Er Hyundai Bayon en god bil?

Hyundai Bayon

Hyundai Bayon ble først introdusert i 2021, og den plasserer seg under Hyundai Kona som den minste crossover-SUV-en du kan kjøpe i Europa. Hyundai håper å selge massevis av disse, ettersom kompakte crossover-SUV-er for tiden er de mest populære bilene i Europa. Bayon er nesten helt og holdent basert på den eksisterende Hyundai i20, men er Hyundai Bayon en god bil?

Hyundai Bayon er en bil som lover mye ettersom den tilhører det mest populære bilsegmentet i Europa, samtidig som den er splitter ny og relativt velutstyrt. Den leveres kun med én motor, men noen er sikre på at en elektrisk versjon av Bayon er på vei, og at den skal dele drivlinje med den eksisterende Kona EV.

Designmessig er Bayon 100 % Hyundai, noe som betyr at den er slående å se på og ganske dristig, noe vi ikke pleier å forbinde med Hyundai-design. Påliteligheten ser ut til å være i orden nå, men bilen er rett og slett altfor fersk til at vi kan vurdere påliteligheten skikkelig.

Det er også den rimeligste crossoveren fra Hyundai, selv om praktiske egenskaper ikke er den største fordelen. Den er litt mer romslig enn i20 som den er basert på, men ingen av de to er designet for å frakte baksetepassasjerer så ofte.

Les mer om problemene som Hyundai Bayon har.

Hyundai Bayon – Drivlinjen

Foreløpig kan Hyundai Bayon kun fås med ett motoralternativ i Europa, og det er den 3-sylindrede 1.0L T-GDI bensinmotoren med 100hk og 126lb-ft dreiemoment. Du kan også velge en litt kraftigere versjon av samme motor som yter 120 hk og har et dreiemoment på 147 Nm. Noen markeder får også en 1,2 liters 4-sylindret motor og toppmodellen Kappa II 1,4 liters 4-sylindret rekkemotor.

  Er Hyundai H1 en god bil?

Alle Bayon-modellene er strengt forhjulsdrevne, og det er ingen indikasjoner på at Hyundai kommer til å tilby en AWD-modell i det hele tatt. Når det gjelder girkasser, kan Bayon fås med enten en standard 6-trinns manuell girkasse eller en 7-trinns DCT-automatgirkasse.

Hyundai Bayon er i stand til å returnere rundt 53MPG UK, noe som faktisk er et veldig bra tall. Alt i alt kan Hyundai tilby Bayon med noen av sine større motorer, og det er fornuftig å tilby Bayon som elbil ettersom Kona EV er mer populær enn den vanlige ICE-versjonen av Kona.

Hyundai Bayon – design og kjøreegenskaper

Når det gjelder den utvendige designen, ser Bayon virkelig ut som en Hyundai, noe som betyr at den er veldig moderne og ganske iøynefallende. Fronten ligner den man finner på den mye større SUV-en Santa Fe, mens interiøret ligner på Kona. Alt i alt er Bayon en flott bil som tilbyr en god balanse mellom design, kvalitet og pris.

Kjøreopplevelsen er også som du forventer fra Hyundai. Det betyr at bilen er ganske sjelløs å kjøre, men det er kanskje akkurat det du ønsker av en Hyundai. Bayon prøver ikke å være dynamisk eller en SUV, noe du forventer av Hyundai-modeller som ikke er fra N-Line.

Hyundai Bayon – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, ser Hyundai Bayon ut til å gjøre det veldig bra, men vi kan ikke si noe sikkert, siden den fortsatt er altfor fersk. Noen har rapportert om problemer med batterisystemet og potensielt strømbrudd, mens alt annet ser ut til å være i orden.

  Vanlige problemer med Hyundai i10

Hyundai lager ganske pålitelige biler i disse dager, noe som delvis er grunnen til at merket har blitt så vellykket i det siste. Det er ingen grunn til å tro at Bayon ikke kommer til å være pålitelig i det lange løp. Den er basert på i20, noe som betyr at den potensielt kan arve noen av de langsiktige feilene.

Hyundai Bayon – verdi og praktiske egenskaper

I Storbritannia starter Hyundai Bayon på 20 530 pund for basisutgaven SE Connect. Mellommodellen Premium koster 22 730 pund, mens toppmodellen Ultimate koster 24 030 pund. Dette gjør Bayon til den billigste Hyundai crossoveren du kan kjøpe fra ny, noe Hyundai håper vil være en svært lukrativ forretningsavgjørelse.

Når det gjelder praktiske egenskaper, gjør Bayon det ikke så bra, med relativt trange bakseter som vil føles klaustrofobisk for alle over 1,80 meter. Bayon har et romslig bagasjerom bak og mange innvendige oppbevaringsrom.

FAQ-seksjonen

Er Hyundai Bayon en luksusbil?

Hyundai Bayon er på ingen måte en luksus-SUV, ettersom Hyundai ikke er et luksusmerke i det hele tatt. Hyundai har imidlertid økt innsatsen de siste årene, noe som nå bringer dem nærmere det vi pleier å kalle premiummerker. En mer luksuriøs versjon av Bayon er Audi A1, men Audi A1 er totalt sett en mye mer premiumbil.

Alt i alt er Bayon og resten av det nåværende Hyundai-programmet plassert under premiumsegmentet, men det hindrer ikke Hyundai i å forsøke å komme stadig nærmere premiumsegmentet.

  Er Hyundai Sonata en god bil?

Kommer Hyundai til å tilby en elektrisk versjon av Bayon?

Hyundai kommer sannsynligvis til å tilby en elektrisk versjon av Bayon en gang i slutten av 2022 eller begynnelsen av 2023. Selv om dette ikke er 100 % bekreftet, er det lite fornuftig at Hyundai ikke tilbyr en elektrisk versjon av Bayon. For det første finnes det ingen hybridmodeller av Bayon, så Hyundai bør komme med enten en hybrid- eller en elektrisk versjon.

Dagens Hyundai er mer opptatt av å tilby elbiler, og de fleste som liker veldig små biler i byen er også glad i små elbiler.

Bør jeg kjøpe Hyundai Bayon eller Kona?

Hyundai Kona er litt større og litt bedre utstyrt enn Bayon, noe som er nyttig for de som vil ha så mye plass de kan få, da begge disse ikke er altfor romslige i utgangspunktet. Vi må også huske på at Kona har en elektrisk drivlinje, mens Bayon fortsatt ikke har det.

På den annen side er Bayon den rimeligste av de to bilene, og den kan være mer fornuftig hvis du bare bruker bilen til pendling mellom byer, der en mindre formfaktor er en bedre idé.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter