Hva er bedre – Quattro VS 4Matic?

Audi og Mercedes er blant de beste luksusbilmerkene på markedet. Likevel har disse to luksusbilmerkene konkurrert i flere år og tilbyr noen av de beste bilteknologiene på markedet. Men hvilket bilmerke har det beste AWD-systemet mellom Quattro- og 4Matic-systemene? 

Quattro og 4Matic er to fremragende firehjulsdrevne systemer som vil hjelpe bilen din til å enkelt navigere i vanskelige eller ugunstige forhold som glatte veier. Audi Quattro er imidlertid ideell for folk som ønsker eksepsjonell ytelse, mens Mercedes 4Matic er ideell for de som ønsker en bil som beveger seg i all-weather jevnt. 

Så valget om å velge Audi Quattro eller Mercedes 4Matic avhenger av kjøperens behov. Totalt sett har Quattro en fordel over Mercedes da den yter bedre om vinteren og har en raskere lansering fra start. Dessuten sklir ikke Quattro lett, noe som er en annen fordel. 

Hvordan fungerer Quattro?

Før vi diskuterer hvordan Quattro fungerer, er det viktig å begynne med å forstå hva Quattro er. Quattro er et firehjulstrekksystem som gir bilen en utmerket ytelse i alle terreng. Dessuten gir dette systemet så mye grep enn tohjulsdriftsystemet. 

For å forstå hvordan Quattro fungerer, vil vi starte med å fremheve de tre forskjellige typene Quattro-systemer, som er det selvlåsende senterforskjellssystemet, hydraulisk multiplatekobling Quattro-system og det viskøse koblingssystemet. Vit alltid hvilket system Din Audi er utstyrt med før du bruker den. 

Det mest populære Quattro-systemet, som er den selvlåsende differensialen, driver normalt hjulene, 60:40 til fordel for bakhjulene, og gir bilen en sportier følelse. Noen av Audis med dette systemet er A4, A6 og Q7. 

  Vanlige problemer med Mercedes A-klasse?

Det andre Quattro-systemet, som er det hydrauliske multiplatesystemet, fungerer ved å vanligvis overføre strøm til forhjulene under gode forhold, men det kan også sende 50 prosent strøm til bakhjulet, om nødvendig, ved hjelp av multiplatekoblingen. Noen av Audi-modellene med dette Quattro-systemet er Audi A3 og TT. 

Sist, men ikke minst, fungerer Quattro viskøs koblingssystem ved å sende 85 prosent av kraften til bakhjulene, men kraft kan umiddelbart overføres til forhjulene hvis det er nødvendig raskt. Audi R8 er utstyrt med dette kraftige Quattro-systemet.

Hvordan fungerer 4Matic? 

Mercedes 4Matic er også et all-hjulet-stasjonen system som alltid er i aksjon med et fast dreiemoment splitt, derfor kraft er alltid brukt på alle fire hjul. Så, kraft sendes ikke bare til for- eller bakhjulene, men alle hjul. Som et resultat har bilen mer trekkraft, grep, forbedret håndtering, stabilitet og akselerasjon. 

Mercedes 4Matic-systemet ble introdusert i 1987 på W124-generasjonen e-klasse. Det første 4Matic-systemet aktiverte automatisk en firehjulsdrift da det gjenkjente hjulglidning, og låste bak- og senterforskjellene for å gi ekstra trekkraft.  

Noen av Mercedes-Benz-modellene med 4Matic firehjulstrekksystem er Mercedes E-klasse sedan, S-klasse, CLA-klasse, A-klasse sedan, GLA, GLS og GLE SUVer.  

Hvorfor velge Audi Quattro?

Hovedårsaken til at du bør velge Quattro over 4matic er på grunn av det utmerkede grepet og trekkraften som den tilbyr i de mest ekstreme miljøene. Dette betyr at du ikke blir sittende fast i gjørme eller på en snødekt eller isete vei. På toppen av det vil du få maksimal ytelse og mindre understeering, i motsetning til 4Matic. 

  Hva Mercedes har sommerfugldører

Hvorfor velge Mercedes 4Matic?

I likhet med Audi Quattro har Mercedes 4Matic også lignende fordeler. Hvis du velger 4Matic, vil du få forbedret kjøring, høy drivstoffeffektivitet, motordesign med lite støy og vibrasjon, og en kompakt design som gir deg mer benplass. Dessuten er 4Matic den beste for terreng og allvær. 

FAQ

Er firehjulsdrift verdt den ekstra kostnaden? 

Siden firehjulstrekksystemer gjør bilen dyrere enn lignende biler uten systemet, er det viktig å bare skaffe seg den hvis du trenger det. Hvis du bor i kalde områder der det snør eller veiene er glatte, trenger du en bil med dette systemet. 

Men hvis ikke, trenger du ikke å betale den ekstra dollaren for et system som ikke vil være veldig nyttig for deg. Du kan gå for biler med vanlig forhjulsdrift eller det litt avanserte bakhjulsdriftsystemet. 

Hvilket AWD-system er best – Quattro, XDrive og 4Matic? 

Alle disse systemene er eksepsjonelle, og det vil avhenge av hva du leter etter. Som nevnt tidligere, Audis Quattro-system er egnet for folk som ønsker ytelse, mens Mercedes ‘ 4Matic system er flott for alle terreng. På den annen side er BMWs XDrive best for de som krever en sporty stasjon. 

Derfor bør du ta deg god tid og finne ut andre funksjoner som begeistrer deg før du velger et AWD-system som appellerer til deg. 

Kan du slå av 4Matic?

Ja, det kan du. Hvis du vil slå av 4matic, deaktiverer du bare 4Matic-operasjonen. Du kan gjøre dette ved å vippe opp «testspaken» mellom ekspansjonskammeret og frontrutens væsketank. Dette vil omgå overføringshuset, og det vil gå tilbake til å være en tohjulsdrift. 

  Er Mercedes A-klasse en kvinnes bil?

Tvert imot bør du ikke kjøre bilen i en tohjulstrekk så lenge bilens kontroller ikke liker den. 

Kommer alle Audis med Quattro-systemet? 

Nei, ikke alle Audis kommer med quattro system. Imidlertid kommer de fleste av Audis med AWD Quattro-systemet. Audi Quattro ble først introdusert i 1980 på den permanente firehjulsdrevne Audi Quattro-modellen. Siden da har Quattro blitt montert på alle AWD Audi-modeller. 

Hva betyr Quattro?

Quattro betyr «fire» på italiensk. I tillegg er Quattro undermerket som Audi bruker for å vise at firehjulsdriftsystemer brukes på en bestemt modell. Så hvis du ser en Audi med navnet ‘Quattro’, betyr det at den er utstyrt med et firehjulsdriftssystem. 

Bunnlinjen 

Audis Quattro AWD-system og Mercedes 4Matic AWD-system er begge gode og vil fungere godt under vanskelige forhold eller veier. Quattro vil imidlertid tilby den beste ytelsen og trekkraften, mens 4Matic vil kjøre jevnt i alle terreng. Så gjør et klokt valg, da begge disse systemene er eksepsjonelle i det de gjør. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter