Vanlige problemer med Audi Q8

Audi Q8 problemer

Den Audi Q8 ble først introdusert for 2018 modellår og det tok luksus SUV markedet i det øyeblikket det kom. Q8 selger veldig bra fordi det er en godt avrundet luksus SUV som tilbyr stort sett alt. Det ser flott ut, det kjører bra, det er luksuriøst, trygt, komfortabelt og ekstremt ønskelig.

Den deler mange av sine deler med Audi Q7 som kom noen år før Q8, noe som betyr at Audi klarte å løse en god del problemer som fulgte med andre generasjon Q7. Som sådan ser Audi Q8 ut til å være en anstendig pålitelig bil, men det er noen problemer som er verdt å snakke om, for eksempel de fremre støtdempere og forbindelsen mellom styreakselen og steering rack.

Den Audi Q8 synes også å lide av problemer knyttet til girkassen som det noen ganger lekker overføring væske. Gitt det faktum at Q8 er en stor tung bil med minst 21-tommers dekk, ser dekkslitasje ut til å være verre enn vanlig, noe som absolutt er et stort problem, da 21-tommers + dekk koster en formue å erstatte.

Tilslutt lider Q8 også av  problemer knyttet til start / stopp-systemet, da Audi ble servert med et gruppesøksmål på grunn av potensielle farer forbundet med hvordan start / stopp-systemet fungerer.  Alt i alt ser Q8 ut til å være anstendig pålitelig, men det koster mye penger å vedlikeholde.

Audi Q8 foran støtdemper problemer

Ifølge flere online kilder, Audi Q8 er kjent for å oppleve problemer med front suspensjon, mer spesifikt foran støtdemper gaffel. Problemet her er at gaffelen ikke har blitt kastet godt nok, noe som resulterer i at bilen har problemer med å absorbere ujevne overflater som til og med kan føre til at gaffelen kommer helt av.

  BMW X5 E70 overføring problemer

Audi   sier at noen Q8-modeller produsert mellom 27november 2018 og 18desember 2018 var knyttet til dette problemet, men noen sier at mange etterfølgende Q8s også har blitt påvirket. Uansett, sørg for å kontakte en Audi-forhandler og spør rundt om Q8 du ser på var en del av dette problemet eller ikke.

Audi Q8 styrestativ og styreaksel problem

Disse kildene sier også at Q8 lider av dårlige bolter som forbinder styrestativet til styreakselen som også kan bryte under trykk og gjøre bilen undrivable. Dette problemet påvirker ikke bare Q8, men også Q7, og perioden da disse problemene skjedde er mellom juni 2015 og februar 2019.

Forståelig nok påvirker disse problemene sannsynligvis et større antall Q8-modeller, og derfor bør du være oppmerksom på disse boltene. Husk å spørre rundt på en Audi-forhandler om Q8 du ser på for å se om det er noe som må gjøres med hensyn til dette problemet.

Audi Q8 overføring olje lekkasjer

Europeiske luksusbiler er kjent for å gå gjennom væsker som gale. De bruker vanligvis mye drivstoff, og mye olje, men knapt noen bil bruker mye transmisjonsolje, i hvert fall ikke hvis oljen ikke lekker.  Q8 ble imidlertid utstyrt med en defekt transmisjonsoljekobling fra fabrikken som kan lekke olje hvis den ikke løses i tide.

Som sådan må du være oppmerksom på dette problemet, da mangel på transmisjonsolje praktisk talt kan ødelegge en overføring.  Noen sier at bare en liten del av Q8-modellene laget i 2019 har blitt påvirket, men det er bedre å sjekke for å være 100% trygg.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Boxster

Problemer relatert til Dekk relatert til Audi Q8

Audi Q8 var en del av 42L5 Audi tilbakekalling for en feil endring av bakakselens tå og camber som slites ut bakdekkene i et ekstremt tempo. Imidlertid kommer Audi Q8 med 21-tommers dekk i det minste, og alle fire dekkene må være de samme fordi Q8 er en AWD Quattro SUV. Hvis alle fire dekkene ikke er like, kan det føre til noen sikkerhetsproblemer.

Dette betyr at å erstatte Audi Q8 dekk koster en liten formue fordi de er store i alle mulige dimensjoner.  Videre, takket være store hjul, mange klager over at å dempe hjulene på en Audi Q8 er nesten umulig hvis du kjører den i byen.

Problemer med start/stopp-system for Audi Q8

En av de mest kontroversielle problemer som plager Audi Q8 er relatert til bilens start / stopp system der motoren kobles fra før bilen kommer til å stoppe.  Systemet kan også resultere i Q8-stansing, og det er derfor Audi ble servert med et gruppesøksmål som har blitt avvist.

Uansett kan et defekt start/stopp-system absolutt være en stressende affære fordi problemer som disse kan forårsake ulykker hvis vakten din er nede.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Audi Q8?

Den Audi Q8 er en av de beste luksus SUVer du kan kjøpe akkurat nå, og mange anser det for å være den beste Audi-modellen på markedet. Årsaken til det er simply fordi Q8 er en flott allroundbil. Den ser fantastisk ut innvendig og ut, den er fullpakket med den nyeste og beste teknologien, den er trygg, rask, relativt pålitelig og ekstremt ønskelig.

  Vanlige problemer med BMW E46

Q8 er like populær blant både eldre og yngre drivers og mellom menn og kvinner.  Det tilbyr en ledende kjøreposisjon og en haug med kraftige og sofistikerte motorer.

Er Audi Q8 bedre enn Q7?

Den Audi Q8 er bedre enn Q7 på nesten alle måter, bortsett fra praktisk fordi Q7 er tilgjengelig med syv seter og det gir mer plass til både mennesker og last. Disse to er ekstremt like, og det er ikke så mange nevnelige forskjeller mellom de to, men Q8 ser ut til å være den de fleste vil gå etter.

Hvis du er en familiemann og vil ha mest mulig plass du kan få, er Q7 det bedre valget.

Hvor lenge kan en Audi Q8 vare?

Den Audi Q8 skal være i stand til å vare hundretusenvis av miles uten å trenge store overhalinger. Dette er fordi Q8 er akkurat som alle andre tyske luksusbiler, pålitelig for livet hvis det opprettholdes riktig.

Alt i alt bør du ikke bekymre deg for levetiden til Audi, men heller om alle vedlikeholdskostnadene du må betale før du når noen betydelige mengder miles.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter