Er Hyundai ix20 en god bil?

Hyundai ix20

Hyundai ix20 er en liten bybil basert på den vanlige Hyundai i20, men med noe ekstra plass og generell praktisk. Hyundai gjorde dette ved å utvide ix20s interiørhytte og gi den en lengre akselavstand. ix20 er også litt høyere enn den vanlige i20 som gir deg bedre sikt. Så, er Hyundai ix20 en god bil?

Hyundai ix20 er en rimelig god bil for hva den er fordi den spikrer visse aspekter, men den er også relativt vag i andre aspekter. Når det gjelder motorer, ix20 får effektive og sofistikerte motorer, men de fleste vil være enige om at de er overveiende svake og mangler noen form for spenning og driver engasjement.

Designmessig er ix20 ok, men den mangler også karakter og identitetsfølelse. Interiøret får alt du forventer av denne typen biler, men den generelle designen er ingenting å være stolt av. Kjøreopplevelsen er sannsynligvis det vageste aspektet ved ix20 generelt, noe som betyr at den ikke kommer i ytelsesform i det hele tatt.

Påliteligheten er god, men de fleste Hyundai-modeller fra denne epoken er enda bedre. Verdimessig kan du få ix20 til en virkelig oppnåelig pris i disse dager, og bruktmarkedet er fylt med opsjoner. Praktisk er litt bedre enn den vanlige i20, men det er fortsatt ikke en bil designet for å transportere mennesker ofte.

Hyundai ix20 – Drivlinjen

Når det gjelder gassmotorer, ix20 tilbyr enten en 1.4L inline 4-sylindret motor med 90hp og 101lb-ft of dreiemoment  eller en 1.6L inline 4-sylindret motor med 126hp og 115lb-ft dreiemoment.  Hvis du vil ha en diesel ix20, kan du velge mellom to motorer også. Den entry-level dieselmotor er 77hp eller 90hp 1.4L 4-sylindret motor med 177lb-ft dreiemoment.

  Vanlige problemer med Hyundai Palisade

Den topp-spec dieselmotor er 110hp-128hp 1.6L 4-sylindret motor med 191lb-ft dreiemoment.  Du kan få opptil 40MPG med bensinmotorer, mens dieselvarianter i beste fall kan returnere rundt 60MPG.  Alle ix20-modeller leveres med fallodd som standard, og det er ingen muligheter for oppgradering til et AWD-system.

Bilen leveres som standard med en 6-trinns manuell, men du kan oppgradere til 6-trinns automat hvis du ønsker det. Alt i alt er disse motorene ok for bilens størrelse og bruksscenario, men mange vil sette pris på muligheten til å gå for en kraftigere N-Line-modell.

Hyundai ix20 – Design og chassis

Moderne Hyundai utvendig design er virkelig fantastisk som moderne Hyundai-modeller ser både futuristisk og premium. Dessverre ble ix20 designet i en annen tid da Hyundai virkelig ikke hadde etinteressant designspråk. Interiøret er veldig mye den samme historien som det ikke ser spesielt ut på noen måte.

Kjøreopplevelsen er hva du forventer av en bil av denne størrelsen som ix20 prøver å være komfortabel og easy å bruke. Dette betyr at Hyundai hadde til hensikt at ix20 skulle være en masseproduksjonsbil som ikke kommer til å fange ytelsesentusiastenshjerter i det hele tatt.

Hyundai ix20 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, klarer ix20 å holde seg veldig bra mot det meste av konkurrentene, men mange Hyundai-modeller er bedre enn ix20. Dette er fordi Hyundai er kjent for å lage ganske pålitelige biler som helhet, så modeller som ikke er på nivå med de fleste Hyundai-er, virker noen ganger av mindre kvalitet, men fortsatt bedre enn bransjens gjennomsnitt.

  Vanlige problemer med Hyundai Tucson

Som sådan, de vanligste ix20 problemene er knyttet til nøkkelen fob bryte utrolig lett, problemer med vann og fuktighet kommer inn i bilen, servostyringssystemet, det elektriske, og noen ganger manuell girkasse.

Hyundai ix20 – Verdi og praktisk

Hyundai ix20 kan nå kjøpes for bare noen få tusen dollar på 2. håndsmarkedet, noe som gjør den til en ekstremt rimelig bil.  Som sådan kan du virkelig ikke kritisere verdiaspektet, spesielt hvis du uansett er ute etter denne typen biler.

Når det gjelder innvendig plass, er ix20 bedre enn den vanlige i20, men er fortsatt ikke designet for å transportere flere personer ofte. Bagasjerommet er ganske imøtekommende for størrelsen på bilen, mens sikten er utmerket.  ix20 kommer med visse familievennlige funksjoner, men den mangler den aller nyeste teknologien, for eksempel flere ladeporter.

FAQ-seksjon

Hvorfor sluttet Hyundai å lage ix20?

Hyundai sluttet å tilby ix20 tilbake i 2019 fordi bilen kom til slutten av sin levetid og fordi den heller ikke var spesielt populær.  Hyundai vet at dagens kunde er mest interessert i crossovers og SUVer som er grunnen til Hyundai fokuserer på å gjøre flere SUVer og crossovers.

Den ix20 aldri hatt en sann forskjell fra den vanlige i20 som begge deler et stort antall deler med hverandre.  Det er også veldig vanskelig å selv se forskjellen mellom en i20 og en ix20 for noen som ikke vet veien rundt Hyundai-modeller.

  Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 4

Hva slags bil er Hyundai ix20?

Hyundai ix20 er klassifisert som et lite flerbruksbil eller MPV, noe som betyr at den tilbyr et lignende fotavtrykk som biler som Ford Fiesta, men erhøyere ennbakken for å tilby flere sitteplasser og bagasjeplass. Disse små MPVene var aldri veldig populære hvor som helst og det er derfor vi ikke ser dem for ofte.

Noen selv gå så langt som å si at ix20 er en «supermini» MPV som noe nederlag formålet med å ha en MPV. Du forventer at en MPV skal være enorm på innsiden, men ix20 er bare litt bedre enn den vanlige i20.

Er Hyundai ix20 verdt det?

Vel, det avhenger av hva du vil ha fra en bil. Hvis du er ute etter en liten bybil som er billig å kjøpe, billig å kjøre, tilbyr nok plass, og ikke kommer til å forårsake for mange problemer, er ix20 absolutt verdt det. Men hvis du ikke er vant til å kjøre biler som disse, er det bedre å prøve å prøvekjøre en før du kjøper den.

Også, hvis du er vant til dyrere biler og biler som føles mer betydelig bak rattet, så ix20 er ikke en bil for deg.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter