Hvor mange år vil en Tesla vare?

Å kjøpe en luksusbil er ikke billig, og det er derfor det er viktig å vite hvor lenge bilen vil vare, samt vedlikeholds- og reparasjonskostnadene. Hvor lenge varer en Tesla? 

Ifølge Teslas administrerende direktør, Elon Musk, kan aTesla vare i over en million år. Selvfølgelig er dette ikke sant, da ingen bil kan vare så lenge. Imidlertid er levetiden til Tesla-kjøretøy langt over de fleste elbiler og til og med ICE-kjøretøy.

Selv om det er nesten umulig for en Tesla å vare over en million år, har Tesla-biler en av de beste bilgarantiene på markedet. Tesla tilbyr en 8-års garanti, som er det dobbelte av de fleste gassdrevne kjøretøy som vanligvis kommer med en 4-års garanti.

Det som gjør Tesla mer holdbar enn andre elbiler eller ICE-kjøretøy, er at den har det beste bilbatteriet som varer lenger. Derfor, etter hvert som andre elbiler brytes ned etter noen år, vil Tesla tilby forbrukeren minst 8 års bruk.

I motsetning til bensindrevne kjøretøy trenger ikke elbiler motorer for å kjøre, noe som gjør dem enda mer holdbare. Dette betyr også mindre vedlikehold og færre reparasjoner gjennom årene. Derfor har Tesla-biler en av de beste videresalgsverdiene blant luksusbiler.

Hvor lenge varer Tesla-batterier?

En av de største fryktene for førstegangs elbileiere er at bilen ikke vil holde en kostnad. Tesla har endret alt dette ved å lage batterier som varer lenge. Den første Tesla Roadster holdt ikke en ladning, men det er lenge i fortiden nå.

De fleste Tesla-modeller er utstyrt med batterier som gir strøm i minst 250 miles på en enkelt lading. Selvfølgelig varierer dette i henhold til bilmodellen. Rekkevidden varierer også avhengig av hvordan du kjører og kapasiteten til batteriet.

  Hva er så spesielt med Tesla?

Den lengste rekkevidden fra Tesla er rundt 650 kilometer på full lading. I likhet med ICE-kjøretøy justerer Tesla den nåværende milsrekkevidde opp og ned, avhengig av gjeldende kjøreforhold. For eksempel, hvis du gjør flere stopp, vil rekkevidden reduseres drastisk.

Serier for forskjellige Tesla-modeller på full lading:

 • Modell 3 Standard Range Plus – 400 km
 • Modell 3 Lang rekkevidde – 522 miles
 • Modell 3-ytelse – 479 km
 • Model S Long Range Plus – 650 km
 • Model S-ytelse – 548 miles
 • Model X Long Range Plus – 551 miles
 • Model X-ytelse – 505 miles
 • Modell Y Long Range Plus – 500 km
 • Modell Y-ytelse – 515 miles

NB: Tesla planlegger å lage et batteri som vil vare i minst 1 million miles. Dette vil være et stort gjennombrudd og en game-changer. 

Teslas batterigaranti

Noe av det viktigste som skiller Tesla fra andre EV- og ICE-kjøretøy er dens enestående garanti. Tesla tilbyr en 8-års garanti, som er en av de beste. Så hvis bilen din bryter sammen eller har et problem, kan du slappe av og vite at den er dekket i minst 8 år.

Her er de forskjellige garantiene for de forskjellige Tesla-modellene:

 • Modell 3 – 8 år / 120 000 miles
 • Modell S – 8 år / 150 000 miles
 • Modell X – 8 år / 150 000 miles
 • Modell Y – 8 år / 120 000 miles

FAQ

Hvor ofte bryter Tesla sammen?

Tesla-biler brytes sjelden ned, takket være de få delene som disse bilene kommer med. Tesla leveres med totalt 17 bevegelige deler, i motsetning til et vanlig ICE-kjøretøy som leveres med minst 200 deler. Som et resultat bryter disse bilene sjelden ned.

De mest eksepsjonelt designede Tesla-modellene ble bygget fra grunnen av som batterielektriske biler med full selvkjørende evne i tankene. Avhengig av hvilken modell du har, kan det hende du må besøke et servicesenter etter 2 eller enda flere år for den første tjenesten.

  Er Tesla bedre enn BMW?

Hvor mye penger sparer du ved å kjøre en Tesla?

Når du sammenligner kostnadene ved å kjøre en Tesla og en forbrenningsmotor (ICE) bil, vil du oppdage at det er langt billigere. Avhengig av hvor ofte du lader bilen din, kan en full kostnad koste deg rundt $ 8 og kan dekke minst 250 miles.

Tvert imot, du må kanskje betale rundt $ 20 for en ICE for å dekke de samme 250 miles. Men i motsetning til bensindrevne kjøretøy, trenger ikke elbiler mye annet vedlikehold som oljeskift. Totalt kan du ende opp med å spare minst $ 7,000 årlig hvis du kjører en Tesla, i stedet for en ICE.

Hvor mange kilometer kan Tesla vare på én lading?

Alle Tesla-modeller kan vare i minst 250 miles på en enkelt lading. Avstanden som dekkes vil imidlertid også avhenge av andre faktorer som hvordan du kjører, klimaet i området og hvor stort batteriet er. Den lengste rekkevidden Tesla for øyeblikket gir er litt over 650 kilometer på full lading.

Andre ting som påvirker Teslas batterirekkevidde inkluderer tauing. Hvis du bruker en Tesla til å taue en bobil eller båt, må du forvente at batteriet dekker færre miles enn det normalt ville gjort. Å kjøre Tesla i kaldt klima kan også redusere bilens kjøreavstand med gjennomsnittlig 41%.

Hvorfor ga tidligere Tesla-eiere opp bilene sine?

De fleste av de tidligere Tesla-eierne kvittet seg med bilene sine på grunn av ladeproblemer. Selv om disse bilene kan lades hjemmefra, tar de lengre tid å lade helt opp enn i Tesla superladestasjoner. Det er imidlertid ikke alltid mulig å lade i Tesla-superladere når du reiser.

  Bruker Tesla spesielle dekk?

Har lang levetid noe å si for luksusbilkjøpere?

Vanligvis ikke. Luksusbilkjøpere kjøper biler på grunn av deres status og klasse. Så det er mer et mål på rikdom og et statussymbol. Dette er vanligvis ikke tilfelle med utilitaristiske bilkjøpere som kjøper dem av nødvendighet. Faktisk holder de fleste luksusbilkjøpere seg ikke med bilene sine lenge.

Dette er grunnen til at du ikke bør bli overrasket over å oppdage at noen Tesla-eiere ikke beholder bilene sine på mer enn tre år. Tesla er et luksusbilmerke, og basismodellen starter på rundt $ 35,000 XNUMX.

Hovedpoenget

Forvent at Tesla-bilen din varer i minst 8 år eller mer før du kan tenke på å bytte bilens batteri. Selv etter denne perioden vil Teslaen din fortsatt være veldig effektiv i ytelse og i god stand, så lenge du tar vare på den. Batteristrømmen vil imidlertid ikke være så kraftig og effektiv som den en gang var.

Det sies at en Tesla kan vare i over en million år. Det er noe sannhet i dette, så lenge du bytter bilens batteri etter 8 år og fortsetter å oppdatere turen med nye programvareoppdateringer. Du må sannsynligvis også oppgradere maskinvaren for å unngå kompatibilitetsproblemer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter