Hvor lenge varer BMWs?

Til tross for å produsere en av de beste luksus ytelse kjøretøy, BMW har et rykte for upålitelighet. Men avhengig av hvor godt en BMW ble betjent og om den ble ordentlig vedlikeholdt, kan den vare helt opp til 300.000 miles. Noen biler fra modellene som E36 og E46 har til og med passert 400.000-milsmerket.

BMW pålitelighet og kjørelengde

Noen modeller er mer pålitelige enn andre, har en tendens til å vare lenger på veien og bryte ned mye sjeldnere. Å velge en BMW fra en av disse områdene nedenfor kan gi deg en anelse om hvor lenge du kan forvente at de skal vare.

Noen av de nyere modellene fra 2020 og 2021 har ennå ikke blitt vurdert på hvor lenge de varer på veien siden de nylig ble utgitt.

BMWs fra 1996 – 2006

Modeller fra 1996 til 2006 er ekstremt pålitelige og kan vare en god stund hvis de vedlikeholdes riktig. De har en gjennomsnittlig levetid på rundt 250 000 miles, men mange biler har overgått 300 000 miles-merket. Noen av disse kjøretøyene er fortsatt på veiene og deres eksteriør virker solide og intakte, akkurat som den pålitelige og kraftige motoren under hetten.

BMWs fra 2006 – 2014

De fleste BMW-biler fra mellom 2006 og 2014 er mindre pålitelige enn tidligere modeller. De varer mellom 120 000 og 200 000 miles. Den nyere elektronikk installert i bilene har ofte en tendens til å bryte og er mindre pålitelig enn sine gamle forfedre, 1996 – 2004 BMW 3-serien, som er kjent som de mest skuddsikre BMWs gjennom tidene.

BMWs fra 2014 – 2020

Nye modeller fra mellom 2014 og 2020 er kjent for å vare rundt 100.000 til 150.000 miles. Nyere elektronikk og BMWs nye innovasjoner har en tendens til noen ganger å fungere feil og la deg være på veien.

  Aston Martin Virage Pålitelighet

Selvfølgelig er noen modeller mer pålitelige enn andre, og til tross for den nyere utgivelsen stigma rundt BMW pålitelighet, noen av de nyeste modellene er ganske bra. BMW X3, og 1-serien, samt 2014 BMW 4-serien og BMW 2014 X5, er alle flotte og kan vare lenge på veien hvis riktig vedlikeholdt.

Hvordan kan du få BMW-en din til å vare lenger?

Hvor lenge biler varer generelt, avhenger hovedsakelig av vedlikehold,  serviceog  kjørevaner. Viktigst av alt, planlegg vedlikehold minst en gang hver 12-måneders periode eller per 8,000 – 10,000 miles, avhengig av om du kjører i byen eller på motorveien.

Regelmessig vedlikehold

Hvis du kjører mer i bytrafikken, kan du planlegge vedlikeholdsinspeksjoner oftere siden bruk av kjøretøyet mer for å starte og stoppe i trafikken er grovere på bilen din enn å kjøre på motorveien. Unngå aggressiv kjøring og hold alle væsker i riktige mengder. De fleste BMWs har enten problemer med elektronikken eller med en del av kjølevæskesystemet. Drivlinjeproblemer er svært sjeldne med mindre kjøretøyet ditt har passert garantilengdemerket.

Bytt oljefilter hver 3000 miles eller enda oftere enn anbefalt. Ikke glem å overvåke væsker som servostyringsjuice og bremsevæsker. Sjekk alltid med produsenten hvilke tidligere olje- og oljefiltre som ble brukt og må plasseres på kjøretøyet ditt.

Håndtere bilproblemer umiddelbart

Eliminer mindre problemer med en gang, da de kan utvikle seg og bli kostbare om noen måneder. Hvis du merker olje- eller drivstoffsøl eller overdreven røyk, inspiser BMW-en din med en gang, da det kan bety at det er et problem med motorformingen. Problemer forsvinner ikke på egen hånd, og jo før de blir fikset, jo bedre.

  Er Volvo pålitelige bruktbiler?

Bruk originale BMW OEM-deler

Når du skifter ut ødelagte og defekte deler av motoren eller sikkerhetssystemene, må du sørge for å bruke sertifiserte BMW-deler. Mekanikeren du bruker, bør ha en BMW OEM-sertifisering (opprinnelig utstyrsprodusent). Prøv å inspisere kjøretøyet minst en gang i måneden. Du kan gjøre det selv eller besøke en mekaniker for en rask inspeksjon.

Hvis du ikke har kjørt bilen på ganske lang tid, er det et must å besøke en mekaniker før du går tilbake på veien.

Ta vare på bilens eksteriør og interiør

Når det gjelder utsiden av BMW-en din, kan vasking og voksing bidra til å fjerne støvpartikler og forhindre rust, chipping og saltskader. Videre kan rengjøring av interiøret bidra til å bremse slitasjen på mattene og møbeltrekket.

Sjekk dekkene dine

Vedlikehold av dekkene bør være et must. Hvis du kjører med lavtrykks- eller høytrykksdekk, kan du ende opp med å slite dem ut på kort tid og sette deg selv, passasjerene, kjøretøyet og andre på veien i fare. Ikke bare riktig trykk, men også dekkbalanse og fjæringsgeometri er viktig.

Ikke overstyr clutchen

Et problem de fleste manuelle girkassebiler støter på minst en gang i løpet av livet er en ødelagt clutch. Hvis du kjører clutchen for lenge, holder den på bitepunktet, kan det slite den ned i tide. Om nødvendig, bruk heller håndbremsen for å takle en bratt bakke. Å bruke clutchen, selv om det viser noen ferdigheter, kan faktisk skade bilen din mer enn det hjelper.

Unngå å gå tom for drivstoff

Hvis du går tom for drivstoff ganske ofte, kan støv og partikler komme inn i tanken og skade bunnen. Dessuten kan rust hope seg opp og suges av drivstoffpumpen, noe som ytterligere skader motoren til bilen din.

  Aston Martin Vantage Pålitelighet

Ikke gjør motorendringer

Unngå å pumpe opp og modifisere BMWs motor uten å ta hensyn til drivstoff- og tenningstidsberegningene, da dette kan kompensere motoren din og få den til å fungere under optimale nivåer.

FAQ

Er det lurt å kjøpe en brukt BMW?

Nei, på en generell merknad. Å kjøpe en brukt BMW og lande et godt kjøp kan være utfordrende. BMWs mister verdien raskt av en grunn. Hvis du prøver å kjøpe en god BMW brukt, sørg for at det er en pålitelig modell. Unngå også å kjøpe fra bilforhandlere og forhåndsbetale en mekaniker for å inspisere kjøretøyet før du tester det.

Hvilke er de beste gamle brukte BMWs å kjøpe?

Avhengig av stil, preferanser og grunn til å kjøpe kjøretøyet, kan du vurdere 2003 E39 M5 for sport eller 1993 til 2000 E36 3-serien for daglig bruk. 2003 og 2004 BMW E46s er også bra for daglig bruk, samt den nyere 2016 BMW M2-modellen.

Alle disse er ekstremt pålitelige BMWs som kan kjøres i hundretusenvis av miles hvis de opprettholdes godt.

Hvorfor bryter eldre BMWs ned mindre og er mer pålitelige?

De gamle BMWs ble designet for at sjåføren skulle kunne opprettholde dem selv med et verktøysett. De er mindre komplekse og mangler komplisert elektronikk som ofte feiler og bryter i nyere modeller. Mangelen på datamaskiner og overflod av mekaniske deler gjorde det lettere å bestemme problemet selv.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter