Er Tesla-biler bra for bilturer?

Tesla er den mest populære elbilen på markedet av en grunn. Disse kjøretøyene har langvarige batterier og noe av den beste teknologien. De er flotte for å kjøre rundt i byen, samt dekke lange avstander.

Å bruke Tesla til en biltur er flott, da den har batterier med eksepsjonell kjøretid. I tillegg har Tesla installert superladernettverk rundt hovedveier i USA, Canada, Europa, Australia og Kina. Disse gjør bilturer for å være praktiske. Du trenger bare å planlegge ruten din litt fremover for å sikre at det er ladestasjoner der du skal.

Tidligere var det en stor utfordring å bruke en Tesla på lange reiser, da det var færre Tesla-superladestasjoner. Det har endret seg de siste årene, noe som gjør det lettere for langdistanse Tesla-reisende å lade bilene sine underveis. 

Hva gjør en Tesla bra for bilturer?

Enestående superladernettverk

En av fordelene med å eie en Tesla EV, i stedet for en annen EV, er at den har et godt distribuert superladernettverk. Du kan enkelt lade bilen din, selv om du er langt hjemmefra. Bare sørg for at du lader opp bilen før den tømmer batteriet når du er på reise.

Det anslås at Tesla superladernettverk for tiden kan skryte av minst 1870 stasjoner over hele verden. Dette inkluderer over 908 stasjoner i USA, 98 i Canada, 16 i Mexico, 520 i Europa og 398 i Asia-regionen. Med et så godt spredt nettverk bør det ikke være noe problem å lade Tesla EV på en biltur.

Bortsett fra å ha et godt tilkoblet superladernettverk, har Tesla-stasjoner vanligvis forskjellige typer ladere for forskjellige brukere. De fleste stasjonene er utstyrt med 250 kW eller 150 kW ladere. Noen urbane steder har også 72 kW ladere.

  Hvor mange år vil en Tesla vare?

På toppen av det er det veldig praktisk å få tilgang til ladestasjonene, da de vanligvis ligger på travle motorveier for enkel lading av langdistansereisende. Andre stasjoner finnes på kjøpesentre, dagligvarebutikker og til og med på bensinstasjoner.

Autopilot (funksjon)

En annen funksjon som gjør Tesla perfekt for bilturer er autopilotfunksjonen. Denne funksjonen gjør at bilen kan akselerere, bremse, styre og cruise semi-autonomt innenfor sin kjørefelt. Det kan til og med endre baner automatisk.

Siden autopilotsystemet bruker kameraer, radar og ultralydsensorer for å se og føle omgivelsene rundt kjøretøyet, hjelper det sjåføren å se ting som de ellers kanskje ikke hadde lagt merke til. Så hvis du begynner å sovne på en lang tur, kan autopiloten ta over i en nødsituasjon og stoppe deg fra å krasje.

Holdbare batterier

Noe av det som gjør Tesla spesiell er de store og effektive batteripakkene den følger med. Disse batteripakkene lagrer ikke bare mer strøm, men er også veldig effektive, noe som gjør at en Tesla kan dekke flere miles enn andre elektriske biler på markedet.

En Tesla er en god bil fordi du ikke trenger å fortsette å stoppe for å lade opp hele tiden. For eksempel har Tesla Model S en imponerende rekkevidde på 650 kilometer. Selv Tesla Model 3 Standard Range, som har minst imponerende rekkevidde, kan dekke 420 km før lading.

Reisekostnader

Dessuten er kostnadene ved å reise med en Tesla mye billigere enn å bruke et gassdrevet kjøretøy. Selv om du kanskje må stoppe flere ganger for å lade bilen avhengig av avstanden du dekker, er kostnadene for lading fortsatt billigere.

  Lager Volvo elbiler?

Det er normalt å bruke $ 7 til $ 14 for hver ladeøkt på Tesla superladestasjoner. Dette krediteres vanligvis til kontoen din og er langt billigere enn drivstoff. Den eneste utfordringen er at du kanskje må vente i minst 40 til 60 minutter for å lade bilen helt før du drar.

Verktøy for å dra hvor som helst

Tesla er utstyrt med Go Anywhere Tool som gjør det enkelt for Tesla-brukere å reise fra ett sted til et annet. Når du klikker på dette verktøyet, vil det foreslå de raskeste og mest praktiske rutene du kan bruke.

I tillegg vil dette fantastiske verktøyet gi deg en rute med superladestasjoner for enkel lading hvis batteriet blir lavt. Det vil også anbefale lading basert på kjørevanene dine. Dette gjør at du kan ha en jevn kjøretur på turen og planlegge deretter.

Hva er noen av utfordringene med å kjøre en Tesla på lange avstander?

Mangel på superladingsnettverk

Til tross for at Tesla forbedrer superladernettverket, er noen områder fortsatt ikke godt tilkoblet, noe som kan være et problem når du reiser langdistanse. På disse stedene er det vanskelig å bruke en Tesla til bilturer, da du kan bli sittende fast når batteriet tømmes.

Stopper for lading

Den største utfordringen med å bruke en Tesla for lange bilturer er at du må bruke flere timer på å lade bilen. Så hvis du reiser til et fjerntliggende reisemål, må du kanskje gjøre flere stopp. Vær oppmerksom på at hvert stopp vil ta minst 40 minutter, noe som kan legge til mye tid på reisen din.

FAQ

Hvilken er den beste Tesla-modellen for en biltur?

Tesla Model 3 er den beste Tesla-modellen for en biltur. Dette er fordi denne luksuriøse EV-en er rask, trygg og kommer med autopilotfunksjonen. Det vil gi deg minst 263 miles, og du kan enkelt lade den opp på en av superladestasjonene på turen.

  Er Tesla god i snøen?

Hvor lang tid tar det å lade en Tesla på en biltur?

Hvis du bruker en turplanlegger, vil bilen varsle deg nøyaktig den perioden det vil ta å lade kjøretøyet ditt fullt ut. Det tar vanligvis mellom 40 og 60 minutter. Vær oppmerksom på at Tesla-superladere er veldig raske, og noen vil til og med lade om 30 minutter.

Betaler du på en Tesla ladestasjon?

Nei, du har ikke betalt noe på forhånd på Tesla-ladestasjonen, da Tesla-kontoen din vil bli akkreditert med beløpet. Det er også verdt å merke seg at beløpet som belastes varierer fra en superlader til en annen. Noen stasjoner tilbyr til og med topp- og off-peak priser.

Biltur med Tesla

En Tesla er en god bil for bilturer, så lenge det er et godt spredt superladernettverk langs ruten du har tenkt å bruke. Med funksjoner som autopilot, kjørefeltsadvarsel, adaptiv cruisekontroll og et automatisert bremsesystem, vil du glede deg over å kjøre en Tesla på en lang reise.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter