Er Mercedes-Benz deler dyre?

Å eie en Mercedes-Benz er en drøm for mange. Du bør imidlertid være klar til å bruke for å holde luksusbilen din i toppform.

Mercedes-deler er dyre. Det er en av grunnene til at mange Mercedes-bileiere selger bilene sine etter noen års bruk. Etter hvert som bilen blir eldre, fortsetter utgiftene å hope seg opp, med mindre du tar godt vare på din trestjerners bil.

Interessant nok er Mercedes faktisk billigere å vedlikeholde enn BMW og Audi i det lange løp. Dette er fordi de har deler av høy kvalitet, designet av erfarne ingeniører. Når du tar vare på riktig, en Mercedes-Benz kjøretøy er mer pålitelig over 10 år enn sine nære konkurrenter – BMW &Audi.

Hvorfor er Mercedes Benz deler dyre?

Mercedes-deler er dyre fordi det er en luksusbil. Som alle luksusbiler kommer Mercedes med deler av høy kvalitet som er konstruert av noen av de beste teknikerne. Dessuten er Mercedes-deler vanligvis originale, noe som betyr fra en OEM (Original Equipment Manufacturer).

Vær oppmerksom på at noen produsenter tilbyr ettermarkedsdeler, som ikke er veldig holdbare og ikke så pålitelige.

Hva er de dyreste Mercedes-delene å bytte ut?

Overføringssystem

Transmisjonssystemet bidrar til å overføre motorkraft til drivakselen og bakhjulene. Girene i girkassen endrer bilens drivhjulhastighet og dreiemoment, i forhold til motorens hastighet og dreiemoment. Hvis overføringssystemet er skadet eller har mislyktes, må du bytte mange deler.

Deler av transmisjonssystemet inkluderer et hydraulisk system, dreiemomentomformer, planetgirsett, dreiemomentkonverterer, tetninger og pakninger, gasskabelmonitor, guvernør og modulator. Det er kostbart å bytte ut eller reparere et Mercedes-transmisjonssystem. Den varierer mellom $ 1,800 og $ 5,000, avhengig av bilens modell.

  Hvilken modell er den minste Mercedes SUV?

Katalysator

Katalytiske omformere er avgjørende når det gjelder å endre farlige stoffer i kjøretøyets eksosgasser, som nitrogenoksid, karbonmonoksid og hydrokarboner, til mindre farlige stoffer, for eksempel vanndamp og karbondioksid gjennom kjemiske reaksjoner. Å erstatte denne viktige delen er ganske kostbart.

En original utstyrsprodusent katalysator fra Mercedes-Benz kan koste mellom $ 14,000 og $ 25,000. Dette er ganske dyrt, men det er ikke så arbeidskrevende som et overføringssystem.

Derfor kan reparasjonskostnaden være litt lavere. Vær oppmerksom på at prisen varierer i henhold til Mercedes-modellen.

Kamaksel

En kamaksel er plassert under motoren og tilbyr den vitale funksjonen til å åpne og lukke ventilene til en motor. Den styrer motorens luftinntak. Kamaksler blir vanligvis skadet eller ødelagt på grunn av mangel på riktig service på kjøretøyet. Ting som hoppet oljeskift, smuss og skitt påvirker kamakselen.

Å bytte ut en kamaksel på Mercedes-Benz-bilmodellen din er ikke bare dyrt, men også arbeidskrevende. Derfor bør du være klar til å betale mye penger for reservedelen og arbeidskraften. En ny kamaksel vil koste deg mellom $ 120 og $ 1,150.

Drivstoff pumpe

De fleste drivstoffpumper blir skadet på grunn av normal slitasje. Drivstoffpumpens arbeid er å levere riktig mengde trykk til bilens drivstoffinjektorer. Hvis du vedlikeholder bilen årlig, kan du spare drivstoffinjektorene dine fra å bli tilstoppet.

En ny Mercedes drivstoffinjektor kan koste deg så lite som $ 20, opp til rundt $ 450. Unngå å kjøpe ettermarkeds drivstoffinjektorer, da dette er en avgjørende komponent i bilen din. Jo mer pålitelig drivstoffinjektoren er, jo bedre vil den fungere.

  Porsche mot Mercedes: Pålitelighet

Motorblokk

Et av bileierens verste mareritt er å ha en mislykket motor. Motoren er hjertet i hvert kjøretøy. Så hvis det mislykkes, har bilen din også mislyktes. Noen deler som motorblokkene kan imidlertid byttes ut. En ny Mercedes-motorblokk kan koste deg mellom $ 200 og $ 2,000.

Bil sylinder

En annen dyr del som du ikke vil bli skadet er bilsylinderen. I likhet med drivstoffpumpen bryter en skadet bilsylinder vanligvis ned på grunn av mangel på riktig vedlikehold eller service. En ny Mercedes-Benz sylinder vil koste deg fra $ 600 og oppover, unntatt reparasjonskostnader.

Hvilke Mercedes-deler slites ut raskest?

Noen Mercedes-Benz deler er ikke dyre, men kan kreve regelmessig utskifting. Disse delene slites ut raskere enn andre deler. Men med riktig vedlikehold bør de vare lenger. Disse delene inkluderer motorfiltre, slanger og belter og det elektriske systemet.

Spørsmål og svar om vedlikehold av Benz

Er Mercedes-deler dyrere enn BMW eller Audi?

Mercedes-deler er dyrere enn BMW og Audi. Audi er imidlertid dyrere å vedlikeholde over en lang periode, etterfulgt av BMW, og deretter Mercedes. BMW har de billigste delene blant disse tre viktigste tyske luksusmerkene.

Hvilken Mercedes-del er den dyreste?

Overføringen er en av de dyreste bildeler å erstatte. Neste er katalysatoren, kamakselen og deretter drivstoffpumpen. Hvis overføringen av Mercedes-bilen din svikter eller blir skadet, må du skille ut minst $ 1,800 for å reparere den.

Er Mercedes-Benz dyrt å vedlikeholde?

Som en luksusbil kommer Mercedes med avanserte deler som er dyre. Dessuten har merket spesielle ingeniører som er autorisert til å jobbe på bilen. Det betyr at du ikke kan ta mercedesen din til et hvilket som helst bilverksted. Å opprettholde en Benz er en dyr affære.

  Mercedes EQC MOT Tesla

Hvorfor investere i Mercedes OEM-deler i stedet for ettermarkedsdeler?

Ettermarkedsdeler kan være billigere, men de er ikke i nærheten av OEM-deler. Originale utstyrsdeler er laget og sertifisert av Mercedes, noe som betyr at de er de originale delene som er utpekt for bilen. Mens ettermarkedsdeler er laget av andre produsenter og kanskje ikke er fullt kompatible med bilens merke og modell.

Bunnlinjen

Mercedes bildeler er dyrere enn BMW, Audi og Volkswagen. Du trenger også en autorisert Mercedes-forhandler for å reparere bilen din, noe som gjør den enda dyrere. Uansett høye kostnader for deler, må du sørge for at du kjøper OEM-deler for å unngå å montere deler av lav kvalitet på bilen din.

OEM-deler er dyre, men langvarige. Den eksakte prisen på Mercedes-Benz deler varierer fra en bilmodell til en annen. Jo dyrere bilen er, jo dyrere blir reservedelene. Så vurder kostnadene ved reparasjon og vedlikehold når du kjøper din Mercedes drøm modell.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter