Citroën ë-Jumpy elektriske vs lignende elbiler

Citroën ë-Jumpy (e-Dispatch) er en elektrisk varebil laget av Citroën for å konkurrere med slike som Peugeot e-Traveller, Opel / Vauxhall Vivaro-e og Toyota Proace Verso. Alle fire av disse er basert på den samme Stellantis elektriske varebilplattformen, noe som betyr at de er nesten identiske, bortsett fra noen få faktorer som pris, plass, utseende og ønskelighet.

I denne artikkelen vil vi sammenligne Citroën ë-Jumpy elektriske vs lignende elbiler  og fortelle deg hvorfor du bør gå for den ene over den andre.  Citroën ë-Jumpy kommer i  to tilgjengelige størrelser  som er de samme  som   alle andre varebiler fra denne listen, bortsett fra Toyota som kommer i visse underkategorier som en skyttelmodell, men noen tilbyr ikke plass til 9 personer.

Vauxhall/Opel Vivaro-e og ë-Jumpy er veldig nære når det gjelder pris, mens Peugeot e-Traveller er den dyreste bilen på denne listen.    Toyota Proace Verso kan fås til laveste pris, men bare hvis du ikke trenger plass til opptil 9 personer.

Alt i alt er alle fire veldig like, og det er ganske nakke og nakke mellom dem. Kjøpsbeslutningen din vil sannsynligvis være basert på merkelojaliteten din og den beste prisen du kan få for hver av dem. Som sådan, uansett hvilken du ender opp med å kjøpe, kan du virkelig ikke ta en feil beslutning her.

Citroën ë-Jumpy

Citroën ë-Jumpy kommer i to forskjellige varianter avhengig av batteristørrelse og layout. 50kW mellommodellen er den billigste, og den vil sette deg tilbake for rundt € 51,000, mens 75kWh XL-modellen er den dyreste som kommer på € 56,000. 50kWh-modellen tilbyr rundt 180 km rekkevidde, mens 75kWh-modellen tilbyr opptil 260 km rekkevidde.

  Er Citroën C5 Aircross en god bil?

Hurtiglading er begrenset til 100kW, noe som betyr at du kan lade ë-Jumpy fra 20%  til 80% på rundt 28 minutter. Designmessig vil jeg si at ë-Jumpy ser best ut av dem alle. Den har god plassstyring, noe som betyr at du kan fylle den opp med mennesker og last uten problemer.

Peugeot e-Traveller

Som nevnt i begynnelsen, er e-Traveller nesten identisk med ë-Jumpy fordi alle disse varebilene er basert på den kjente Stellantis plat-formensom gir deg valget mellom en 50kWh-modell og en 75kWh-modell  .  Range er begrenset til 175 km for 50 kWh-modellen og 255 km for 75 kWh-modellen. e-Traveller kan også fås i mellomstor eller XL-form.

Hurtigladehastigheter er identiske med ë-Jumpy,  mens saktehastighetslading fra en standard stikkontakt hjemme tar rundt 8-9 timer for 50kWh-modellen og 11 timer for 75kWh. (denne statistikken er den samme for alle varebiler her). En startpris på € 63 000 gjør e-Traveller til den  dyreste varebilen her, men den bruker også interiørmaterialer av høyere kvalitet,  og mange anser den for å være mer komfortabel.

Vauxhall/Opel Vivaro-e

Den tredje konkurrenten på denne listen, Vivaro-e starter på € 51 000 for den mindre 50 kWh mellomstore modellen, mens toppmodellen XL 75kWh koster € 57 000, noe som betyr at det er den billigste XL 75kWh-modellen av dem alle.  Alle versjoner får opptil 9 seter,  og Vivaro-e er en anstendig komfortabel og romslig varebil.

Designmessig er det kanskje ikke så kult som alle de andre varebilene på denne listen fordi Opel bestemte seg for å bruke ganske bedøvede linjer som ikke får Vivaro-e til å skille seg ut. Imidlertid elsker noen mennesker det, og det er derfor Vivaro-e sikkert kommer til å tjene points som de typer kjøpere.

  Vanlige problemer med Citroën ë-C4

Toyota Proace Verso

Den siste konkurrenten på denne listen er Toyota Proace Verso som overraskende også låner  Stellantis  elektriske plattform, men Toyota styres ikke av Stellantis,  noe som betyr at Toyota kjøpte plattformen for å bruke den med sine modeller.  Dette kommer som en overraskelse ettersom Toyota vanligvis er kjent for å utvikle sin egen plattform, men dette er sannsynligvis det billigere alternativet.

Proace Verso kommer i mellomstore og XL-former med  både en 50kWh og en 75kWh form, og alle spesifikasjonene er de samme som med alle de andre varebilene på denne listen.  Proace kommer imidlertid i enten en 8 eller 9-seters konfigurasjon og en spesiell skyttelmodell designet for persontransport. En startpris på € 50,00 0 gjør 8-seters 50kWh Proace til den billigste, men en 75kWH-modell med 9 seters koster nær € 60.000.

FAQ-seksjon

Hvorfor bruker alle disse elektriske varebilene samme plattform?

Svaret på dette spørsmålet er ganske enkelt – kostnader. Å utvikle en frittstående elbilplattform vil sannsynligvis koste noen milliarder dollar, og derfor er de ikke mange merker der ute som har råd til det.  VAG designet sin egen, men den plattformen brukes til Audi, Porsches, Skoda og alle andre VAG-produkter.

For ikke å begrave et selskap økonomisk, er det fornuftig å utvikle disse plattformene i samarbeid med andre bilprodusenter, da det senker den totale risen med ganske mye.  Dessuten selger elbiler ennå ikke så mye, noe som betyr at reell fortjeneste sannsynligvis kommer senere.

  Er Citroën C5 X en god bil?

Er en ladbar hybridvarebil bedre enn en elektrisk varebil?

En plug-in hybrid varebil kan være et godt valg for de som ennå ikke er klare til å bytte til en helt elektrisk drivlinje, men det er egentlig ikke mange plug-in hybrid varebiler du kan velge mellom. På den annen side er det ganske mange elektriske varebiler out der.

Jeg vil si at hvis du kan utnytte en elektrisk varebil til sitt fulle potensial, så er det fornuftig å gå for en elektrisk varebil i 99% av situasjonene. Hvis du ikke kan det, og du tror at det noen ganger kommer til å bli vanskelig å lade varebilen din, bør du vente en stund før du kan gjøre det komfortabelt og dermed velge en PH-elbil  av noe slag.

Lager Citroën gode elbiler?

Citroën elbiler har samlet ganske stor interesse i det siste, noe som betyr at de åpenbart gjør noe riktig.  Jada, det er egentlig ikke noen «luksus»  elbiler der, men Citroën lager flotte semi-rimelige elbiler, spesielt biler som e-C4 som er den moderne iterasjonen av hvordan en bil fra de mest populæreskal se ut.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter