Vanlige Mercedes Airmatic problemer

En moderne Mercedes Benz er designet for å være den beste luksuriøse executive-bilen i sin klasse, noe som betyr at en moderne Mercedes pakker en overflod av teknologier fra 2000-tallet som gjør bilen mer komfortabel og luksuriøs, men også gjør den mer utsatt for problemer.

Merker som Audi, BMW, Mercedes, Range Rover og Jaguar er ikke ment å være pålitelige, de er designet for å være innovative og fulle av teknologi. Dette betyr at de er utrolig komplekse og at disse systemene krever konstant oppmerksomhet for at de skal fungere optimalt lengst.

Mercedes AIRMATIC-systemet er et Mercedes-merket luftfjæringssystem som er designet for optimal komfort, justerbar kjørehøyde og justerbar stivhet for å gjøre Mercedes-ytelsesbiler både stive og komfortable samtidig.

Disse systemene lider ofte av luftkompressorproblemer, luftstruefeil, defekte flyselskaper, elektriske problemer og ventilblokkeringer.  Du må opprettholde disse systemene hele tiden og prøve å oppdage eventuelle problemer så tidlig som mulig for ikke å helt konkurs selv.

De vanligste problemene knyttet til Mercedes AIRMATIC-systemet:

  • Problemer med luftfjæringskompressor
  • Problemer med luftse spankulering
  • Problemer med sikring eller relé
  • Defekte flyselskaper
  • Blokkeringer av ventiler

Problemer med luftfjæringskompressor

Luftkompressoren er designet for å generere trykkluft som hever fjæringen når du eller bilen anser det som nødvendig.  Kompressoren er knyttet til en motor som er kjent for å blåse og noen ganger la luft belgene delvis oppblåst eller deflatert som ofte gjør bilen vippet til den ene eller den andre siden.

Dette vil føre til at børstene i systemet slites ut mye raskere, og det vil også gjøre Mercedesen din mye annerledes å kjøre. Hvis kompressoren svikter, vil du sannsynligvis legge merke til det fordi kjørehøyden din kommer til å være enten ujevn eller too lav til bakken.

  Peugeot 1.2 PureTech 130 problemer

Problemer med luftse spankulering

Et av de vanligste problemene forbundet med  AIRMATIC-systemet  er luftstruer som sprekker og lekker.  Dette problemet er det enkleste å oppdage fordi det gjør kjørehøyden ujevn og dermed gjør bilen mager til den ene eller den andre siden.  Dette er både ubehagelig og farlig fordi vektfordelingen vil påvirke trekkraften og dekkslitasjen betraktelig.

Når du merker at Mercedesen din vipper til den ene eller den andre siden, må du huske å besøke et verksted så raskt som mulig for ikke å forårsake flere problemer.

Problemer med sikring eller relé

Formålet med reléet er å engasjere eller koble fra kompressoren avhengig av om systemet trenger luft eller ikke.  Hvis reléet ikke er i stand til å koble fra kompressoren i tide, vil kompressoren fortsette å kjøre i bakgrunnen som lett kan skade den eller blåse en sikring eller to.

Dette problemet er ikke så merkbart, men kompressoren kan vanligvis høres hvis du følger nøye med.

Defekte flyselskaper

Luftledninger er designet for å sende luften til alle tilhørende systemer for å endre bilens kjørehøyde.  Disse linjene er ikke made å vare evig, noe som betyr at de ofte kan bære og forårsake alle slags luftlekkasjer. Dette fører til at belgene dine blir underinflatert, noe som også får bilen til å lene seg til den ene eller den andre siden.

  Problemer med girkassen i VW Tiguan

Disse linjene er kjent for å sprekke over tid og trenger dermed å erstatte i tide.

Blokkeringer av ventiler

Formålet med luftventilen er å slippe luften ut av reservoaret for å engasjere luftfjæringen. Ventilen er koblet til et relé som betyr at den engasjerer seg når systemet trenger mer luft.  Imidlertid er vales  noen ganger kjent for å blokkere seg selv og sende luften tilbake til reservoaret.

Dette betyr at luft belgene ikke kommer til å blåse seg opp, og dette bør være lett merkbart fordi kjørehøyden din sannsynligvis kommer til å falle. Hvis du ikke tar vare på disse problemene raskt nok, kan det til og med gjøre bilen din udrivbar.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor mye koster det å reparere Mercedes AIRMATIC-systemet?

Mercedes AIRMATIC-systemet er kjent for å mislykkes fra tid til annen, og de nasjonale gjennomsnittskostnadene forbundet med å reparere det er rundt $ 800.  Denne prislappen på $ 800 kommer med arbeidskraft og deler inkludert.  Det beste du kan gjøre er å spørre rundt og prøve å finne den rette balansen mellom kostnadene og tiden som er nødvendig for å reparere bilen din.

AIRMATIC-systemet er ganske komplekst, og det er mange deler som kan gå i stykker. Dette betyr at kostnadene forbundet med å fikse systemet kan være verdener fra hverandre.

Hvor mye koster det å erstatte hele Mercedes AIRMATIC-systemet?

Hvis Mercedesen din stadig opplever problemer med AIRMATIC-systemet, eller hvis noe går i stykker på grunn av et krasj, må du bytte ut hele systemet samtidig. Dette kan lett koste oppover $ 5000 avhengig av den aktuelle bilen og hvor grundig skadet systemet er.

  Beste lille Mercedes SUV

Det er sjelden nødvendig å erstatte hele systemet samtidig, men dette kan skje hvis du ignorerer problemene som er oppført ovenfor. Som sådan, sørg alltid for å opprettholde din Mercedes regelmessig for aldri å oppleve behovet for å betale mer enn $ 5000 for bildeler.

Er Mercedes AIRMATIC-systemet verdt det?

Det koster mye penger å fikse AIRMATIC-systemet, og det er egentlig ikke en hemmelighet. Dette stiller spørsmålet om AIRMATIC-systemet til og med er nødvendig med tanke på at det koster mer enn de fleste systemer som finnes i en bil. Svaret på dette spørsmålet er ganske subjektivt, da noen tror at en luksusbil, spesielt en Mercedes, ikke er en luksusbil uten luftfjæring.

Luftfjæringssystemet gjør bilen mye mer komfortabel og dyktig, og det er derfor fornuftig å kjøpe en Mercedes med AIRMATIC-systemet. Du må ta godt vare på det for at det skal vare lenge. Det er faktisk verdt det å kjøpe en Mercedes med AIRMATIC-systemet, men ikke ignorere noen problemer du kommer over, ellers må du betale.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter