Vanlige problemer med Audi RS3

Audi RS3 problemer & feil

Den Audi RS3 er toppen av linjen Audi A3-modellen som lover å få deg til å føle deg spesiell selv i inngangsnivå Audi premium bil. RS3 tilbyr noe ingen annen bil fra segmentet kan, og det er en virkelig spennende motor som faktisk høres bra ut og kjører bra.

Den 2,5 L 5-sylindrede motoren er i utgangspunktet en Audi R8-motor kuttet i to, og det er derfor RS3 høres langt bedre ut enn hovedrivalen, A45 AMG. Når det gjelder pålitelighet, var A3 aldri den mest pålitelige Audi-bilen der ute, men som med alle tyske premiumytelsesbiler, er de pålitelige hvis du gjør det ved å hele tiden opprettholde dem.

Ingen bil er fri for feil, og RS3 er ikke annerledes.  De vanligste Audi RS3-problemene er knyttet til motoren, drivstoffpumpen, elektronikken, problemer med toppbrakettene og problemer med MAF-sensoren. De fleste av disse kan tas vare på gjennom rettidig og grundig vedlikehold selv før de finner sted.

Alt i alt er RS3 en veldig morsom bil å kjøre, og det virker som de fleste eiere er fornøyd med hvordan Audi RS3 presterer i påliteligheten sector.  RS3 er en morsom å kjøre kompakt Audi bil som også tilbyrluksuriøse fasiliteter og en virkelig spennende motor.

Audi RS3 – Motor problemer

Det er noen få rapporter på nettet som sier at det er tilfeller der den 5-sylindrede turboladede motoren kutter all strøm uten en åpenbar grunn. Disse oppstår vanligvis mens bilen er tomgang, men det er tilfeller der folk klaget over disse problemene som skjer mens du kjører, noe som er et stort problem.

RS3-motoren er også kjent for å noen ganger gå gjennom olje i et raskere tempo, spesielt for eksempler på høyere kjørelengde. 2.5L er ikke en motor folk anser som upålitelig, og det er ikke for mange Audi RS3-modeller på veien for oss å vurdere påliteligheten riktig. Vi vet imidlertid at denne motoren må vedlikeholdes, ellers kan den mislykkes katastrofalt.

  BMW Z4 VS Audi TT – hvilken er bedre?

Audi RS3 – Drivstoff pumpe problemer

Både Audi RS3 og deter yngre bror, S3 er kjent for å oppleve problemer med drivstoffpumpen der systemet enten slutter å gi drivstoff eller det kutter ofdrivstoff går til motoren med jevne mellomrom. Disse problemene kan legge mye stress på kamakselen, og det er derfor de må håndteres så snart som mulig.

Audi RS3 eiere klaget over bilen ber varsellys som «lavt drivstofftrykk» og det virker som problemet er for det meste ned drivstoff kontroll modulen som bør byttes når det begynner å forårsake problemer. En defekt drivstoffpumpe er et farlig scenario, da det også kan være grunnen til at noen RS3-modeller mister strøm mens du kjører.

Audi RS3 – Elektriske problemer

Den Audi RS3 er utsatt for visse elektriske problemer akkurat som i tilfelle av den vanlige Audi A3. Disse problemene inkluderer et defekt infotainmentsystem som feiler eller fryser uten en åpenbar årsak og problemer med strømvinduregulatorene som kommer med plastklemmer og kroker som er kjent for å bryte om  gangen.

Problemer med ryggekameraet eller utvendig lyn er også vanlig. Problemer som disse kommer ikke som noen overraskelse, da mange premium tyske biler lider av elektriske problemer fordi de er komplekse og fullpakket med alle slags avanserte elektriske funksjoner.

Audi RS3 – Problemer med de øverste brakettene

Det er mange eiere på nettet som klager over de beste monteringene som avgir bankende lyder, for det meste i bakenden.  Mange RS3-eiere tok bilene sine til en Audi-forhandler og fikk byttet ut de bakre toppbrakettene gratis.

  Vanlige problemer med Mercedes GLK350

Audi utstedte aldri en tilbakekalling på grunn av dette problemet fordi det ikke tjener som en stor trussel mot den generelle sikkerheten, og det dårlige er at det rett og slett er for mange VAG-biler med samme problem. Uansett, sørg for å inspisere om RS3 du ser på har disse toppmonteringsproblemene.

Problemer med Audi RS3 – MAF-sensorer

MAF-sensoren (Mass Airflow) har til oppgave å bestemme hvor mye luft som skal koble forbrenningsprosessen for at motoren alltid skal kunne tilby optimal kraft. Denne sensoren er imidlertid et kjent grep med mange VAG-ytelsesbiler og kan håndteres på to forskjellige måter.

Først bør du prøve å rengjøre hele MAF som mange sier løser problemet. Hvis den ikke gjør det, må du bytte ut sensorensaltog-eter.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi RS3 rask?

Den Audi RS3 er den raskeste Audi A3 modellen penger kan kjøpe. RS3 kan gjøre en 0-60mph løp i ca 3.5 sekunder som er et sinnssykt tall for en entry-level Audi RS bil.  RS3 kan gjøre kvartmila på mindre enn 12 sekunder, noe som er et imponerende antall faktisk.

Som sådan er RS3 en veldig rask bil, da den tilbyr 410hp som ikke er noe å argumentere med. For noen tiår siden tilbød de kraftigste superbilene rundt 400hp, men de er ingen steder så raske som RS3 er takket være Quattro AWD-systemet og den lynraske dual-clutch girkassen.

  Er Audi Q4 e-tron en god bil?

Er Audi RS3 et godt kjøp?

Den Audi RS3 er en av de beste Audi RS biler i disse dager fordi det tilbyr en kort wheelbase og en total vekt teller som fortsatt er i riket av grunn. 410hp er mer enn nok for RS3 å håndtere selv noen superbiler mens overføringen er så morsom som de kommer fordi den skifter ekstremt fort.

RS3 er et flott kjøp for de som ønsker en mindre bil som føles som om den kan løpe fra 99% av bilene på gatene. Den er kompakt nok og kan parkeres hvor som helst, men den kommer med all Audi-teknologien du noen gang vil ha. Som sådan er det et stort kompromiss med styling, hastighet, størrelse og luksus.

Hva er forskjellen mellom Audi S3 og Audi RS3?

Audi S3 er inngangsnivå ytelse A3 variant mens RS3 er topp ytelse A3 variant. S3 leveres med en 2.0L turbo 4-sylinder mens RS3 leveres med en 2.5L turbo 5-sylinder motor.

RS3 får omtrent 100hp mer, og den klarer å løpe fra S3 fra 0-60 mph i nesten et helt sekund.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter