Hva er forskjellen mellom Polestar 1 og 2

Polestar er et undermerke av Volvo som fokuserer på å designe og produsere bærekraftige hybrid- og elbiler på frittstående chassis, noe som betyr at de deler deler med Volvo-biler samtidig som de er  unike. Den første bilen Polestar noensinne har sluppet var Polestar 1 tilbake i 2017, og Polestar 2 fulgte noen år senere.

Polestar 1 kommer til å opphøre produksjonen innen utgangen av 2021, mens produksjonen av Polestar 2 også skal starte innen utgangen av 2021. Dette betyr ikke at Polestar 2 er her for å erstatte Polestar 1, men heller kick-start den kommende 100% elektriske Polestar-oppstillingen.

Dermed er forskjellene mellom Polestar 1 og Polestar 2 store fordi Polestar 1 er mer en gloriebil designet for å øke merkevareappellen og skape interesse for  Polestar generelt. Derfor er Polestar 1 så dyr og begrenset, samtidig som den er technologically avansert og drop-dead nydelig.

Polestar 2 er imidlertid ikke på langt nær så spennende eller ønskelig som Polestar 1 fordi det er mer en ekte bil enn det er et utstillingsvindu for   hva et merke er i stand til   hvis penger ikke er noe objekt. For å forstå forskjellene mellom disse to, sørg for å lese denne artikkelen.

Polestar 1 – Den første Polestar-modellen

Tilbake i 2016 har Volvo kunngjort at de kommer til å slutte å lage ytelse-vurderte Polestar-modeller fordi Polestar nå kommer til å være et frittstående merke fokusert på biler fra fremtiden. Det betyr at Polestar var for Volvo hva AMG er for Mercedes, men dette  er nå borte med utgivelsen av den banebrytende Polestar 1.

Polestar 1 er designet for å vise hva Polestar kan gjøre når de står fritt til å designe en bil uten å ta hensyn til prioriteringene til det nåværende bilmarkedet. Dette betyr at Polestar 1 er en stor tourer sportsbil designet for kors-kontinentale reiser i både stil og komfort.

  Er Polestar og Volvo det samme?

Polestar drives av en 2,0 L turboladet og superladet 4-sylindret, noe som gjør rundt 375hp blandet med to elektriskemotorer  som lager 114hp hver. Alt dette totalt på 600hp som er nok til å presse Polestar 1 fra 0-60 mph på bare 4 sekunder.

Polestar 1 koster $ 150k og Polestar lager bare 150 av disse per år, noe som betyr at bare 750 av disse til og med kommer til å bli produsert. Polestar 1 har en elektrisk-bare rekkeviddepå 84 miles takket være et 34kWh batteri.

Polestar 2 – Den du bør få

Polestar 1 var ikke designet for å konkurrere med andre biler på markedet fordi Polestar aldri hadde til hensikt at Polestar 1 skulle være en masseprodusert bil. Dette er grunnen til at Polestar 2 eksisterer som til slutt kommer til å bli  etterfulgt av flere Polestar-produkter de neste fem årene.

Polestar 2 er en ekte konkurransedyktig EV fokusert på å stjele Tesla Model 3-kunder fordi den tilbyr en  lignende  opplevelse. Polestar 2 starter på  rundt $ 45,900 XNUMX, noe som gjør den veldig konkurransedyktig med Tesla Model 3 og Tesla Model Y.

Du kan velge å få standard 64kWh-versjonen med rundt 190 miles rekkevidde, eller du kan oppgradere til Long-Range-modellen som skal gi deg rundt 230 miles rekkevidde fra 78Kwh-batteriet.   Toppladingshastigheten er rundt 150 kWh, noe som betyr at du kan lade Polestar 2 helt på mindre enn 2 timer ved å bruke en hurtiglader.

  Trenger Tesla å varme opp?

Polestar 2 er ikke begrenset i produksjon og er ikke så ønskelig som Polestar 1. Det er også en full-on elbil mens Polestar 1 teknisk sett er en hybrid.

Polestar 3 – Den neste Polestar-modellen forventes å bli utgitt i 2022

Polestar sier at de er 100% interessert i å lage elbiler, noe som betyr at de ikke er opptatt av å vente på å slippe den neste Polestar-modellen som sannsynligvis vil være Polestar 3 SUV. Ifølge noen få spionskudd og til og med offisielle Polestar-bilder,  vil Polestar 3 være en kompakt SUV rettet mot Tesla Model Y.

Polestar har som mål å gi ut ytterligere to modeller innen 2025 som skal bestå av en sedan, en liten bil, og sannsynligvis en større SUV. Polestar 3 har som mål å posisjonere seg som en sporty elektrisk SUV som kombinerer urban  kjørbarhet  og spennende håndtering.

Dette betyr sannsynligvis at Polestar er opptatt av å bruke all kunnskapen de akkumulerte fra designing The Polestar 1 og bringing den inn i en mer tilgjengelig bil. Polestar har ennå ikke sluppet prisene for Polestar 3, men det forventes å koste rundt $ 40 – $60k.

Delen Vanlige spørsmål

Er Polestar 2 en god bil?

Polestar 2 er en veldig god EV fordi den kombinerer praktisk, effektivitet,størrelse  og  overkommelig pris med tanke på hva den tilbyr. Som sådan bør du vurdere Polestar 2 hvis du er interessert i å kjøpe en EV som din neste bil.

Tesla Model 3 er imidlertid uten tvil et bedre forslag fordi du kan bruke Teslas superladernettverk som ikke kan matches av noen annen leverandør av ladenettverk. Uansett er begge disse utrolig konkurransedyktige, så kryssshopping mellom disse to  kan ikke  unngås.

  Bryter Tesla ofte sammen?

Kan Polestar bli det beste elbilselskapet på markedet?

Det virker som Polestar er like ambisiøs som alle andre EV-selskaper der ute fordi de planlegger å øke sin markeds  tilstedeværelse  5 ganger før utgangen av 2025. Dette betyr at Polestar går helt ut med alt de har for å tilby de mest konkurransedyktige ELBIL-ene på markedet.

Tatt i betraktning det faktum at de blir støttet av Volvo som er et langvarig selskap kjent for å lage trygge og kvalitetsproduserte biler, bør Polestar bli et konkurransedyktig selskap de kommende årene.

Er Polestar 1 verdt pengene?

Å rettferdiggjøre en bil til $ 150 000 er en ganske vanskelig idé hvis du anser biler som A til B arbeidshester, så du bør ikke engang prøve å rettferdiggjøre det hvis det er det du tenker. Imidlertid, hvis du er bilentusiast og elsker spennende og nye ting, kan Polestar 1 virke litt mer fornuftig.

Men fordi  Polestar bare planlegger å gjøre 750 av disse totalt, og at den generelle markedsinteressen errelativt høy, noe som ytterligere gjentas av Polestar officially som bekrefter at Polestar 1-modeller allerede er solgt, bør Polestar 1 ikke miste  verdien  i de kommende årene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter