Er Renault Laguna en god bil?

Renault Laguna

Renault Laguna er en stor familiesedan som først kom på markedet i 1994 og ble deretter avviklet tidlig i 2016. Renault Laguna er en av de mer interessante moderne Renault-bilene, da den prøvde å gjøre Renault litt mer interessant, spesielt når du tenker på at Laguna er tilgjengelig med en 2-dørs coupékonfigurasjon. Så, er Renault Laguna en god bil?

Vel, Renault Laguna kan ikke engang måle seg med biler som er eldre enn 2020, men i sin kategori er den faktisk en overraskende god bil. For det første har den mange valgmuligheter når det gjelder motor, karosseri og utstyrsnivå. Den er relativt praktisk i forhold til størrelsen, samtidig som den er økonomisk og bemerkelsesverdig billig i innkjøp.

Når det er sagt, må du ut med overraskende mye penger for å kjøpe et førsteklasses eksemplar av Laguna, ettersom eksemplarer med høy kjørelengde kan kjøpes for så lite som noen få tusen euro. Kjøreopplevelsen ser ut til å være mer underholdende med coupéen, som har en wow-faktor, spesielt til Renault å være.

Påliteligheten kan være mer enn god nok hvis du går for et eksemplar som har blitt holdt i god stand. Alt i alt er Renault Laguna en god bil fordi den fortsatt klarer å dekke det grunnleggende, selv 30 år etter at den ble lansert.

Drivlinjen

For å holde denne artikkelen overkommelig, skal vi bare ta for oss Renault Laguna-modeller produsert etter 2007. Her kan du velge mellom 8-10 bensinmotorer og mer enn 20 ulike dieselvarianter. De 4-sylindrede bensinmotorene på 1,6 liter yter 111 hk, mens de 4-sylindrede motorene på 2,0 liter yter mellom 140 og 210 hk.

  Vanlige problemer med Renault Koleos

Dieselvariantene er enda flere, og de omfatter for det meste 4-sylindrede motorer som 1.6L 4-sylindret på 110 hk eller en mengde 2.0L 4-sylindrede på 130 hk, 150 hk, 170 hk eller 180 hk. Du vil bli overrasket over å høre at Laguna Coupé til og med er tilgjengelig med en 3,0 liters 6-sylindret dieselmotor på 240 hk, som er toppmodellen av dem alle.

De fleste av disse er forhjulsdrevne manuelle modeller, men noen, som den nevnte 3.0L coupéen, leveres med automat fra fabrikken, men er også forhjulsdrevne. De beste MPG-tallene du kan forvente er over 50MPG for dieselvarianter og over 30MPG for bensinvarianter.

Design og kjøreopplevelse

Når det gjelder utvendig design, er Renault Laguna absolutt ikke en bil det er verdt å begjære. De nyeste coupémodellene kan imidlertid fås i virkelig flotte fargekombinasjoner med kule aksentfarger og virkelig flotte felger. Interiøret ser dessverre ganske utdatert ut, men det er som forventet for en så gammel bil.

Kjøreopplevelsen er mer eller mindre den samme som med designet, ettersom den vanlige Laguna sedanen kjører som en hvilken som helst annen vanlig sedan, men Coupé-modellene gir litt flammer i miksen og føles dermed litt mer livlige og underholdende.

Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighet var ikke Renaults sterke side på begynnelsen av 2010-tallet, men de klarte å gjøre Laguna bedre mot slutten av produksjonssyklusen. Dette betyr at du kan glede deg over en relativt problemfri opplevelse hvis du går for et lite brukt eksemplar med lav kjørelengde.

  Vanlige problemer med Renault Talisman

De vanligste Renault Laguna-problemene er knyttet til hjuloppheng og støtdempere, ulike elektriske problemer, problemer med klimaanlegget, motorproblemer, problemer med clutchen i girkassen og at hele systemet er rykkete og ujevnt.

Priser og praktiske egenskaper

Som nevnt innledningsvis er Renault Laguna langt fra noen dyr bil, men den er heller ikke den billigste. Hvis du vil ha en BOGO-standardmodell med mange kilometer, kommer du ikke til å betale mye, relativt sett selvfølgelig. Vil du derimot ha en nyere Coupe-modell med lav kjørelengde og godt utstyr, betaler du det dobbelte.

De praktiske egenskapene er på linje med de fleste andre biler i segmentet, noe som betyr at Laguna uten problemer har plass til fire voksne. Sannheten er at disse bilene er mer enn nok for dem som ikke kjører store voksne ofte. Sikten er ganske god, og det er også veldig enkelt å komme seg inn og ut av bilen.

FAQ-seksjonen

Er Renault Laguna en luksusbil?

Renault Laguna er ikke en typisk Renault, ettersom merket ønsket å lage en bil med et mer distinkt utseende som til og med kunne konkurrere med mer eksklusive merker. De klarte å irritere noen fjær, men Laguna er på ingen måte en luksusbil, og alderen har vist at forskjellene er ganske store.

Selv om en 3.0L 6-sylindret diesel med 240 hk, coupé-styling, lavprofilfelger og metallfarger antyder at Laguna Coupe kan konkurrere med Audi A5 eller BMW F36, men bare på papiret, da disse to tyske coupéene er helt forskjellige.

Lager Renault fortsatt sedaner?

For noen år siden hadde Renault en anstendig mengde sedaner i sitt utvalg som inkluderte den største Renault Talisman, Renault Laguna og Renault Megane sedan. Talisman fikk imidlertid sparken etter bare noen få år på markedet, mens Laguna forsvant mye tidligere enn det.

  Er Renault Captur en god bil?

Den eneste sedanen du kan kjøpe med et Renault-merke er Renault Megane sedan, som bare er tilgjengelig i noen få markeder globalt, noe som betyr at Megane sedan sannsynligvis også kommer til å få sparken i løpet av de kommende årene når Renault blir et helt sedan-løst merke.

Kommer det en Renault Laguna med høy ytelse?

Renault Laguna GT er en 2-dørs coupéversjon av den vanlige Renault Laguna sedan, og den bygger bro mellom en vanlig, rimelig Renault firedørs sedan og en mer stilig 2-dørs prestasjonsbil. GT kan fås med 205 hk fra en 2,0-liters 4-sylindret bensinmotor, men den var også tilgjengelig med en diesel 3,0-liters V6 med 240 hk.

Dette er den kraftigste Laguna-modellen som noensinne er lansert, spesielt når du tenker på at den har et dreiemoment på 450 Nm, noe som er mer enn en Audi S5 fra 2005, en Ford GT F40, en Hertz 2006 V8 Mustang og mer enn en 3,0L Supra med biturbo fra 1993.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter