Er Audi S5 en god bil?

Er Audi S5 en god bil?

Audi S5 er en stilig inngangsnivå ytelse bil laget av Audi Sport divisjon. S5 skiller seg fra den vanlige A5 takket være en større, kraftigere motor, en subtil stylingoppgradering og en mer fokusert kjøreopplevelse. S5 er ment å bygge bro mellom den raske Audi RS5 og den mer vanlige vanlige vanlige Audi A5.  Så, er Audi S5 en god bil?

Den Audi S5 er faktisk en virkelig god bil fordi den tilbyr det beste fra begge verdener. Det er komfortabelt, upretensiøst og elegant, samtidig som det er raskt, dynamisk og i stand til å knuse varme hatchbacks utenfor linjen.  S5 leveres med enten en diesel V6-motor eller en bensin V6-motor, mens eldre S5-modeller til og med kom med en naturlig aspirert V8.

Designmessig får S5 et sporty karosserisett, et sett med større hjul, større bremser, en litt senket kjørehøyde, fire eksosrør, sportsseter og noen ekstra stylingoppgraderinger inne og ute. Når det gjelder suspensjon og håndtering, klarer S5 å holde seg flat rundt hjørnene, men det kan ikke matche den mer fokuserte RS5 i den avdelingen.

Påliteligheten er også sterk hvis du opprettholder bilen godt nok. Når det er sagt, er nyere S5-modeller langt mindre sannsynlig å forårsake problemer i motsetning til eldre modeller. Praktisk er også anstendig, men bare hvis du går for 4-dørs Sportback-versjoner som 2-dørs kupé og kabriolet er mye mindre praktisk.

Audi S5 – Drivlinjen

Som nevnt i introen får S5 enten en 3.0L diesel V6 eller en bensin 3.0L V6 og begge disse gjør rundt 330hp-360hp avhengig av modellåret. Eldre S5-modeller kommer med en 4.2L naturlig aspivurdert V8 som er mye mer spennende, men er mye tørstere og landbruksfølelse.  Alle S5-er leveres med Audis Quattro AWD-system.

  Er Audi SQ5 en god bil?

Alle innlegg 1 st-gen S5s leveres med en automatisk girkasse og de nyeste S5-modellene med S-Tronic dual-clutch overføring. Tidlige S5-er kan også fås med en håndbok, og kombinasjonen av en 4.2L naturlig aspirert V8 med en manual er noe du ikke finner i noen annen bil fra denne eller til og med den tiden.

Effektivitet er ikke så spesielt bra med noen av disse, bortsett fra 3.0L diesel S5 som ser ut til å få rundt 30-35MPG topper hvis du er lett på gasspedalen. Alt i alt tilbyr S5 en spennende drivlinje som kan underholde deg uten å rope til alle at du har en stor motor.

Audi S5 – Design og chassis

S5 får noen stylingjusteringer og berøringer som skiller den fra den vanlige A5 og får den til å virke mer fokusert. Den enkleste måten å oppdage en S5 på er å se på eksosanlegget og større bremserotorer og kalipere.  S5 er tilgjengelig i alle tre kroppsstiler, og de fleste foretrekker enten Sportback 4-dørs eller den stilige 2-dørs kupéen.

Suspensjonen og chassiset til S5 forblir relativt uendret, men litt stivnet i motsetning til den vanlige A5. Dette betyr at bilen ikke lener seg så mye i hjørnene, men den kan heller ikke matche RS5 når det gjelder håndtering.

Audi S5 – Pålitelighet og vanlige problemer

Den Audi S5 er en anstendig pålitelig bil som betyr at den skal kunne vare lenge hvis du tar riktig vare på den.  Det kommer ikke som noen overraskelse at premium tyske biler trenger grundig vedlikehold fordi de egentlig ikke kan fungere uten det.  Det er noen problemer som er verdt å snakke om med både nyere og eldre S5s.

  Vanlige problemer med Audi RS3

De vanligste problemene er relatert til motoren. Eldre S5-modeller lider av karbonoppbygging på inntaksmanifolden, mens nyere modeller noen ganger er kjent for å lide av tenningsspolerelaterte problemer. Overføringen kan være jittery og lat på både nyere og eldre S5s, infotainmentet kan glitche i alle S5s mens utstyret som takluke eller konvertibel topp er et kjent grep med eldre S5s.

Audi S5 – Verdi og praktisk

Eldre 4.2L naturlig aspirerte V8 Audi S5-modeller er nå et røverkjøp med tanke på hva du får for pengene. Nyere S5-er er mye dyrere, og  2.generasjons pre-facelift S5 ser ut til å være den som gir mest mening som en brukt bil.

4-dørs Sportback-versjonen er mye mer praktisk enn de to andre, spesielt når det gjelder familiebruk. S5 mangler litt hoderom sammenlignet med A4, men det gjør opp for det takket være en større hatchback-koffert.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi S5 en rask bil?

Den Audi S5 er faktisk en rask bil fordi alle S5 generasjoner kommer med Audis Quattro AWD og en motor med minst 330hp. Første generasjon S5s kan nå 60mph fra stillstand på ca 5 sekunder mens den nyeste og raskeste S5 kan nå 60mph i ca 4.5 sekunder som er et veldig stort tall for en familie sedan.  Than top hastighet er begrenset til 155mph i alle S5 modeller.

  Er Audi S3 en god bil?

S5 kan gjøre kvartmila på omtrent 13 sekunder, noe som er en rimelig tid, og den passer inn i bilens generelle sporty oppførsel.  Eldre 4.2L V8 manuellE S5-modeller er den tregeste av gjengen, men kombinasjonen av en manual med en raspy V8 er verdt mye mer enn kvartmilstider.

Er Audi S5 en daglig sjåfør?

Den Audi S5 er designet med daglig kjøring i tankene som er ganske tydelig i det øyeblikket du går inn i den.  Audis biler er designet for daglige sjåfører, noe som betyr at du ikke vil ofre noen komfort hvis du hopper over den vanlige A5 og går for S5.

S5 tilbyr en perfekt balanse mellom komfort og dynamikk, og det er derfor det er det søte stedet for hele Audi A5-serien.

Bør jeg kjøpe en Audi S5?

Hvis du er ute etter en elegant, luksuriøs og morsom sedan / kupé, er S5 et perfekt valg. S5 gjør alt bra, noe som betyr at det sannsynligvis vil tilfredsstille prioriteringene dine. Det kan være komfortabelt, avslappet og kjølt, samtidig som det er raskt, dynamisk og spennende.

Du kan velge mellom å eie en 4-dørs Sportback-modell, en 2-dørs kupé eller en 2-dørs kabriolet avhengig av hva du foretrekker.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter