Er Audi A8 en god bil?

Er Audi A8 en god bil?

Den Audi A8 er en full størrelse 4-dørs luksus sedan laget for de som anser mellomstore A6 å være litt for liten og ikke komfortabel nok. En A8 er det foretrukne valget for mange VIP-er, og flertallet av A8-eiere liker å bli drevet mer enn å kjøre selv. Er Audi A8 en god bil?

Den Audi A8 er en veldig god bil som det tilbyr de aller høyeste nivåene av komfort du kan få fra en Audi. Dette er virkelig spesielt fordi alle Audi-modeller inkludert de aller minste designet med komfort i tankene. Å være flaggskip luksusbil fra et flaggskipmerke betyr vanligvis overlegenhet, og A8 tilbyr mye av det.

For det første er motorene som er tilgjengelige i A8, allmektige, glatte og relativt effektive. A8 ser stor og undervurdert ut som noen mennesker elsker, mens andre ikke gjør det. Interiøret i A8  ligner på A6, så det er ikke på nivå med de nyeste luksuriøse limousinene i full størrelse, men A8 koster også mindre enn de fleste av sine rivaler.

Pålitelighet er anstendig, men bare hvis du opprettholder det godt nok. A8 er også en praktisk bil fordi den tilbyr hektar med innvendig plass og en betydelig koffert også. Det kan være litt for stort for trange bygater, men en erfaren sjåfør kan lett klare det.

Audi A8 – Drivverket

Den Audi A8 motorpaletten består av noen bensinmotorer, noen dieselmotorer, og en hybridmotor også. Serien starter der 3.0L V6 bensinmotor med 340hp og 3.0L TDI V6 diesel med 286hp.  A8 kommer også i en 4.0L V8 diesel variant med 435hp og er den kraftigste diesel A8-modellen du kan få.

  Er Audi S5 en god bil?

Den kraftigste Audi A8 generelt er range-topping S8-modellen med en 4.0L twin-turbocharged V8 som tilbyr 571hp. Du kan også få A8 60 TFSI e hvis du vil ha en hybrid som tilbyr 450hp og fremdeles klarer å være relativt effektiv. Alle disse leveres med Audis ikoniske Quattro AWD-system som standard.

Alle disse motorene er også paret til Audis 8-speed dreiemoment omformer automatisk girkasse som skifter gir sømløst og passer karakteren til Audi A8. A8 pleide å være tilgjengelig med en W12-motor for de som ønsket den aller beste luksusopplevelsen, men dessverre er denne motoren ikke lenger tilgjengelig på grunn av utslippsforskrifter.

Audi A8 – Design og chassis

Designmessig følger A8 en tradisjonell Audi A8 silhouette som betyr at den ser undervurdert ut. A8 er en veldig lang bil, og spesifikasjonen du går etter spiller en massiv rolle i hvor luksuriøs A8 ser ut. A8 er tilgjengelig i enten vanlig sedan eller lang wheelbase form for de som ønsker maksimal plass på innsiden.

Interiøret i A8 er kledd i de fineste materialene og er også fullpakket med avansert teknologi for å få deg til å føle deg spesiell inne i A8. Fjærings- og chassisjusteringen er utelukkende fokusert på komfort, noe som betyr at alle A8-modeller, inkludert S8, liker å bli cruiset inn på lengre reiser. A8 tilbyr et utrolig avansert luftfjæringssystem som suger opp støt utrolig bra.

  Audi TT RS Pålitelighet

Audi A8 – Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighetsmessig er A8 anstendig, men den trenger konstant og grundig vedlikehold for å kunne vare betydelig antall kilometer. Biler som disse er veldig komplekse og tilbyr stort sett alt du kan få fra en moderne Audi. Derfor må den holdes i tilstrekkelig stand til enhver tid.

De vanligste A8-problemene er forbundet med ikke-motorisk elektronikk, styresystemet, motoren, fjæringen og potensielt til og med overføringen.

Audi A8 – Verdi og praktisk

Den nye Audi A8 undergraver sine rivaler når det gjelder pris, men A8 tilbyr ikke akkurat en dårligere opplevelse. Vi er alle klar over at biler fra dette segmentet stadig øker hverandre med nye modeller, noe som betyr at den kommende nye A8 bør lukke gapet mellom S-klasse og BMW 7-Series.

Praktisk-klok, A8 er flott fordi det tilbyr mye plass i både sittegruppe og bagasjerommet. Ingen kan si at A8 ikke er en praktisk bil fordi den tilbyr mer plass enn du noen gang vil trenge.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi A8 bedre enn BMW 7-serien?

BMW kom nettopp ut med den splitter nye 7-serien, og det virker som de nye syv representerer den største avgangen i historien til BMW 7-Series, både fra innsiden og utsiden.  Den nye 7-serien er faktisk den bedre bilen for øyeblikket, men hvis du tynnk at BMW ser litt for masete, A8 er fortsatt en flott bil.

  Audi A6 - Alt du trenger å vite

Alt i alt må vi vente og se til den nye 7-serien kommer på veien før vi fullt ut kan bestemme hvilken som er bedre. Foreløpig er A8 imot virkelig tøff konkurranse i dette segmentet, sannsynligvis mer nå enn noen gang.

Trenger jeg A8 L eller er den vanlige A8 nok?

Vi har allerede nevnt at A8 er tilgjengelig i enten normal wheelbase lengde eller en lengre wheelbase for å øke 2 nd-row sitteplasser mye. Hvis du planlegger å kjøre bilen selv, trenger du ikke L-versjonen.

Men hvis du foretrekker å bli sjåfør eller vil kjøpe en A8 for sjåførformål, er A8L det bedre valget. Ingen kan også si at den normale A8 er liten, ikke engang NBA-spillere.

Bør jeg kjøpe en Audi A8?

Hvis du vil ha diskret luksus, noe som betyr å gå steder i ekstrem komfort uten nødvendigvis å tiltrekke seg all oppmerksomheten, er A8 et perfekt valg. Biler som A8 skinner når det gjelder langdistansekjøring, noe som betyr at A8 ikke er en fornuftig bybil.

Hvis du tilbringer lang tid bak rattet ofte, bør du definitivt buy Audi A8 fordi det er priset veldig bra for hva det egentlig er.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter