Er Audi RS3 en god bil?

Er Audi RS3 en god bil?

Den Audi RS3 er toppen av linjen Audi A3 som kommer med en strålende 2.5L 5-sylinder turbo-motor. Denne motoren er i utgangspunktet en Audi R8 V10 kuttet i halvparten, og det er derfor det høres nesten like strålende som R8 gjør. Den nyeste Audi RS3 deter den mest alvorlige RS3 til dags dato takket være mer enn 400hp og mange oppgraderinger over den vanlige A3. Så, er Audi RS3 en god bil?

Den Audi RS3 er faktisk en veldig god bil fordi den kombinerer det beste av Audi Sport divisjon med den nye A3 som gir en virkelig fristende pakke.  RS3 er klasselederen for segmentet når det gjelder design, motoren og den generelle følelsen bak rattet fordi A45 AMG ganske enkelt ikke kan berøre den med sin 2.0L 4-sylindrede motor.

RS3 er tilgjengelig i enten hatchback eller sedan form som også er noe du ikke finner med Mercedes. RS3 ser aggressiv ut, men proporsjonene passer veldig godt til det mindre kabinettet. Interiøret er også fullpakket med mange materialer av høy kvalitet som får bilen til å virke like luksuriøs som noen dyrere Audi-modeller.

Pålitelighet er anstendig, men det er noen problemer som er verdt å snakke om. Verdiene av disse er også sterke på 2.- markedet. Praktisk er det samme som den vanlige A3, noe som betyr at den ikke kan transportere fire voksne komfortabelt, men er god nok til sporadisk kortere turer.

Audi RS3 – Drivverket

Audi RS3 powertrain består av en strålende 2.5 L 5-sylinder turbocharged motor som tilbyr 400hp og 368lb-ft av dreiemoment. Motoren er fri-revving og det føles som en baby R8 motor.  RS3 gjør 0-60 mph på omtrent 3,5 sekunder som setter den i et seriøst territorium med biler som koster så mye som fem ganger mer.

  Audi RS5 pålitelighet

Motoren er paret til en sofistikert og relativt sømløs dual-clutch S-Tronic 7-speed overføring og Audi ikoniske Quattro AWD system. Dette gjør det mulig for RS3 å sette ned strømmen uansett vær utenfor. Effektivitet er også anstendig fordi RS3 er i stand til å returnere opptil 30MPG, noe som er flott for en 400hp AWD-bil.

Alt i alt er RS3-drivverket utvilsomt den beste i sin klasse fordi den virkelig er unik. Ingen annen bil i dette segmentet tilbyr noe bedre enn en 2,0 L 4-sylindret turbomotor , og ingen motor høres så bra ut som 5-sylindret i RS3, ikke engang mange V6-motorer gjør det.

Audi RS3 – Design og chassis

Audi RS3 ser aggressiv ut fra alle vinkler takket være massevis av oppgraderinger det får fra fabrikken som en beefed-up kroppen kit, lav profil hjul, store bremser, og et par store RS ovale eksos.  Frontgitteret er også oppgradert for å se sportier ut, og det samme er hele interiøret, spesielt rattet og sportssetene.

RS3 er mye mer fokusert enn den vanlige A3, men det føles ikke altfor ubehagelig. S3 kan være litt mer vanlig og komfortabel, men RS3 er bedre på alle andre måter.  Den opplever liten kroppsrull og understen som vanligvis forbindes med RS3 kan bare føles hvis du skyver den ekstremt hardt.

Audi RS3 – Pålitelighet og vanlige problemer

RS3 er en anstendig pålitelig bil, men den trenger konstant og grundig vedlikehold. Disse bilene er laget for å tåle mye misbruk og må settes opp perfekt for å kunne vare. RS3 er dyrere å kjøre sammenlignet med både S3 og spesielt den vanlige A3, men det er verdt det takket være motoren.

  Hvilket merke har det beste interiøret - Audi, Mercedes eller BMW?

De vanligste RS3-problemene er forbundet med en nølende motor, en potensielt defekt drivstoffpumpe og drivstoffkontrollmodul, problemer med elektronikk og MMI-system, og de bakre toppbrakettene svikter.

Audi RS3 – Verdi og praktisk

Den 2022 RS3 starter på rundt $ 60,000 som er en enorm sum penger å betale for en Audi A3, men RS3 deler liten likhet med den vanlige A3. Det er perfekt fornuftig å betale $ 60,000 for RS3 hvis du er ute etter en mindre ytelsesbil som også tilbyr luksus og stil. Hvis denne typen biler ikke interesserer deg,bør du hoppe  over RS3 helt.

Praktiskmessig er RS3 ikke forskjellig fra den vanlige A3, noe som betyr at den er tett i baksetene, men den tilbyr en anstendig stor bagasjerommet.  Sikten er også anstendig, og bilen er relativt enkel å komme inn og ut av.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi RS3 en god familiebil?

Hvis du har en yngre familie, kan RS3 tjene deg veldig bra fordi det kan være stille og føyelig når du vil at det skal være, men det kan også være vilt når du er helt alene.  RS3 kan kanskje ikke komfortabelt transportere fire voksne, og det er derfor disse vanligvis kjøpes av yngre mennesker og de med yngre familier.

RS3 kommer med noen nyttige familievennlige funksjoner som mange USB-porter for alle passasjerer, mange cubby-områder, lett tilgjengelige IsoFix-monteringspunkter, barnelåser og vidåpne dører. Bagasjerommet er også stort for bilens størrelse.

  Vanlige problemer med Audi RS3

Gir biler som Audi RS3 mening?

En vanlig Audi A3 sedan koster rundt $ 35,000 og Audi S3 starter på rundt $ 45,000. Du kan fullt ut utstyre S3 Prestige for omtrent $ 53,000, og det gir deg fortsatt $ 7,000. En fullastet RS3 vil sannsynligvis koste oppover $ 70,000 XNUMX, noe som er et sinnssykt tall for det som egentlig er en Audi A3 sedan.

Dette stiller spørsmålet om biler som RS3 til og med gir mening i det hele tatt. Men når du prøver det ut og du innser hvor spesiell bilen faktisk er, vil du sannsynligvis ombestemme deg.

Kan jeg få Audi RS3 Sportback i USA?

Audi er et av de merkene som ikke tilbyr mange modeller til det amerikanske markedet fordi de ikke ser nok interesse. En av disse modellene er Audi A3 Sportback (hatchback) som også betyr at den kommende RS3 Sportback ikke kommer til å være tilgjengelig i USA, bare sedan-modellen vil.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter