Er Renault Trafic en god bil?

Renault Trafic

Renault Trafic er en lett varebil produsert av den franske bilprodusenten Renault. Den har vært i produksjon siden 1980 og er tilgjengelig i ulike konfigurasjoner som kassebil, minibuss, personbil og pickup, men er Renault Trafic en god bil?

Trafic er mye brukt som arbeidsbil, noe som betyr at de fleste bedrifter har tillit til bilens egenskaper. Derfor er Renault Trafic en god bil nettopp av den grunn. Vi må også være klar over at Trafic har vært i salg i snart 40 år, noe som i seg selv er et bevis på hvor god den faktisk er.

Den har gjennomgått flere oppdateringer i årenes løp, og dagens modell har en rekke moderne funksjoner som avanserte sikkerhetssystemer, drivstoffeffektive motorer og tilkoblingsmuligheter. Designet er kanskje litt på den gamle siden siden den nyeste modellen ble introdusert i 2014, spesielt på innsiden hvor Trafic bærer preg av sin alder.

Hvis du vil vite mer om alle drivlinjealternativene, designet, kjøreopplevelsen, påliteligheten, prisene og de praktiske egenskapene, bør du lese denne artikkelen.

Drivlinjen

Renault Trafic er tilgjengelig med et bredt utvalg av motorer, som alle er dieseldrevne. Tidligere modeller er hovedsakelig utstyrt med enten en 1,6 liters 4-sylindret diesel på 90 til 140 hk eller en større 2,0 liters 4-sylindret diesel på 114 hk, men med mye lavere CO2-utslipp.

Renault oppdaterte imidlertid den 2,0 liters 4-sylindrede motoren i 2019, noe som ga den 170 hk, som er den kraftigste fabrikkmotoren du kan få i Trafic. De aller nyeste Trafic-modellene er kun tilgjengelige med den 4-sylindrede 2.0L-motoren som nå yter 140 hk og kalles Dci 130.

  Vanlige problemer med Renault Twingo

Alle Trafic-modellene er forhjulsdrevne og leveres med 6-trinns manuell girkasse. Effektivitetsmessig kan du forvente rundt 40-45MPG UK, som er det aller beste tallet du kan få fra Trafic. Alt i alt er Trafic egentlig ikke utstyrt med en drivlinje fra det 21. århundre, ettersom den ikke leveres med verken bensin- eller hybridmotor.

Det går rykter om at neste generasjons Trafic kan komme som ren elbil, men det får vi vente og se.

Design og kjøreopplevelse

Når det gjelder designet, er Trafic også ganske utdatert, men ingen kjøper vel egentlig en varebil for å vise frem den fantastiske designen. Interiøret er både utseendemessig og utstyrsmessig utdatert, noe man kan forvente av en ganske gammel plattform.

Kjøreopplevelsen er så ordinær som den kan bli, for Trafic er tross alt en varebil. På den positive siden holder den veien veldig godt, den lener seg ikke for mye inn i svingene, og den klarer å isolere veistøy veldig godt. Den er ikke like stillegående som Mercedes Vito og heller ikke like komfortabel som den nyeste VW Transporter, men forskjellene er ikke så merkbare.

Pålitelighet og vanlige problemer

Påliteligheten til Renault Trafic kan variere avhengig av modell, årgang og bruk. Generelt er Renault Trafic ansett som en pålitelig varebil, spesielt de siste årene. Det har imidlertid blitt rapportert om noen problemer med eldre modeller, spesielt de som ble produsert tidlig på 2000-tallet.

  Vanlige problemer med Renault Modus

Disse Renault Trafic-problemene omfatter sviktende clutchplater, girslipp, elektriske feil, motorproblemer og problemer med hjulopphenget. Hvis du tar godt vare på Traficen, bør du kunne ha glede av den i flere tiår fremover. Det er verdt å nevne at nyere Trafic-modeller er mye mer pålitelige og derfor bør være de du bør gå for.

Priser og praktiske egenskaper

Basisprisen for en ny Renault Trafic i Storbritannia lå på rundt 23 000 pund for noen år siden, mens en brukt Renault Trafic i god stand og med lav kjørelengde kan koste alt fra 5 000 pund til 20 000 pund eller mer, avhengig av det spesifikke kjøretøyet.

Renault Trafic er en praktisk varebil som egner seg godt til en rekke kommersielle formål. Den har et romslig og allsidig interiør, noe som gjør den ideell for transport av last, utstyr og passasjerer. Trafic er tilgjengelig i en rekke karosseriutførelser, inkludert kassebiler, mannskapsbiler og personbiler, slik at den kan tilpasses ulike behov.

FAQ-seksjonen

Er Renault Trafic tatt ut av produksjon?

For de fleste markeder stoppet produksjonen av Renault Trafic i sin nåværende form i 2021, men den selges fortsatt i noen markeder, blant annet i Afrika. Det er ingen informasjon om at den kommer tilbake med det første, men det går rykter om at den kan komme med en elektrisk drivlinje i stedet.

Vi må vente og finne ut om det virkelig er tilfelle, men Renault er veldig stille om Trafic noensinne kommer tilbake. Uansett kan ikke Renault tilby Trafic-varebiler med dieselmotor lenger, for diesel er litt av et tabuemne i Europa akkurat nå.

  Er Renault Clio en god bil?

Hva er Renault Trafics lastekapasitet?

En av de viktigste styrkene til Renault Trafic er lastekapasiteten. Den har et sjenerøst lastevolum, med opptil 8,6 kubikkmeter plass tilgjengelig i versjonen med lang akselavstand. Trafic har også en høy maksimal nyttelastkapasitet, fra 1 002 til 1 280 kg avhengig av modell.

Det er verdt å merke seg at lastekapasiteten til en Trafic også kan påvirkes av vekten og størrelsen på gjenstandene som transporteres, samt eventuelle modifikasjoner eller tilleggsfunksjoner som er lagt til bilen. Selv om Trafic kan frakte en betydelig last, må du være oppmerksom på at disse gjør det mye vanskeligere å kjøre opp bratte bakker.

Hvor sikker er Renault Trafic?

En av de viktigste sikkerhetsfunksjonene i Trafic er de avanserte førerassistansesystemene (ADAS), som er utviklet for å forebygge ulykker og redusere alvorlighetsgraden av eventuelle kollisjoner. Noen av ADAS-funksjonene som er tilgjengelige i Trafic, inkluderer filskiftevarsler, blindsoneassistent, ryggekamera og bakkestartassistent.

I tillegg til disse ADAS-funksjonene har Trafic også en rekke standard sikkerhetsfunksjoner, som kollisjonsputer, sikkerhetsbelter med beltestrammere og elektronisk stabilitetskontroll. Trafic har også fått 4 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetsklassifisering, noe som indikerer et godt beskyttelsesnivå for passasjerene i tilfelle en kollisjon.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter