Er Renault Scenic en god bil?

Renault Scenic

Renault Scenic ble opprinnelig lansert på midten av 1990-tallet, og er en liten MPV (Multi-Purpose Vehicle) designet for å kjøre familier og ta lange familieturer med mye last i bagasjerommet. Scenic er en veldig godt utstyrt bil for sin klasse og er også en av de mest populære og vellykkede familie minivans til dags dato. Så, er Renault Scenic en god bil?

Renault Scenic er virkelig en veldig god bil ettersom den kombinerer alle fordelene du får fra en personbil med en mer personbillignende kjøreopplevelse og billigere driftskostnader. Alle motorene som tilbys er ganske effektive, sofistikerte og tilstrekkelig kraftige for hva bilen er.

Design-messig, Scenic er absolutt ikke en bil som kommer til å ta pusten fra deg, men det virkelig fungerer med sin flytende styling linjer og interessant utseende trim. Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt som dette er en familie minivan tross alt, noe som betyr at det er behersket og vanlig følelse.

Pålitelighet kunne vært bedre som Scenic har noen bemerkelsesverdige problemer med sin suspensjon, motor, trim, elektriske og lignende. Prisene har kommet ned i de siste årene for de nyeste modellene, noe som betyr at den Scenic gir deg en virkelig god verdi per dollar forholdet for hva som er en utrolig praktisk familie hauler.

Drivlinjen

Det er ganske mange motorer å velge mellom med Scenic, og alle av dem er enten bensin-drevet eller diesel-drevet. Den viktigste motoren i den nyeste Scenic er 1.4L inline 4-sylindret motor som skyver ut mellom 115hp og 160hp, avhengig av hvilken modell du går for. Den forrige generasjonen av Scenic bruker en 2.0L 4-sylindret motor som skyver ut 140hp.

  Er Renault Twingo en god bil?

Siden Scenic er designet for det europeiske markedet, kommer den også med et bredt utvalg av dieselmotorer. Eldre Scenic-modeller kommer med enten en 1.9L, en 2.0L, en 1.6L eller en 1.5L 4-sylindret dieselmotor med effekt fra 110hp til 160hp. Den nyere Scenic tilbyr deg et valg mellom tre diesel drivlinjer, en mindre 1.5L 4-sylindret med 110hp, en mellomstor 1.6L 4-sylindret med 131hp, og 1.8L med 110hp.

Alle disse er strengt forhjulsdrift, men du kan velge mellom en manuell eller en automatisk girkasse. Vi må også nevne at den Sceniske er tilgjengelig med en diesel hybrid motor som presser MPG tall opp til 65MPG som også er den beste MPG resultat du kan få fra den Sceniske.

Normal bensin varianter kan gjøre opp til 45MPG i beste fall, mens normal diesel enheter kan gjøre rundt 50-55MPG i beste fall.

Design og kjøring

Som nevnt i intro, Scenic var aldri ment å være en looker som betyr at den generelle designen er ikke alt som oppmerksomhet-se. Vi trenger imidlertid å nevne at den nyeste Scenic-modellen ser veldig kult med sin slanke front lys og en stor Renault-merket i midten. Interiøret er relativt pent innredet, men er ikke noe å skrive hjem om.

Kjøreopplevelsen er dempet og helt skreddersydd mot enkel, avslappet cruising som er forståelig for en bil av denne størrelsen og funksjon.

Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighet-messig, Scenic er ikke perfekt, men hvis du gjør alt som må gjøres tidlig nok, bør du være i stand til å holde seg på toppen av alle sine alvorlige problemer. Hvis du ikke tar ordentlig vare på det, Scenic kommer til å mislykkes til slutt og kommer til å bli ledsaget av ganske dyre reparasjonsregninger.

  Vanlige problemer med Renault Captur

De vanligste Scenic problemer inkluderer den fremre fjæring knirking, motor kutte ut, vann kommer inn i bilen, drivstofflekkasjer, og en hel rekke elektriske problemer. Imidlertid er sannsynligvis det verste problemet av dem alle det som er forbundet med en defekt EGR-ventil som kan føre til skade på motoren eller turboladeren.

Priser og praktiske egenskaper

Den nåværende Scenic koster mellom £ 21,635 – £ 30,875 i Storbritannia, noe som er relativt rimelig for en bil av denne størrelsen. Imidlertid, de fleste mennesker er sannsynlig kommer til å slå mot bruktbil rute hvor Scenic er i stand til å gjøre et navn for seg selv som det gjorde miste ganske mye av verdien i løpet av de siste årene.

Praktisk er ingenting, men en doddle med Scenic som det tilbyr opp til syv seter, et stort bagasjerom, massevis av innvendig plass, massevis av innvendig cubby mellomrom, enkel montering av barnesete ankere, og en hel masse funksjoner som er designet for å gjøre en familie hauler familievennlig.

Seksjon med vanlige spørsmål

Har Renault avviklet Scenic?

Det sies at Renault Scenic opphørte produksjonen i 2022 etter nesten 30 år med jevn produksjon. Renault mener at det gir liten eller ingen mening å lage minibusser lenger ettersom verden sakte vender seg mot fullstendig SUV- og crossover-dominans, noe som gir mening ettersom mange andre merker gjorde det samme.

  Er Renault Kadjar en god bil?

Andre mener det har mer å gjøre med det faktum at Scenic motorer er å komme på litt nå, og de ville trenge for å utvikle en ny drivlinje for Scenic i en tid der nesten alle slår til hybrider og Elbiler.

Hvilke Biler Rival Renault Scenic?

Renault Scenic står mot biler som Citroen Grand Picasso, Peugeot 3008 og Seat Ateca. Alle disse fire har vært på en langsom og jevn nedgang de siste årene, noe som betyr at Renault hadde rett da de sa at epoken med minivans nærmer seg slutten.

Uansett, ingen kan benekte at du bør kjøpe en virkelig stor SUV for å nyte den samme mengden plass du vanligvis gjør i noen av disse.

Er Renault Scenic Sikker?

Renault Scenic har en perfekt fem-stjerners sikkerhetsvurdering med en virkelig imponerende 90% beskyttelse av voksne passasjerer, 82% beskyttelse av barn og 67% beskyttelse av fotgjengere. Alt i alt er Scenic en ekte familiebil, noe som betyr at Renault ikke ville risikere å ikke gjøre den så trygg som mulig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter