller M Power?

Disse kabrioletene er nesten av samme størrelse både i eksteriør og interiør. BMW Z4 har en lengde på 170,7 tommer, en bredde på 73,4 tommer, en høyde på 51,4 tommer og en akselavstand på 97,2 tommer. Tvert imot har Jaguar F Type en lengde på 176 tommer, en bredde på 75,7 tommer, en høyde på 51,5 tommer og en akselavstand på 103,2 tommer. 

Så Jaguar F Types er litt større enn BMW Z4. Interiøret i begge bilene er romslig, men Jaguar F Type har rimelig mer benplass.  

Prestasjon 

Selv om BMWs er noen av de beste bilene på markedet, er Jaguar F Type langt bedre enn BMW Z4 i denne sammenligningen. Begge bilene kommer med to trim nivåer, men selv basen Jaguar F Type trim er kraftigere og dyrere enn high-end BMW Z4 trim. 

BMW Z4 har sDrive30i med en 2.0-liters inline-4 gassmotor som produserer opptil 255 HP og 295 lb-ft av dreiemoment. Den andre trim, som er den kraftige M40i kommer med en 3.0-liters turbo inline-6 gassmotor som produserer opptil 382 HP og 368 lb-ft av dreiemoment. 

I motsetning til BMW Z4 som kommer med en inline-4 og inline-6-motor, kommer de nyeste Jaguar F-typene med bare en 5,0-liters superladet V-8-motor. Base trim (P450 konvertibel) av Jaguar F Type kommer med en 5.0-liters supercharged V-8 motor som leverer opptil 444 HP og 427 lb-ft av dreiemoment. 

  Jaguar XKR / XKR-S Pålitelighet

Tvert imot, den høyere enden Jaguar F Type, som er P450 R-Dynamic Convertible er utstyrt med en 5,0-liters superladet V-8-motor med et firehjulsdriftssystem. Merk at basen Jaguar F Type leveres med et bakhjulsdriftssystem. P450 R-Dynamic konvertibel produserer opptil 575 hk og 516 lb-ft dreiemoment. 

Med disse dataene er det klart at BMW Z4 ikke er mye for Jaguar F Type når det gjelder ren kraft og ytelse. Dessuten har Jaguar F Type en toppfart på 186 mph og kan akselerere fra 0 til 60 på bare 3,5 sekunder. Dette er bedre enn BMW Z4 med en topphastighet på 155 mph og kan bevege seg fra 0 til 60 på 3,9 sekunder. 

Pris 

Med kraften og funksjonene som Jaguar F Type kommer med; den høye prisen er forsvarlig. Basen Jaguar F Type har en basispris på $ 73,000 XNUMX, mens high-end-modellen har en startpris på $ 83,000 XNUMX. På den annen side er BMW Z4 mye billigere med base trim går for $ 49,800 og high-end trim $ 63,600. 

FAQ 

Hvilken bil er raskere – BMW Z4 eller Jaguar F Type? 

Jaguar F Type er langt raskere enn BMW Z4. Ikke bare akselererer den raskere fra 0 til 60 mph, men den har også en topphastighet på 186 mph, sammenlignet med BMW Z4s 155 mph. Jaguar F Type kan akselerere fra 0 til 60 på 3,5 sekunder, mens Z4 tar opptil 3,9 sekunder. 

Hvilken bil er billigere å vedlikeholde – Jaguar F Type eller BMW Z4? 

De fleste luksusbiler er dyre å vedlikeholde. I dette tilfellet vil Jaguar F Type være dyrere å vedlikeholde enn BMW Z4. Dette er fordi det bryter ned oftere enn BMW Z4. Dessuten er Jaguar F Type også mindre pålitelig enn BMW Z4. 

  Hvem eier Jaguar og hvor er Jaguar laget?

Er Jaguar F Type verdt å kjøpe?

Det kommer an på hva du søker etter. Hvis du ønsker en luksuriøs kabriolet med stor kraft og hastighet, vil du elske Jaguar F Type. Men hvis du vil ha en økonomisk bil med slanke håndtak, er dette ikke bilen for deg. Dessuten er det ikke billig, og dermed bør folk på et budsjett se andre steder. 

Hvorfor mister Jaguars og BMWs verdi raskt? 

Både Jaguar og BMW leier bilene sine. Så når leieperioden er over, finner mange biler veien inn i markedet, noe som gjør at prisene faller drastisk. På toppen av det mister disse bilene verdi raskt på grunn av deres høye kostnader for reparasjon og vedlikehold. 

Sammendrag 

Hvis du vil ha en kraftig, komfortabel og raskere luksus kabriolet, er Jaguar F Type avtalebryteren. Men hvis du vil ha en luksus kabriolet med mer bagasjerom, bedre håndtering og mer økonomisk, er BMW Z4 det beste valget. Totalt sett fungerer begge bilene usedvanlig bra og er luksuriøse. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter