Peugeot e-208 vs Renault Zoe – Som er bedre

2023 Peugeot e-208

Peugeot e-208 er en subkompakt elektrisk versjon av den velkjente Peugeot 208, noe som betyr at den først og fremst er designet for bruk i indre by, da den ikke tilbyr et spesielt langvarig batteri. Være det som det kan, e-208 ser ut til å selge veldig bra for hva det er som mange mennesker der ute er interessert i indre by pendlere som ikke forurenser miljøet samtidig som det er relativt rimelig.

Renault Zoe er mer eller mindre den samme historien som disse to er head-to-head konkurrenter i dette segmentet. Som sådan, vi kommer til å sammenligne Peugeot e-208 vs Renault Zoe og fortelle deg hvilken av disse to er den beste bilen for deg. Vi kommer til å sammenligne deres motorer, batteristørrelser, rekkevidde, kraft, design, kjøreopplevelse og praktiske egenskaper.

De mest åpenbare forskjellene mellom disse to er i kjøring og design avdeling hvor e-208 ser mer eksklusiv og kjører litt mer dynamisk. Zoe er mer behersket både i sin design og sin kjøring tilnærming som fokuserer på komfort, enkelhet og brukervennlighet.

Uansett er begge disse små elbilene godt designet, og de har en tendens til å utføre sitt formål godt. Den e-208 ser ut til å være en litt mer populær bil, men det kan godt endre seg snart som Renault er klar til å relectric careal den nye Zoe.

Peugeot e-208 – Den minste Peugeot elektrisk bil

elbiler har en tendens til å være mye dyrere sammenlignet med vanlige forbrenningsbiler, men en startpris på £ 31,345 i Storbritannia, € 32,250 i Nederland og € 35,350 i Tyskland gjør e-208 til en av de rimeligere bilene i sitt segment. For denne prisen får du en forhjulsdrevet 2/4-dørs elektrisk kombi med en enkelt elektrisk motor som yter 139 hk.

  Vanlige problemer med Peugeot Rifter

Dette er nok til å tilby deg mellom 125 og 265 miles, avhengig av hvordan du kjører bilen og temperaturen utenfor. Hvor e-208 billettpriser virkelig godt er i sin lading hastighet situasjon som starter på en measly 7.4kW langsom AC-lading som lader sin 45kWh brukbart batteri i 7 timer og 15 minutter.

På den annen side, rask 150kW DC-lading etterfyller e-208-batteriet på rundt 25 minutter. Sannsynligvis det mest imponerende aspektet av e-208 er dens design som ganske mye fører hitlistene i dette segmentet, spesielt i interiøret hvor e-208 ser futuristisk og elektrisk caren luksuriøse. Plassen som tilbys er bedre med 4-dørs versjonen, men den totale plassen er begrenset for høyere passasjerer.
Kjøreopplevelsen er et annet aspekt der e-208 skinner som det er dynamisk og ganske klar for hva det er.

Renault Zoe – Den minste Renault elbilen

Prisen på Renault Zoe starter på €36,840 i Tyskland, €34,790 i Nederland, og £29,995 i STORBRITANNIA, noe som betyr at entry-elektrisk carel Zoe gjør undergrave e-208 med et par grand. Renault Zoe drar nytte av en 52kWh batteri i alle sine iterasjoner, men du kan velge mellom en 107hp eller en 134hp modell avhengig av hva du trenger.

Den samlede forventede rekkevidden Zoe kan administrere er et sted mellom 135 miles og 295 avhengig av temperaturen og hvordan du kjører bilen. Langsom AC-lading på imponerende 22 kW vil ta rundt 3 timer, mens relativt skuffende 46 kW DC-hurtiglading vil ta omtrent en time.

Renault Zoe drar nytte av en renere designtilnærming sammenlignet med e-208 som prioriterer skarpe kanter fremfor glatte bretter. Interiøret i Renault Zoe begynner sakte å vise sin alder og er ikke på nivå med den i e-208.

  Er Peugeot 107 en god bil?

Kjøreopplevelsen av Renault Zoe er mer dempet og mindre karakterfull, men er urokkelig behagelig og hyggelig for sin størrelse.

Konklusjon – Peugeot e-208 Er Den Bedre Bilen

Selv om Renault Zoe koster litt mindre, tilbyr et større batteri, en høyere teoretisk rekkevidde, og tregere AC-lading, e-208 er den bedre bilen fordi den er mer raffinert, mer romslig, tilbyr raskere DC-lading (som er avgjørende), og mer behagelig bak rattet.

Hovedårsaken til at e-208 tilbyr disse fordelene i forhold til Renault Zoe er at Zoe sakte eldes og ikke er på nivå med de nyeste tilbudene i sitt segment. e-208 drar også fordel av bedre standard- og tilleggsutstyr, og bedre sikkerhetsinformasjon.

Ofte stilte spørsmål

Når kommer den nye Renault Zoe ut?

I henhold til den aller siste informasjonen som kommer fra Renault, kommer Zoe faktisk til å bli avviklet og erstattet av den kommende 2024/2025 Renault 5. Hvis du kjenner Renault-modellene dine, er du sikkert klar over at Renault 5 er et navn som går tilbake til de gode gamle dager da Renault laget noen av de beste bilene i bransjen.

De nåværende dataene indikerer at Renault klarte å selge mer enn 300k enheter av Zoe som ikke er så ille, men den kommende Renault 5 er satt til å kombinere designelementene til den ikoniske Renault 5 med alle fordelene du får fra en elbil. Renault håper å ta over dette segmentet med Renault 5, og bare tiden vil vise om det virkelig kommer til å være tilfelle.

  Alt om 2023 Peugeot e-Partner

Hvor sikre er små elbiler?

Sikkerhet er en ofte oversett faktor når du kjøper en moderne bil, ettersom de fleste forventer at de skal være ekstremt sikre bare fordi de kommer fra den moderne tidsalderen. Selv om det faktisk er tilfelle med de fleste nye biler, er det noen bemerkelsesverdige unntak som Renault Zoe.

Renault Zoe 2021 er den nyeste modellen av Zoe og ble også tildelt en ekstremt sjelden 0-stjerners Euro NCAP-vurdering. Bare tre biler har blitt tildelt en enkelt startvurdering siden starten av Euro NCAP, noe som bare gjentar at Zoe er for gammel for den moderne æraen.

Bør jeg kjøpe en liten elbil?

Å kjøpe en liten elbil kan noen ganger gi all mening i verden, men det kan også virke litt kontraintuitivt som en enkelt bil. Hvis du for eksempel tilbringer mesteparten av kjøretiden din i overfylte bygater, er en liten elbil veldig fornuftig, spesielt hvis du ikke ofte transporterer andre mennesker eller eier flere biler.

På den annen side, hvis du eier en enkelt bil, er det ikke en spesielt god idé å eie en liten elbil, ettersom disse er under pari når det gjelder langdistansereiser og transport av voksne passasjerer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter