Er Renault Kadjar en god bil?

Renault Kadjar

Renault Kadjar brøt først ut på scenen tilbake i 2015 da den ble introdusert på bilutstillingen i Genève. Renault innså at det kompakte crossover-SUV-segmentet blir mer og mer populært, og det er grunnen til at de ønsket Kadjar på markedet så snart som mulig. Så, er Renault Kadjar en god bil?

Kort sagt, Renault Kadjar kan være en veldig god bil hvis du får en god avtale på en. Den Kadjar ble nylig avviklet, noe som betyr at det er sannsynlig at det er noen av disse i utstillingslokaler. Som de fleste forhandlere ønsker å selge sine utgåtte biler så snart som mulig, det er en stor sjanse for at du kan få en god rabatt for en av de siste gjenværende nye modeller.

Det lange svaret kommer til å være mye mer grundig og faktabasert, og det er derfor du bør holde deg rundt og lese denne artikkelen til slutten. Vi kommer til å gå gjennom motorer, girkasse, og resten av drivlinjen, mens du også betaler nær oppmerksomhet til design, kjøreopplevelse, pålitelighet, vanlige problemer, priser, og praktisk.

Så hvis du vil vite om en Renault Kadjar kan være din neste bil, og alt du trenger er mer informasjon, har du kommet til rett sted!

Drivlinjen

Fase 1 pre-facelift Kadjar er tilgjengelig med enten en 1.2L eller en 1.7L bensinmotor. Førstnevnte gjør ca 131hp mens sistnevnte gjør rundt 163hp. Begge disse motorene ble grøftet for 2019 ansiktsløftning som bare tilbyr en 1,4 L inline 4-sylindret som er bedre enn både Fase 1 motorer. Denne motoren tilbyr en anstendig 140hp-160hp som er mer enn nok.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedre?

Fase 1 gir deg også valget mellom en 1.5L 4-sylindret diesel eller en 1.6L 4-sylindret dieselmotor med enten 110hp eller 131hp, mens Fase 2 bare forlater 1.5L diesel med 116hp. Det er ingen hybrider eller EVs å snakke om, og den beste motoren ut av alle disse er sannsynligvis 1.4L bensin enhet med 160hp.

En manuell girkasse kommer som standard, FWD er et must, mens en automatisk 7-trinns DCT er også tilgjengelig som et alternativ. Det er trygt å si at Kadjar kan returnere opp til 40MPG med sine bensinmotorer, mens dieselmotorer har en tendens til å være rundt 40% mer effektiv.

Design og kjøring

Når Kadjar kom ut, folk var ganske positivt overrasket over hvordan det så ut. Den har en ganske muskuløs holdning, pent utseende skarpe Lysdioder, og en anstendig utnevnt interiør. Fase 2 ansiktsløftning gjør Kadjar ganske en looker som det introduserer kjøligere ser store hjul, nyere spennende farger, og heftig oppgraderinger både til eksteriør og interiør.

Så langt som kjøring er bekymret, Kadjar er ikke noe spesielt som vanligvis er tilfelle med biler fra dette segmentet. Den Kadjar er en familie hauler som betyr at det ikke ønsker å være dynamisk mens den generelle komforten er anstendig, men ikke bunnsolid.

Pålitelighet og vanlige problemer

I de første årene av sitt liv, Kadjar ble ikke sett på som en pålitelighet mester som det absolutt ikke var en. Det var mange tilbakekallinger gjennom årene, fire av dem bare angående kollisjonsputene. Men etter hvert som tiden gikk og Renault ansiktsløftet Kadjar, forbedret den generelle pålitelighetsstatistikken seg drastisk, og Kadjar er nå en ganske pålitelig bil.

  Vanlige problemer med Renault Captur

De vanligste problemene inkluderer nøkkelkortfeil og problemer med elektrisk tilbehør, vindusviskere og vinduer. Den manuelle er kjent for å lide av master sylinder problemer, mens den automatiske kan være litt treg. Dieselmotorer er utsatt for glødeplugg problemer, mens kollisjonsputer har også vært feil på tidligere modeller spesielt.

Priser og praktiske egenskaper

I STORBRITANNIA, Kadjar ble oppført på mellom £19,815 og £30,735. Den gjennomsnittlige prisen i Europa var litt under €30,000 som er en ganske god pris tatt i betraktning størrelsen på Kadjar. I løpet av årene, Kadjar mistet en stor del av sin verdi, noe som betyr at det ikke er til en veldig god pris hvis du ønsker å snappe opp en av de tidlige ansiktsløftning modeller som disse er nesten 4 år gammel nå.

Praktisk er i tråd med resten av segmentet, noe som betyr at Kadjar passer fire voksne uten problemer, mens bagasjerommet er tilstrekkelig for sin størrelse. Sikten er greit å komme inn og ut av Kadjar er lett takket være bred åpning dører og en hevet opp førersetet.

Seksjon med ofte stilte spørsmål

Hvor sikker er Renault Kadjar?

Tilbake i 2015 ga Euro NCAP Kadjar 5 av 5 stjerner, noe som gjorde den til en av de sikreste bilene i 2015. Dette gjelder fortsatt den dag i dag, ettersom alle de senere modellene av Kadjar bare har forbedret seg. Fotgjenger sikkerhet er der Kadjar er ikke på nivå med de aller nyeste Renault-modeller, men er fortsatt bedre enn 2015 gjennomsnittet.

  Er Renault Captur en god bil?

Hvor Kadjar også stier bak den moderne tid er tilgjengeligheten av sikkerhetsassistanse funksjoner som ikke er så omfattende. Dette gir mening siden Kadjar er en 8 år gammel bil på dette punktet.

Er Renault Kadjar en God Familie Bil?

Renault Kadjar er faktisk en veldig god familie hauler som det ikke koster for mye å kjøpe eller å leve med. Det er moderne nok til å ha alle de nødvendige pyntegjenstander som er et must-have i disse dager, spesielt ting som nok kollisjonsputer og 5-stjerners sikkerhetsvurderinger.

Plass-messig, Kadjar kan lett transportere en voksen familie på fire, men mer enn fire kommer til å bli en mengde. Den Kadjar ikke kommer med de aller nyeste sikkerhetssystemer skjønt, så sørg for å holde det i tankene som det kan være en dealbreaker for noen.

Er Renault Kadjar Kommer Tilbake?

I 2022 kom Renault ut med Austral som erstattet Kadjar helt. Som sådan er det ingen grunner til at Renault noen gang skal bringe Kadjar tilbake, spesielt i en tid der de fleste bilprodusenter fokuserer på elbiler, hybrider og nye teknologier som er bedre presentert med enten allerede etablerte eller helt nye modeller.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter