Dette trenger du å vite om Porsche 911 prosjektbiler

Buying en Porsche 911 som en prosjektbil kan ende opp med å bli den største bilopplevelsen av  din life, men det kan også potentially ende opp med å bli en stor økonomisk katastrofe. Men følelsen av å redde en verdsatt klassiker 911 fra en scrapyard, eller lage et spor-fokusert996 virker absolutt  uvurderlig.

Deler til de fleste Porsches er lett tilgjengelig på grunn av høy etterspørsel, spesielt for de eldre luftkjølte 911-flyene. Noen 996 modeller opplever også en all-timelow, og kanskje nå er det perfekte tidspunktet å kjøpe en 996 eller til og med en 997 og begynne å bygge din ultimate 911 prosjektbil.

Hvis du vil tjene penger ved å gjenopprette / endre en 911, er sjansene for å faktisk tjene en anstendig sum penger slanke til ingen. Kanskje hvis du er i stand til å finne en eldre begrenset utgave 911-modell, men arbeidet som trengs, kan lett strekketch inn i  den  iøynefallende territory.

911s er ikoniske biler, og uansett hvorfor du kanskje velger å kjøpe en som en prosjektbil, til sluttfår  du et stykke bilhistorie, og det er bare noen få mer passende prosjektbiler for en ekte bensinhode.

Eldre luftkjølte 911 prosjektbiler

Hvis du er ute etter en billigere luftkjølt 911 som prosjektbil, kommer noen 1974-1977 911S-modeller til tankene fordi du kan  hente en av disse ut for $20-30k. Disse 911-ene ble ansett som ganske myke tilbake på dagen, så dette betyr at et prosjekt på midten av 70-tallet 911 kan virke som et røverkjøp.

En 1978-1983 911 3.0 SC er allment ansett som den beste luftkjølte 911 under $ 30k, og det er mange bevis for å sikkerhetskopiere den. Dette betyr at denne modellen kan virke som den beste luftkjølte 911 prosjektbilen. Noen mekanikere anslår til og med disse modellene for å kunne krysse 300k mile-merket mellom   motoroppbygginger.

  Beste Porsche Boxster vinddeflektor

1990-1994 964 Carrera er også en ganske verdsatt 911 som tilbyr noen moderne-dag teknologi for under $ 40k. Disse 964 modellene kan stilles inn for å tilby 300 eller til og med 400 hestekrefter uten å ofre påliteligheten for mye. Uansett er alle disse tre rimelige prosjektbilalternativene.

Å finne en anstendig motor og en rustfri kropp bør være din største bekymring. Eldre 911-ere er et stilikon, og mange bilentusiaster vil alltid sette pris på en klassisk 911. Det er også en haug med ettermarkedsselskaper som tilbyr tilpasset møbeltrekk og mange andre  styling- og mekaniske komponenter for disse 911-modellene.

Nyere 996, 997 track-car prosjekter

Hvis du noen gang har besøkt steder som Nurburgring, må du ha sett minst et dusin av 911 prosjektbiler. Et spor-fokusert 911 er en utrolig populær prosjektbilidé, og sammenlignet med en klassisk 911 resto eller resto-mod, er disse prosjektene vanligvis mye billigere og raskere å fullføre.

Et av de første trinnene er vektreduksjon fordi vektreduksjon er nummer én gå-til når det gjelder spor-fokuserte biler. Det gode er at du er i stand til å barbere degmeden haug med vekt ved å fjerne fabrikksetene og installere dedikerte lette racingseter.

Videre bør du også investere i et selebelte og et rullebur for sikkerhet og strukturell stivhet. Mange eiere justerer ikke engang bilene sine så mye fordi du kan  oppnå utrolige håndteringsegenskaper med bare et anstendig sett med dekk og litt vektspon.

Videre er en haug med ettermarkedsytelsesmods lett tilgjengelige for 996, og pålitelighetsaspektene er også ganske lovende. Når det gjelder 997s, er verdien av disse ikke så tilgjengelig, men ettermarkedsscenen blomstrer med en haug med ytelses- og håndteringsoppgraderinger.

  Beste Porsche 911 takstativ transportsystem

God å bli kjent med når du kjøper en prosjektbil

Uansett om du velger en luftkjølt 911 eller ikke, eller til og med en Porsche i det hele tatt, bør du vurdere disse aspektene ved potensielt prosjektbileierskap før du tar noen kjøpsbeslutninger. Først av alt, se opp for rust fordi rust dreper biler, og en restaurering av en tungt rustet 911 er altfor kostbar og rett og slett frustrerende.

Du bør også ha en haug med verktøy avhøykvalitet tilgjengelig hvis du planlegger å jobbe selv. Hvis du planlegger å øke kraften i 911, kan du gå med et oppsett som kommer til å tilby den beste påliteligheten fordi noen eiere går gjennom noen få motorer før de innser at 800hp er altfor kostbart.

Invester i bedre kjøling, bedre bremserog  bedre tennkontroll. Ikke bare bruk penger på store turboladere som sannsynligvis vil koke opp motoren din. Mens du gjør et prosjekt, prøv å være så ryddig som mulig, dette betyr at du også bør merke alt du berører for alltid å være sikker på hva hver eneste bolt  gjør.

Og husk, i nesten alle situasjoner, vil en prosjektbil koste deg mer enn du tror, og det vil også ta lengre tid å fullføre. Riktig forskning er også ekstremt viktig, og ikke vær redd for å snakke med  noen  med  anstendig erfaring hvis noe ikke går etter planen.

Delen Vanlige spørsmål

Devaluerer jeg en luftkjølt 911 hvis jeg bruker den som prosjektbil?

Vel,  det kommer an på hva du prøver å gjøre. Hvis du gjør en bolt- og mutterrestaurering, vil verdiaspektene sannsynligvis være gunstige, men komplette bolter og muttere restaurering er bare rimelig for de dyreste luftkjølte 911s.

  Er det verdt å kjøpe en Porsche Macan?

Hvis du vil ha en sporklar 911, så ja, verdien av slike 911 er peanøtter. Men å gjøre et spor-klart prosjekt 911 handler aldri om verdi, dethandlerom hvor fort kan du gå, og hvor langt vil du presse deg selv til å gjøre det.

Hva er de beste prosjektbilene der ute?

Sannsynligvis de mest populære prosjektbilalternativene er noen av JDM-bilene som en Mazda MX-5 Miata, en Subaru BRZ, Nissan Silvia, og slikt. En Nissan  GTR er også en ganske populær prosjektbil på grunn av den svært tune-dyktige 6-sylindrede motoren.

En Ford Mustang eller en Camaro er  også et ganske populært prosjektbilalternativ. For europeiske biler, eldre BMWs, er Porsches de mest populære prosjektbilene. Med en og annen Audi eller en VW Golf, foretrekker de fleste europeere å endre eldre BMW 3-serie modusls.

Hvilke 911 modeller er ikke en god prosjektbilidé?

Noen 911s er bedre av lager, spesieltde nyere  limited edition-modellene som 991 911R eller GT 3 Touring. Noen eldre luftkjølte RS 911s er ikke gode sporklare prosjektbilideer, men de blir ofte gjenopprettet  til OEM-spesifikasjoner.

Iutgangspunktet  bør hver begrenset utgave 911 enten være standard eller OEM restaurert,  men  en  billigere, mer vanlig 911-modell er vanligvis en perfekt prosjektbil.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter