Er Renault Clio en god bil?

Renault Clio

Renault Clio er en liten familie hatchback som først kom på scenen tilbake i 1990 og har siden skapt fem forskjellige generasjoner. Nesten alle generasjoner av Clio kan fortsatt sees på mange europeiske veier som stiller spørsmålet, er Renault Clio en god bil?

Renault Clio er en av de beste bilene Renault for tiden gjør som det er relativt rimelig å kjøpe, rimelig å holde i gang, romslig, pen og godt utstyrt. Derfor kan vi egentlig ikke kalle det noe annet enn en god bil som gir mening, ettersom Renault alltid var opptatt av å lage noen av de mest økonomiske bilene i det europeiske markedet.

Renault Clio kommer med et bredt utvalg av diesel-og bensinmotorer, som alle er ganske føyelig og sofistikert. Utvendig design er virkelig godt proporsjonert og stilig, mens interiøret er ikke så spennende. Pålitelighet kunne vært bedre, men Clio klarte å forbedre sin generelle pålitelighet gjennom årene.

Priser er veldig bra, og er en av de viktigste grunnene til at Clio er så vellykket. Praktisk er på nivå med hva du kan forvente fra alle andre biler i dette segmentet med nok plass til fire og en anstendig størrelse bagasjerommet.

Sjekk mer inngående om problemene som Renault Clio har her.

Drivlinjen

Renault Clio kommer med et utvalg av fire bensinmotorer. Den minste er 1.0L in-line 3-sylindret med enten 91hp eller 100hp. Den neste i rekken er den 1.4L rekkesylindret 4-sylinder med 130hp. Du kan også få Clio med en 1.6L rekkesylindret 4-sylindret hybrid med en total effekt på 150hp.

  Vanlige problemer med Renault Clio

Diesel motor utvalg for tiden tilbyr bare 1.5L 4-sylindret med 85hp, mens Clio kan også være hadde med en spesiell Bi-Fuel drivlinje konfigurasjon som presser ut 100hp. Alle disse er koblet til enten en 5-trinns manuell eller en 6-trinns automatisk mens kraften er alltid sendt til forhjulene bare.

Drivstoffeffektivitet er vurdert til rundt 45MPG for bensin varianter, rundt 60MPG for hybrid, og 65MPG for diesel variant. Den spesielle Bi-Fuel-modellen kan gjøre rundt 41MPG og kan ta enten LPG eller bensin. Alt i alt er alle drivlinjealternativene med Clio effektive og sofistikerte, men kunne brukt litt mer kraft.

Design og kjøreopplevelse

Utsiden av Clio er dominert av store LED-frontlykter og baklykter, mens frontgrillen domineres av et stort Renault-emblem som sitter stolt i midten. Med funky farger og flotte hjul, kan Clio se veldig fin ut. Interiøret er ikke så spesiell som det er å komme på litt nå, og bør byttes ut i et år eller to.

Kjøreopplevelsen er ganske beroliget som du forventer fra en bil som dette. Clio kan også være hadde i spesielle RS trim som gjør bilen mye mer dynamisk og morsom å kjøre. Alt i alt er det en komfortabel familie daglig driver som skal tilfredsstille dine behov uten å være altfor begeistret.

Pålitelighet og vanlige problemer

Når det kommer til pålitelighet, den nye Renault Clio klarer å opprettholde en ganske gode utsikter som ikke er tilfelle med alle tidligere generasjoner. Clio har hatt sin rettferdige andel av problemer gjennom årene, og er nå mye bedre enn det en gang var.

  Er Renault Scenic en god bil?

De vanligste Renault Clio problemer er feil elektronikk, problemer med tennspoler, overføring problemer, unresponsive bremser, og problemer med servostyring system. Tanken bak Clio er at den skal vedlikeholdes og tas vare på hvis du vil at den skal vare en anstendig tid uten å svikte.

Priser og praktiske egenskaper

Renault Clio prisen varierer mellom £18,995 og £23,995 i STORBRITANNIA, mens europeiske priser starter fra rundt €15,000 på det billigste. Alt i alt, Clio er en veldig vanlig bil som betyr at det selger veldig bra. Men, det er også kjent for å miste enorme mengder av verdi over en periode på 3-5 år som er når Clio blir en virkelig attraktivt tilbud.

Praktisk er på nivå med resten av segmentet, noe som betyr at Clio kan sitte opp til fire personer uten for mange problemer. Bagasjerommet er stort og nok for en helgetur, mens den generelle sikten er anstendig. Det er mange innvendige oppbevaringsrom og familievennlige funksjoner som hever den praktiske opplevelsen enda mer.

Seksjon med vanlige spørsmål

Er Renault Clio sikker?

Nesten alle nyere Renault-biler er 5-stjerners sikkerhetsklassifiserte biler, og Renault Clio er ikke noe unntak. Med en score på 96 % for beskyttelse av voksne passasjerer er Clio faktisk helt i toppen av segmentet og setter standarden for mange biler som kommer etter. Beskyttelse av barn på 89% er også veldig bra, spesielt siden dette er en kompakt kombi.

Hvor Clio ikke faller litt kort er ikke å ha alle de moderne aktive sikkerhetsfunksjoner som er standard på tvers av bransjen i dag. Dette er fornuftig som denne generasjonen av Clio har eksistert en stund nå, og er snart å bli erstattet.

  Vanlige problemer med Renault Koleos

Hvilke Biler Rival Renault Clio?

Renault Clio står overfor noen tøff konkurranse som Europa er full av kombi. Disse inkluderer modeller som Kia Rio, Citroen C3, Peugeot 208, Honda Jazz (Fit), Mazda 2, Opel Corsa, Hyundai i20, VW Polo, Ford Fiesta, Skoda Fabia og Seat Ibiza.

Med så mange konkurrenter, Clio behov for å skille seg ut, og det gjør det meste av måten det ser ut, og takket være den spennende Clio RS variant.

Er det en elektrisk Renault Clio?

For øyeblikket tilbys ikke Clio som en EV, og den har heller aldri blitt tilbudt som en EV. Den nærmeste tingen til en EV er den nevnte hybrid som kan kjøres på elektrisk kraft alene for kortere avstander. Clio kommer imidlertid sannsynligvis til å få en fullverdig EV-modell når neste generasjon ruller rundt hjørnet.

Selv om noen har sagt at Clio kommer til å bli avviklet, virker det som om det ennå ikke kommer til å være tilfelle.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter