Er Renault Arkana en god bil?

Renault Arkana

Renault Arkana ble først introdusert for 2020-modellen år som en mer stilig ta på hva en hevet opp kombi coupe burde være. Den Arkana spor under Renault Conquest som er mer eller mindre den samme tilnærmingen som Arkana litt sammenlignbart mindre. Så, er Renault Arkana en god bil?

Kort sagt, Renault Arkana ser ut til å holde opp veldig bra, men noen ting om det rett og slett ikke kan stable med noen av sine konkurrenter. I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle detaljene i Arkana som inkluderer motor, girkasse, drivverk, design, kjøreopplevelse, pålitelighet, vanlige problemer, priser og praktisk.

Vi kommer også til å fortelle deg hvor trygg Arkana er og hvordan den stabler opp med noen av konkurrentene. Så, hvis du er interessert i å kjøpe en brukt, har du kommet til rett sted som denne artikkelen har elbilalt du trenger for å avgjøre om Arkana er en god bil for deg.

Før vi går lenger, må vi si at Arkana er en ganske ny bil, så noen av aspektene er litt vanskeligere å måle, spesielt langsiktig pålitelighet. Derfor kommer vi bare til å snakke fra et nåværende perspektiv og vil også prøve å få en vurdering av hvordan noen ting kommer til å spille ut i det lange løp.

Drivlinjen

Renault Arkana er tilgjengelig med et par forskjellige motor valg, som alle er enten bare bensin eller bensin og elektriske hybrider. Så langt som standard motor går, Arkana starter med en 1.4 L inline 4-sylindret motor med direkte innsprøytning som tilbyr enten 114hp eller 150hp avhengig av den spesifikke modellen. Top-spec e-Tech hybrid-modellen har en 1,6 L 4-sylindret med 140hp.

  Vanlige problemer med Renault Kadjar

Den e-Tech er den mest populære modellen av gjengen, og det er forskjellig fra resten fordi det er også avhengig av en liten 1.3kWh batteri som skyver to elektriske motorer. Dette betyr ikke at Arkana er AWD fordi alle Arkana-modeller er utelukkende forhjulsdrevet. En manuell girkasse kommer som standard, men en 8-trinns automatisk er det for topp-spec e-Tech-modellen.

Den 1.3 TCe har en single-speed CVT-girkasse. Alt i alt, kan du forvente å få opp til 40MPG med normal bensin-drevne modeller mens e-Tech hybrid kan gjøre nær 55MPG mens de fleste mennesker har en tendens til å se mellom 40 og 50MPG i den virkelige verden, som er fortsatt et veldig bra tall for størrelsen på Arkana.

Design og kjøreegenskaper

Utvendig design av Renault Arkana er virkelig elegant og futuristisk som gjør Arkana en av de beste moderne Renault-modeller. Interiøret er ikke så posh som det ytre, og mange mennesker anser det for å være litt for vanlig for hva bilen er ment å være. Alt i alt er eksteriøret definitivt en seier, mens interiøret ikke er det.

Kjøreopplevelsen på den annen side er ganske hyggelig som sitteposisjon føles kommanderende og kult. Du føler at du eier stedet uten tap i synlighet segmentet som vanligvis er problemet med disse coupe Suv-er med skrånende taklinjer.

Pålitelighet og Vanlige Problemer

Pålitelighet ser ut til å være litt av en plage med Arkana som det er noen ting folk virkelig ikke er glad i. På den ene siden har dette en tendens til å være tilfelle med splitter nye biler, men på den andre siden er det annerledes når problemet gjelder de viktigste og mest spesifikke aspektene ved en individuell modell.

  Peugeot e-208 vs Renault Zoe - Som er bedre

For eksempel klaget mange over at Arkana e-Tech-motorene sviktet tidlig og måtte byttes ut, noe som er et stort problem siden selve hjertet i bilen er dens e-Tech-oppsett. Andre problemer inkluderer overføringsproblemer, problemer med infotainmentsystemet, problemer med telefontilkobling og problemer med servostyring.

Priser og praktiske egenskaper

Du kan forvente å betale mellom £26,795 – £32,895 i STORBRITANNIA for Arkana mens Europa prisene er rundt €30,000 til elektrisk caren €40,000 for topp-spec e-Tech-modeller. Dette er ikke en liten pris å betale, og derfor er det faktisk et problem hvis interiøret ser for enkelt ut.

Praktisk på den annen side er veldig bra, bortsett fra kanskje plassen for 2. rad passasjerer som sannsynligvis vil legge merke til den generelle mangelen på hodeplass på grunn av det skrånende takdesignet.

Ofte stilte spørsmål

Bør jeg kjøpe Renault Arkana?

Renault Arkana blir ofte sett på som for trangt for sin størrelse og for dyrt, og ikke for godt utstyrt, og så videre, og så videre. Dette var også tilfelle når den første BMW X6 kom ut som elektrisk careryone var rask til å bash det fordi det ikke var så praktisk som X5 samtidig som det er dyrt, frekk, og «merkelig utseende».

Disse SUV coupé crossovers nelectric carer gjort noe fornuftig, men folk er fortsatt å kjøpe dem til venstre og høyre. Så, hvis du liker måten Arkana ser ut, og du ikke trenger mer plass eller et bedre interiør, bør du faktisk kjøpe det som livet er for kort til å kjøre kjedelige biler.

  Vanlige problemer med Renault Arkana

Er Renault Arkana en familiebil?

Med 513 liter bagasjerom kan du ikke si at Arkana ikke er romslig nok, men vi har allerede nevnt et par ganger at det ofrer litt brukervennlighet for styling. Dette er ikke hva familiebiler gjør som familiebiler er designet for familiebruk i tankene, noe som betyr at form alltid kommer til å følge funksjon, ikke omvendt.

Elektrisk caren så, Arkana er stor nok til å romme en familie på fire, men høyere mennesker kommer til å slite i 2. rad som headspace virkelig er begrenset.

Hvilke Biler Rival Renault Arkana?

Renault Arkana ikke har for mange konkurrenter på grunn av sin unike utseende styling. Jeg vil si at den eneste sanne rival til Arkana ville være forholdsvis dyrere BMW X4, Audi Q5 Sportback, eller Mercedes GLC.

Den nye Peugeot 408 konkurrerer også med Arkana mens VW T-Roc er i nærheten også.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter