Er Hyundai Veracruz en god bil?

Hyundai Veracruz

Hyundai Veracruz er en full-size familie syv-seters SUV som var i produksjon mellom 2006 og 2016 da den ble erstattet med Hyundai Palisade.  Veracruz er ikke nødvendigvis den mest interessante SUV-en der ute fordi den ikke gjør noe spesielt, men internett er full av folk som sier at Veracruz er en av de beste bilene de noensinne har eid. Så er Hyundai Veracruz en god bil?

Ja, Hyundai Veracruz er en god bil fordi den får kraftige motorer, mye plass og er en veldig pålitelig bil. Brukte prisene er nå virkelig rimelig som gjør denne 7-seters SUV et røverkjøp for de som ønsker en semi-moderne bil, men er stramt på budsjettet.

Designmessig er Veracruz i ingen form en pen bil, men den kommer heller ikke til å fornærme noen. Interiøret er virkelig høy kvalitet, så mye at det kan konkurrere med biler fra mer premium merker.  Pålitelighet er  også en veldig viktig grunn til at Veracruz er så populær. Visst, det er noen vanlige problemer, men ingen av dem er virkelig alvorlige.

2. håndspriser er nå utrolig rimelige, noe som betyr at det ikke er for mange andre SUVer i denne prisklassen. Praktisk er utmerket fordi Veracruz er en stor 7-seters SUV med god sikt og hektar lagringsplass.  Det er også utrolig enkelt å komme seg inn og ut av Veracruz takket være den høye bakkeklaringen.

Hyundai Veracruz – Drivlinjen

Hyundai Veracruz kommer med to forskjellige motoralternativer, den ene er diesel og den andre er bensin.  Bensinmotoren måler 3.8L i slagvolum og er en 6-sylindret motor.  Den skyver ut  260hp og 256lb-ft dreiemoment og leveres med fallodd som standard. AWD var tilgjengelig som ekstrautstyr på alle modeller og utstyr.

  Er Hyundai Genesis en god bil?

Dieselmotoren er  en 3.0L V6 med 240hp og en imponerende £ 331-ft av dreiemoment. Denne motoren kom også med fallodd som standard, men AWD var tilgjengelig som ekstrautstyr. Effektivitet  er egentlig ikke hva disse SUV-ene i full størrelse er kjent for, noe som betyr at du i beste fall kan forvente rundt 20MPG.  Alle versjonerleveres med en 6-trinns automatgirkasse.

Hyundai Veracruz – Design og chassis

Etter min mening er det største problemet Veracruz står overfor utvendig design, da det ikke ser spennende ut i det hele tatt.  Det er egentlig ikke noe på Veracruz som skriker «design» og bare lar deg be om mer. Moderne Hyundai store SUVer som Santa Fe og Palisade ser en milliard ganger bedre ut fordi de faktisk har en solid designidentitet.

Interiøret er mer eller mindre det samme fra et designperspektiv, men ingen kan nekte for at materialene som brukes inne i Veracruz er uten sidestykke.  Fjæring og chassisinnstilling er fokusert på komfort og brukervennlighet, noe som betyr at Veracruz føles litt kjedelig bak rattet, men det føles også trygt og  godt kontrollert.

Hyundai Veracruz – Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighetsmessig er Veracruz veldig bra. De fleste langsiktige Veracruz-eiere vil fortelle deg at bilen er utrolig pålitelig og i stand til å tåle mange års kontinuerlig bruk uten å trenge store overhalinger. V6-motoren koster litt mer å vedlikeholde, og reservedeler er litt dyrere i motsetning til mer vanlige 3- og 4-sylindrede Hyundai-motorer.

  Er Hyundai Palisade en god bil?

De vanligste Hyundai Veracruz-problemene inkluderer problemer med motoren, overføringen, O2-sensoren, elektriske og forskjellige utstyrsstykker. Hvis du tar vare på Veracruz, er det ingen grunn til at det ikke skal vare i flere tiår.

Hyundai Veracruz – Verdi og praktisk

Du kan nå få en 2012 Hyundai Veracruz for så lite som $ 4000 – $ 5000 som er et absolutt røverkjøp.  Bilen har svekket seg så mye at den nå er like dyr som en søppelbøtte med midtspesifiserte spesifikasjoner.  Problemet med de fleste «premium» biler som avskrives er at inngangsprisen blir lav, men vedlikeholdskostnadene forblir fortsatt skyhøye. Dette er ikke tilfelle med Veracruz fordi det fortsatt er en ganske billig SUV å kjøre.

Det praktiske er også utmerket fordi du får syv seter med masse plass til de to første radene. Bakseter er kun forbeholdt barn, men slik har det alltid vært med syvseters SUV-er. Bagasjerommet er også veldig stort , noe som betyr at du kan pakke mange ting inn i Veracruz og fortsatt ha plass til overs, spesielt hvis du senker ned den tredje seteraden.

FAQ-seksjon

Hvorfor sluttet Hyundai å lage Veracruz?

Veracruz kom rett og slett til slutten av sin livline, og det var på tide å erstatte den  med noe nyere og mer på linje med andre SUV-er i full størrelse.  Det er her Hyundai Palisade kom inn og endret Hyundai full størrelse SUV tilbyr helt.  Palisade ser mye mer bestemt ut og er som sådan en mye mer interessant bil å eie.

  Er Hyundai Ioniq 6 en god bil?

Hyundai droppet også Veracruz på grunn av motorene som ikke var i stand til å oppfylle alle effektivitetsstandardene i Europa.  Alt i alt visste Hyundai at det var på tide for dem å tilby noe nyere, mer interessant og mer på linje med resten av bransjen.

Er Hyundai Veracruz en god bruktbil?

Hyundai Veracruz er en flott bruktbil som det gir utrolig verdi. Hvis du er ute etter en syv-seters pålitelig SUV som ikke bryter banken, er det egentlig ikke mange andre valg som selv kommer i nærheten av Hyundai Veracruz.

På den annen side, hvis du er vant til å kjøre premium boxy SUV-er i full størrelse, kommer du sannsynligvis ikke til å like Veracruz. Det verste aspektet ved Veracruz er det faktum at det ikke gjør noe så spesielt.

Hvor lenge skal en Hyundai Veracruz vare?

Hvis du gjør alt ditt vanlige vedlikehold og du tar vare på Veracruz, er det absolutt ingen grunn til at det ikke skal vare minst 250k miles uten å trenge noen større overhalinger. Noen eiere er stolte av å si at de samlet mer enn 300k miles på sine Veracruz SUVer uten å bruke for mye penger på vedlikehold.

Veracruz er virkelig et kvalitetsprodukt som skal kunne overleve tidstesten.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter