Er Mercedes GLB 250 en god bil?

Mercedes GLB 250

I 2020 kom Mercedes ut med GLB SUV som ingen så komme fordi den lovet å være en 7-seters familie SUV mens de delte plattformen som ble brukt til den kompakte GLA SUV. Imidlertid tilbyr GLB faktisk mye mer plass og generell komfort enn GLA, selv om det ikke er en «ekte» syv-seters SUV. Så, er Mercedes GLB 250 en god bil?

Mercedes Benz GLB-klasse er virkelig en veldig god bil, da den gir en veldig praktisk opplevelse for en bil av sin størrelse. GLB deler de fleste delene med GLA, samtidig som den gir mye mer plass. GLB liker egentlig ikke noen sterk konkurranse fra tyskerne fordi den er mer eller mindre den første i sitt slag.

GLB 250 leveres med samme motor som i GLA 250 som kan fås med Mercedes proprietære 4MATIC AWD-system. Utformingen av GLB er mer lik GLE enn GLA fordi den ser ut som en boksete SUV mens GLA ser ut som en strømlinjeformet moderne crossover SUV.

Pålitelighetsmessig er GLB anstendig, men vi må vente og se hvordan bilen oppfører seg etter noen år på veien. Verdien av GLB250 er sterk fordi den koster litt mer enn GLA250, men den tilbyr ganske mye mer i prosessen når det gjelder praktisk bruk.

Mercedes Benz GLB 250 – Drivlinjen

Mercedes Benz GLB 250 kommer med en 2.0L inline 4-sylindret turboladet motor med 224hp og £ 258-ft dreiemoment som er nok for GLB 250 å sprinte fra 0mph til 60mph i ca 6.6 sekunder.  Denne motoren er parret med Mercedes trofaste 8-trinns dual-clutch automatisk som passer bilens karakter perfekt.

  Beste olje for Mercedes E350

Girkassen er jevn og den skifter sømløst, så mye at det er noe vanskelig å legge merke til at bilen skiftet gir i det hele tatt. GLB 250 starter som en FWD-bil, men du kan betale ytterligere $ 2,000- $ 2,500 eller så hvis du vil ha 4MATIC AWD-systemet.

Effektiviteten er også sterk med denne motoren, da GLB 250 kan returnere opptil 35MPG hvis du er lett på gasspedalen. Alt i alt er drivlinjeoppsettet som finnes i GLB 250 veldig bra, spesielt hvis du går for 4MATIC AWD-systemet.

Mercedes Benz GLB 250 – Design og chassis

Mercedes Benz GLB 250 ser ut og føles som en mindre GLE i stedet for en større GLA, selv om GLA og GLB er de sammebilene under. Grunnen til det er fordi GLB bruker en boxier klassisk SUV-form mens GLA er mer en crossover enn en SUV. Interiøret i GLB er fantastisk som er tilfellet med alle Mercedes SUVer i disse dager.

Når det gjelder kjøreopplevelsen  , er GLB 250 en problemfri familie-SUV, noe som betyr at den er komfortabel, avslappet og ikke dynamisk overhodet. Mercedes innstilte GLB til å være en komfortabel og enkel bil å kjøre, og det er tydelig i det øyeblikket du sitter bak rattet.

Mercedes Benz GLB 250 – Pålitelighet og vanlige problemer

GLB 250 er fortsatt ny i spillet, men det virker som om det holder anstendig frem til dette punktet. Det er vanskelig å si om bilen er pålitelig eller ikke fordi den bare begynte å selge for mindre enn 2 år siden. Uansett er de vanligste GLB 250-problemene knyttet til fjæring og styring, kollisjonsputer, elektriske komponenter og drivstoffsystemet.

  Vanlige Mercedes Airmatic problemer

En thing er sikkert, alle Mercedes-modeller krever rettidig og grundig vedlikehold hvis du vil at de skal vare lenge.  GLB er ikke annerledes enn GLA eller noen annen Mercedes SUV. De er relativt dyre å kjøre når garantien utløper.

Mercedes Benz GLB 250 – Verdi og praktisk

Du kan forvente å betale rundt noen få tusen dollar mer for GLB 250 over GLA 250. Disse to er så tett matchet i pris at  4MATIC GLA250 er nesten like dyr som en inngangsnivå GLB 250. Det gir mye mening å oppgradere til GLB, spesielt hvis du har en tendens til å kjøre folk ibaksetene ofte.

Praktisk sett er GLB 250 en klasseleder, da ingen annen bil i sitt segment er i stand til å transportere opptil syv personer samtidig.  Det er enkelt å komme seg inn og ut av bilen, sikten er god, og det er mange familievennlige funksjoner i hele bilens kupé.

FAQ Seksjon

Bør jeg kjøpe Mercedes GLB 250?

Hvis du er ute etter en moderne praktisk familie-SUV med et premium-merke, kan GLB bare passe perfekt.  Vi er alle klar over at GLA selger som gal i disse dager fordi det er ligaer over den gamle GLA som var intet mindre enn ufortjent til merket sitt.

Derfor gir det all mening i verden å gå for den nåværende GLB fordi den virkelig gir mye verdi for pengene.  Hvis du vil ha en mer spennende GLB, kan du også gå gjennom AMG-avdelingen.

  Har Mercedes mange problemer?

Kan Mercedes GLB passe syv personer?

GLB har lett plass til syv passasjerer hvis disse passasjerene har liten eller ingen bagasje, og hvis de i tredje rad ikke er spesielt høye. GLB er en kompakt bil, og det er det ingen tvil om, men det gir deg muligheten til å velge mellom tredje seterad eller anstendig bagasjerom.

GLB er et godt valg hvis du ikke ofte transporterer syv personer, hvis du gjør det av og til, er det godt å ha muligheten.  Men ikke gå og tenk at GLB kan matche GLE eller GLS i rommet, fordi det ikke kan, ikke engang i nærheten.

Er Mercedes GLB en offroader?

Mercedes GLB-klasse kan klassifiseres som en SUV, men det er ikke en off-roader. GLB kommer med høyere bakkeklaring sammenlignet med en vanlig bil, noe som betyr at den kan takle mild terrengkjøring hvis du utstyrer den med de riktige pakkene og dekkene.

Glb kan imidlertid ikke matche ekte offroadere, og virkeligheten er at ingen kommer til å kjøpe GLB og forvente at den skal være en ekte offroader.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter