Er Volkswagen Arteon en god bil?

Er Volkswagen Arteon en god bil?

VW Arteon er en mer stilig versjon av VW Passat som snart kommer til å avslutte produksjonen. Dette betyr at Arteon kommer til å være den eneste premium sedan tilbud fra VW som betyr at det kan potensielt samle mye mer interesse fra premium sedan kjøpere.

Noen sier imidlertid at Arteon ikke er verdig sin premium prislapp,  mens andre anser det for å være en mer stilig og generelt bedre versjon av Audi A5. Powertrain-alternativene Arteon kommer med er alle potente, effektive og sofistikerte som definitivt får det til å virke som en mer budsjettvennlig versjon av Audi A5.

Arteon utvendig design er sannsynligvis det aller beste aspektet av Arteon fordi bilen ser futuristisk og nydelig ut. Interiørdesignet er litt mer begrenset, da det ikke skiller seg så mye fra selv en VWG-olf. Arteon er en sporty 4-dørs kupé, men det er egentlig ikke en sportsbil på noen måte.

Pålitelighetsmessig er Arteon anstendig, men jeg lider ikke av ganske særegne problemer. Det er også sedan med den største bagasjerommet plass på markedet mens interiøret plass er også over gjennomsnittet for sin klasse.  Det er trygt å si at Arteon faktisk er en veldig god bil, men den konkurrerer med mer premium rivaler.

VW Arteon – Drivverket

VW Arteon bensinmotor utvalg starter med 1.5L 4-sylinder TSI-motor med 150hp.  Den neste i linjen er den 2.0L 4-sylindrede TSI-motoren med 190hp mens den kraftigste Arteon bensinmotoren er den samme 2.0L 4-sylinder med 280hp i R-modellen.   Arteon dieselmotor utvalg består av en 2.0L 4-cylinder TDI-motor med enten 150hp, 190hp eller 240hp.

  Volvo mot Volkswagen: Pålitelighet

Arteon får også en enkelt hybridversjon drevet av en 1.4L TSI 4-sylinder og en elektrisk motor for en kombinert effekt på 220hp.  Bensin 2.0L Arteon er i stand til å returnere opp til 35MPG, diesel 2,0L er i stand til å returnere opp til 45MPG mens hybrid 1.4L er i stand til å returnere opp til 214MPG.

Alle Arteon-versjoner leveres med VW proprietære DSG 7-trinns automatisk girkasse. Arteon-modeller på startnivå  er FWD-biler, mens avanserte modeller også er tilgjengelige med VW 4Motion AWD-teknologi. Alt i alt  er Arteon powertrain-alternativene effektive, sofistikerte og pålitelige.

VW Arteon – Design og chassis

Sannsynligvis den sterke drakten til Arteon, den utvendige designen oser av raffinement, luksus og futurisme, og det er det VW har en tendens til å skildre det beste. Den aggressive fronten matchet med fantastiske LED-lys er sikker på å tiltrekke seg oppmerksomhet, selv i selskap med dyrere biler. Arteon er også tilgjengelig som en Shooting Brake-versjon som ytterligere skiller den fra noen av konkurrentene.

Interiørmessig er arteon ikke så lovende fordi mange anser det for å være altfor Golf-lignende. Det er ikke å si at VW Golf tilbyr et dårlig interiør, men at Golf er nesten halvparten av prisen.  Uansett er det noen premiummaterialer her og der,  men den generelle opplevelsen er svært avhengig av alternativene du går etter.

Suspensjonen og chassisjusteringen av Arteon gjør den dynamisk, men ikke på langt nær så mye som noen av sine bayerske fettere. R-Line-modellene med stivere fjæring føles mer smidige, men de kommer aldri til å kunne konkurrere med slike som BMW 4-serien.

  Vanlige problemer med Volkswagen ID.4

VW Arteon – Pålitelighet og vanlige problemer

VW Arteon ser også ut til å være en anstendig pålitelig bil, men noen problemer er verdt å nevne. For det første  har Arteon en tendens til å lide av problemer med bremsesystemet, suspensjonsproblemer, trim- og equipment-problemer, taklukeproblemer og problemer med hybridsystemet.

Ikke for mye er kjent om påliteligheten til Arteon fordi Arteon ikke er så populær noen andre VW-modeller er. Uansett oppgir de fleste eiere at Arteon er en pålitelig bil som sannsynligvis vil tåle tidens prøve.

VW Arteon – Verdi og praktisk

Du kan få en brukt VW Arteon mellom $ 29,000 og $ 50,000 avhengig av modellåret, motorene, utstyrslisten og den generelle tilstanden. For denne prisen  konkurrerer Arteon direkte med Audi A5 som gjør det noe vanskelig å rangere Arteon.

Praktisk-klok, Arteon er konge fordi ingen andre 4-dørs sedan tilbyr en lignende størrelse koffert som den som finnes i Arteon. Videre  leder Arteon også veien når det gjelder benplass, selv om takhøyden ikke er noe å skryte av.

Delen Vanlige spørsmål

Er VW Arteon verdt det?

VW Arteon er plassert i et virkelig konkurransedyktig selskap fordi det konkurrerer med slike som Audi A5 Sportback, BMW 4-serien Gran Coupe, og Mercedes Benz C-klasse.  Alle disse tre kommer med et mer premiummerke, sterkere motorer og en bedre videresalgsverdi.

  Vanlige problemer med Volkswagen Atlas

På den annen side undergraver VW Arteon litt alle tre når det gjelder pris, men ikke for mye til å gjøre en massiv forskjell. Som sådan  er Arteon verdt det hvis du virkelig er glad i hva den leverer.

Er VW Arteon trygt?

Hvis du er interessert i å kjøpe VW Arteon, er sikkerhet ikke noe du bør være altfor bekymret for fordi Arteon er en veldig trygg bil generelt. Arteon er tilgjengelig med alle moderne sikkerhetsfunksjoner, men de fleste av disse er en del av ganske dyre valgfrie pakker.

Arteon er en 5-stjerners vurdert bil når det gjelder krasjbeskyttelse, noe som betyr at jegikke bør tilfredsstille sikkerhetsbehovene til de fleste i dag.

Er VW Arteon bedre enn VW Passat?

VW Arteon er til Passat hva Audi A5 er til Audi A4 som betyr at disse er basert på mer eller mindre samme plattform med den eneste forskjellen er kjøreopplevelsen og styling.  VW Arteon er en mer tilfredsstillendeskuespillerpakke sammenlignet med Passat, men forskjellene er marginale.

De fleste foretrekker utseendet til Arteon mens folk som foretrekker Passat er mer i en dempet utvendig design som ikke roper så mye.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter