Er Hyundai Veloster en god bil?

Hyundai Veloster

Hyundai Veloster er en 2-dørs sporty hatchback som først ble avslørt tilbake i 2011 og var i kontinuerlig produksjon til 2022. Veloster har blitt erstattet av modeller som Hyundai Kona N og Hyundai Elantra N. Hyundai klarte å selge noen hundre tusen Veloster-modeller frem til 2021, noe som faktisk er et godt tall for en bil med bare 2-dører. Så, er Hyundai Veloster en god bil?

Hyundai Veloster er virkelig en god bil hvis du er ute etter en 2-dørs kombi. Dette segmentet var egentlig aldri så populært blant folk flest, og derfor er Veloster ikke en spesielt vellykket Hyundai-modell. Uansett får Veloster ganske interessante og fruktige motoralternativer, som alle kan stilles inn for å tilby mye mer hestekrefter.

Designmessig er Veloster preget av sin kileformede taklinje som umiddelbart skiller den fra lignende biler i dette segmentet. Interiøret er anstendig innredet, men det er sikkert ikke noe spesielt. Pålitelighetsmessig er Veloster også veldig bra, da de fleste eiere vurderte bilen med minst 4 av 5 stjerner.

Verdimessig er Veloster også veldig bra fordi du nå kan kjøpe disse for bare noen få tusen dollar brukt. Praktisk er litt begrenset fordi Veloster bare får 2 dører og et relativt trangt interiør, spesielt for høyere passasjerer.

Hyundai Veloster – Drivlinjen

Hyundai Veloster leveres med en 4-cylinder 1.6L naturlig aspirert motor med 140hp og 123lb-ft dreiemoment. Dette er den svakeste modellen av dem alle, men mange anser det for å være nok, spesielt fordi det er en naturlig aspirert motor som liker å turtall ut. Du kan også velge den samme motoren med en turboladet 4-sylindret som tilbyr en fruktig 186hp og 195lb-ft dreiemoment.

  Hyundai Venue pålitelighet

Hvis du vil ha en seriøs ytelsesmodell, må du gå for 1.6L 4-sylindret Veloster Turbo-modell som tilbyr 201hp og 196lb-ft dreiemoment.  Helt i den øverste enden står Veloster N med sine 275 hk og et like imponerende dreiemoment på 260 kg.  Alle modellene leveres med FWD som standard, mens N-modellen også får en spesiell differensial foran.

Du kan også velge mellom en god gammel kortkast manuell eller en rask 6-trinns DCT-automat. Effektiviteten varierer fra 24MPG opp til 40MPG for de mest effektive modellene. Alt i alt kommer Veloster med interessante drivlinjealternativer, spesielt Turbo og N-modellen.

Hyundai Veloster – Design og chassis

Hyundai Veloster er preget av en kileformet taklinje og brede haunches bak. Dette gjør at bilen ser sporty nok ut, selv om fronten ikke ser ut som noe spesielt. Interiøret er velutstyrt, men det får ingen ekte luksusfunksjoner som kan forventes fra en økonomibil.

Chassis- og fjæringsjusteringen er utelukkende skreddersydd mot dynamikk, men bilen straffer ikke i det hele tatt. Som sådan kan du daglig kjøre Veloster uten problemer, men du kan også ha det gøy i hjørnene.

Hyundai Veloster – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, synes Veloster å være en veldig pålitelig bil fordi de fleste pålitelighetskart og undersøkelser gir den minst 4 av 5 stjerner.  Den gode nyheten er at Veloster ikke er en dyr bil å vedlikeholde. Dette er også grunnen til at mange yngre sjåfører har en tendens til å gå for Veloster fordi den er pålitelig og billig å kjøre.

  Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 4

De vanligste Hyundai Veloster-problemene er relatert til motoren, nærmere bestemt motorens forbindelsesstenger som kan svikte hvis de er under stress i en lengre periode.  Bilen kan også lide  av et plutselig tap av kraft, bankelyder, ulike problemer med bilens elektriske systemer og utstyret.

Hyundai Veloster – Verdi og praktisk

Hvis du vil gå for en relativt nyere og lav kjørelengde, 2-4 år gammel Veloster-modell, vil du sannsynligvis betale hvor som helst mellom $ 14.000 og $ 30.000, avhengig av modell og motor.  Dette er  prisgruppen der de beste Veloster-modellene finnes.

Praktisk er ikke den sterke drakten til Veloster fordi den bare får to dører, et trangt interiør og tilstrekkelig bagasjerom i beste fall. Sikten er heller ikke perfekt fordi det kileformede taket ikke gir for mye visuell klaring i bakenden.

FAQ Seksjon

Hvor lenge kan Hyundai Veloster vare?

Hyundai Veloster skal kunne vare minst 200.000k miles uten å trenge noen større overhalinger hvis du er heldig, og hvis du gjør alt du må gjøre for å tillate det.  Det er ekstremt vanskelig å måle hvor lenge en bil kan vare, da det er mange variabler som går inn i det, men 200k miles er en rimelig vurdering for Veloster.

Hvis du er en av de sjåførene som likerå presse bilen din til det ytterste, vil du sannsynligvis lide av problemer med koblingsstangen som til og med kan ødelegge hele motoren. Dette vil også øke det totale oljeforbruket og dermed gjøre bilen mer utsatt for problemer hele veien.

  Hyundai Veracruz Pålitelighet

Hvorfor sluttet Hyundai å lage Veloster?

Veloster var ute på markedet i omtrent et tiår eller så, noe som er mer enn nok for en enkelt modell. De fleste av oss forventet at Hyundai bare skulle komme ut med en fullstendig redesignet Veloster, men de valgte å ikke gjøre det for å fokusere på Kona og Elantra.

Hyundai tilbyr ganske mange mindre hatchback-modeller, noe som betyr at Veloster var litt for mye. Hvis du kombinerer det med det faktum at SUVer og crossovers nå dominerer markedet, er det perfekt fornuftig å slippe Veloster fra et økonomisk synspunkt.

Er Hyundai Veloster en sportsbil?

Hyundai Veloster er ikke basert på en gjennomgående og gjennom sportsbilplattform, noe som betyr at den egentlig ikke er en fullverdig sportsbil.   Veloster N-modellen er imidlertid mye mer seriøs takket være sin kraftige motor, stive fjæring og responsive styring. Som sådan kan N-modellen og Turbo-modellen betraktes som sportscoupémodeller, mens vanlige Veloster-modeller ganske enkelt er 2-dørs hatchbacks.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter