Er Audi S3 en god bil?

Er Audi S3 en god bil?

Den Audi S3 er en entry-level Audi A3 ytelse hatchback / sedan som lover en spennende kjøreopplevelse uten å være skrikende om det. Mange foretrekker biler som ikke sender douchebag-meldingen, men som fortsatt er i stand til å sette et smil i ansiktet ditt når du legger ned strømmen. Så, er Audi S3 en god bil?

Den Audi S3 er faktisk en virkelig god bil fordi det kan like godt være det søte stedet for hele Audi Sport-serien for de som ønsker en liten, men likevel dyktig bil som tilbyr alt en ekte Audi bør. S3 drives av en 2.0L 4-sylindret turbomotor med 300-310hp for de siste tre generasjonene som kommer til å være temaene i denne artikkelen.

Designmessig skiller S3 seg fra den vanlige A3 takket være noen få diskrete ytelsesoppgraderinger som et mer stilig karosserisett, bedre hjul og et firehjuls eksosrøroppsett. Interiøret i S3 er også spruced opp med materialer av høyere kvalitet mens kjøreopplevelsen er fokusert og dynamisk, men likevel behagelig.

S3 er også en anstendig pålitelig bil, men vi kommer til å nevne noen vanlige problemer som plager S3. Verdiene til disse er veldig gode, da de pleier å koste lignende penger til Golf R, men et Audi-merke og et bedre interiør gjør at det virker mer verdighile enn Golf R. S3 er like praktisk som alle andre A3, noe som betyr at det også er anstendig.

Audi S3 – Drivverket

Den Audi S3 er utstyrt med en 2.0L 4-sylinder turbocharged motor som gjør mellom 300hp og 310hp for de tre siste S3 modeller. Denne motoren er i stand til å presse S3 fra 0mph til 60mph i ca 4.5 sekunder som er faktisk en virkelig god tid for en entry-level Audi ytelse bil.

  Hva er bedre – Quattro VS 4Matic?

S3-motoren er paret til en sofistikert dual-clutch 7-speed S-Tronic girkasse og Audis ikoniske Quattro AWD-system som er i stand til å sette strømmen ned uten problemer. S3 er også en relativt effektiv bil fordi den kan returnere opptil 35MPG kombinert med er et veldig godt antall for en ytelsesbil.

S3 tilbyr ikke et drivlinjeoppsett som er nesten like spennende som det som finnes i RS3 med sin 2,5 L 5-sylindrede motor. Imidlertid er 310hp akkurat riktig for en bil så stor som S3, da den lar deg utforske rev-området på en lineær måte. Alt i alt er S3-drivverket et søtt sted for mange og er også sofistikert og anstendig effektiv.

Audi S3 – Design og chassis

Den Audi S3 skiller seg fra den vanlige A3 takket være noen diskret styling oppgraderinger som en bedre utseende kroppen kit, et sett med sporty hjul, beefed-up bremser, og quad eksos rør. S3 er tilgjengelig både i hatchback og sedan form i noen markeder mens de amerikanske markedene bare får sedan S3 som er uten tvil det bedre valget uansett.

Interiøret i S3 kommer med mye standardutstyrsom gjør at det ser luksuriøst ut. S3 kjører på en dynamisk måte, men uten å være altfor stiv. Bilen opplever litt kroppsrull og understeer, men ikke mye for å ødelegge moroa. Det er kanskje ikke så stivt som RS3, men S3 er både behagelig og rimelig dynamisk.

  Vanlige problemer med Audi RS6 Avant

Audi S3 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, ser S3 ut til å holde seg pent oppe. Du må imidlertid opprettholde den, da S3 er akkurat som alle andre premium tyske ytelsesbil. Dette betyr at mangel på vedlikehold snart vil ødelegge eieropplevelsen din. Derfor er riktig vedlikehold ikke bare et alternativ, men snarere en nødvendighet.

De vanligste Audi S3-problemene er relatert til motoren misfiring eller å være nølende, problemer med MAF-sensoren, problemer med ulike elektronikk, problemer med termostaten, og motor cooling.

Audi S3 – Verdi og praktisk

Den Største konkurrenten til Audi S3s er Golf R som tilbyr samme motor, men som er tilgjengelig med et mer sofistikert AWD-system og en manuell girkasse. S3 tilbyr imidlertid et bedre merke, interiør av høyere kvalitet og en mer førsteklasses følelse generelt. Derfor er verdien av S3 faktisk veldig bra.

Praktisk er i tråd med Audi A3 fordi A3 ikke er en bil designet for å transportere en haug med mennesker. Bagasjerommet er bra, og hvis du vil ha den mest praktiske Audi S3, må du gå for Sportback-versjonen, hvis du selvfølgelig kan.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Audi S3?

The Audi S3 er et søtt sted for hele Audi Sport-serien for mange mennesker. Det er en kompakt bil som betyr at det er lett å parkere og det passer der større Audi biler rett og slett ikke kan. Det er raskt og  spennende, men ikke altfor så for å få deg til å se ut som en drittsekk eller ødelegge din daglige komfort.

  Audi RS7 Pålitelighet

S3 er en veldig god bil totalt sett, og det virker som det bedre valget sammenlignet med Golf R som koster mer eller mindre det samme. S3 er Golf R, men med et mer premiummerke, interiør av høyere kvalitet, bedre utseende og en uten tvil mer spennende kjøreopplevelse.

Er Audi S3 en familiebil?

Vi har allerede nevnt at Audi S3 ikke roper at det er en ytelse bil som betyr at det mer eller mindre føles som den vanlige A3 gjør, men med den ekstra ytelsen. Dette betyr at S3 kan være en god familiebil, men bare hvis familien din er ung.

Baksetene i S3 er ikke designet for å transportere høyere individer, men de er gode for barn og babyer. S3 kommer også med mange familievennlige funksjoner som koppholdere, USB-porter og lett tilgjengelige monteringspunkter for barneseter.

Er Audi S3 en trygg bil?

Når det gjelder tyske premium bilprodusenter, er en ting sikkert, de prioriterer luksus, sikkerhet og ytelse. Derfor er S3 i stand til å tjene et fantastisk 5-stjerners sikkerhetsvurderingsmerke, noe som betyr at S3 faktisk er en veldig trygg bil.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter