Er Hyundai Ioniq 6 en god bil?

Er Hyundai Ioniq 6 en god bil?

Hyundai har vært på rulle i det siste når det gjelder bildesign. Ioniq 5 er ansett som en av de flotteste ELBIL-ene som noen gang har kommet ut, mens den splitter nye Ioniq 6 er enda bedre.   Ioniq 6 går i salg forhåpentligvis innen utgangen av 2022, og det virker som om det kommer til å selge veldig bra. Så, er Hyundai Ioniq 6 en god bil?

Ja, Hyundai Ioniq 6 er absolutt en veldig god bil av mange forskjellige grunner. For det første får den to forskjellige batteristørrelser avhengig av dine behov, som begge er mange for de fleste. Den utvendige designen er veldig kul takket være en skrånende taklinje og en veldig elegant silhuett. Interiøret er ikke så spennende, men likevel veldig kult.

Når det gjelder kjøring, kan vi virkelig ikke fortelle ennå, da Ioniq 6 ikke har blitt drevet av så mange mennesker. Det vi kan si er at den deler plattformen sin med Ioniq 5, men Ioniq 6 skal være litt mer dynamisk og komfortabel.  Pålitelighet er også fortsatt et mysterium, men Ioniq 6 bør også være fairly lik Ioniq 5 som faktisk er en pålitelig bil.

Prismessig vil Ioniq 6 sannsynligvis koste mellom $ 45,000 og $ 55,000 avhengig av trimnivået du går for. For denne prisen er det virkelig ikke flere spennende elektriske sedaner der ute. Praktisk er veldig bra, men bilen holdes litt tilbake fordi den ikke får et frontrom i det hele tatt.

Hyundai Ioniq 6 – Kraftverket

Som nevnt i begynnelsen får Ioniq 6 enten en 53kWh eller en større 77kWh.  Begge disse kommer til å være tilgjengelige som enten RWD- eller AWD-biler.  Kraften går opp til 325hp for topp-spec-modellen som også kan gjøre maksimalt rundt 570 miles på full lading. Alle Ioniq 6-modeller vil også støtte 350kW hurtiglading som kan lade bilen opptil 80% på omtrent 20 minutter eller så.

  Vanlige problemer med Hyundai Elantra

Langsom lading vil sannsynligvis ta mellom 6 og 9 timer, avhengig av batteriet du går for. Hyundai sier at Ioniq 6 kommer til å bli en av de mest effektive ELBIL-ene der ute takket være en spådd 7,5 kilometer per enkelt kWh.  Dette er mulig på grunn av en veldig lav drakoeffisient delvis oppnådd ved måten bilens tak skråner ned til bakken.

Du kan forvente å nå 60 mph fra en stillstand på litt over 5 sekunder, noe som absolutt er et anstendig tempo, men ikke i nærheten av biler som Tesla Model 3 Performance.  Alt i alt  kommer Ioniq 6 til å ha mer eller mindre samme drivlinje som Ioniq 5.

Hyundai Ioniq 6 – Design og chassis

Når det gjelder design, kan Ioniq 6 ganske enkelt ikke kritiseres fordi det ser veldig kult ut. Noen sier til og med at den nye Mercedes EQS ser mindre ut som en Mercedes enn Hyundai Ioniq 6.  Interiøret i Ioniq 6 er også veldig velutstyrt, men det er ikke mange forskjeller med Ioniq 5 bortsett fra en fast midtkonsoll i motsetning til en bevegelig i Ioniq 5.

Kjøreopplevelsen er et mysterium, men noen kilder sier at Ioniq 6 føles som en mer komfortabel, roligere og litt mer sammensatt versjon av Ioniq 5. Dette gir perfekt mening ettersom disse to bilene deler samme plattform, de samme motorene og et virkelig lignende fjæringssystem.

  Hyundai Venue pålitelighet

Hyundai Ioniq 6 – Pålitelighet og vanlige problemer

For å kunne vurdere bilens pålitelighet på riktig måte, må noen år bare ha å gå forbi. Dette betyr at vi fortsatt ikke kan si noe om Ioniq 6 fordi den ikke engang gikk på salg ennå. Det vi kan si er at det skal være veldig likt Ioniq 5 som absolutt er en pålitelig bil generelt.

Noen klager over det faktum at Ioniq 6 bare kommer i sedanform, at det fortsatt ikke er noe konkret med en ytelsesmodell, og det faktum at den ikke kommer med frontstammen. Produksjonen blir stadig forsinket, noe som også er frustrerende for de som ønsker Ioniq 6 asap.

Hyundai Ioniq 6 – Verdi og praktisk

Ioniq 6 koster mellom $ 45,000 og $ 55,000 avhengig av trimnivået du går for. Denne prisklassen har egentlig ingen andre biler som virkelig kan konkurrere med Ioniq 6.  Praktiskmessig  ser Ioniq 6 ut til å være veldig bra, men noen klaget over at bakre sitteplass er litt for lav, sannsynligvis for å kompensere for en skrånende taklinje, og selvfølgelig ingen frontstamme.

Delen Vanlige spørsmål

Når kommer Hyundai Ioniq 6 ut?

Hyundai Ioniq 6 går i salg forhåpentligvis innen utgangen av 2022. Vi sier forhåpentligvis fordi produksjonen allerede har blitt forsinket noen ganger av ukjente grunner.  Hyundai sier at alt er i orden med bilen, så det er sannsynlig på grunn av forstyrrede forsyningskjeder, mikrochipproblemer eller en av millioner andre internasjonale vanskeligheter på dette tidspunktet.

  Hyundai Veloster N Pålitelighet

Er Hyundai Ioniq 6 tilgjengelig som hybrid?

Nei, Hyundai Ioniq 6 er også bare tilgjengelig som en elbil som er litt forvirrende siden Hyundai tilbyr Ioniq 5 som både EV og hybrid.  Hyundai sa også at de ikke planlegger å tilby Ioniq 6 som hybrid når som helst snart heller.  Sjansen er stor for at Hyundai kommer til å reservere Ioniq-oppstillingen strengt for elbiler i fremtiden.

Er Hyundai Ioniq 6 en luksusbil?

Moderne biler er så avanserte at de har en tendens til å bygge bro over hull ganske ofte. Som sådan kan en bil fra dette segmentet i dag betraktes som noe av en luksusbil bare på grunn av all teknologien og fremskrittene den tilbyr. Imidlertid er en luksusbil mer enn det, og Ioniq 6 er rett og slett ikke det. Ja, bilen ser fantastisk ut, og den gir mye verdi for pengene, men luksusbiler er noe helt annet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter