Er Volkswagen Atlas en god bil?

Er Volkswagen Atlas en god bil?

VW Atlas er en mellomstor luksus SUV i produksjon siden 2016 da den erstattet den berømte VW Touareg.  Atlas er også kjent som VW Teramont i visse markeder, og den nåværende Atlas/Teramont har nylig blitt revidert i 2021 som gjorde det i tråd med alle de andre mellomstore luksus-SUVene.

VW Atlas powertrain-serien starter med noen få 4-sylindrede motorer, og den går helt opp en stor V6. Atlas er enten en FWD- eller AWD-bil, avhengig av motoren dugår for. Videre er Atlas også paret til enn 8-trinns automatisk girkasse som kan maksimere effektiviteten uten å lide i ytelse.

Designmessig ser Atlas ut som en mer amerikansk VW Touareg,  noe som betyr at den låner visse designsignaler som er kjent for å selge i det amerikanske markedet. Dette betyr at Atlas er boksere og fylt med krombiter. Fjæringen og chassisethar også blitt stilt inn for å være komfortabel og avslappende.

Pålitelighetsmessig er Atlas overalt fordi noen eksempler  ser ut til å være ekstremt problematiske, mens andre er mye mer pålitelige. Dessuten er Atlas også en praktisk bil, samtidig som den er mer konkurransedyktig priset enn noen av sine viktigste rivaler.  Alt i alt er Atlas virkelig en veldig god bil.

VW Atlas – Drivverket

VW Atlas-motorutvalget starter med den 2,0 L 4-sylindrede motoren med 235hp, og den kraftigste og mest populære motoren er 3,6 L V6 med 276hp.  Begge disse er paret til en velkjent VAG 8-trinns Tiptronic dreiemoment omformer girkasse som passer til den avslappede karakteren til Atlas vakkert.

Atlas er ikke en bil som noen gang bør konfigureres med FWD, da det er litt rart å kjøre en mellomstor luksus-SUV som bare drives av de to forhjulene. Tross alt er VW Atlas en terrengbil som betyr at det gir liten eller ingen mening å få det med et FWD-drivverk.

  Vanlige problemer med Volkswagen Beetle

Effektivitetsmessig er den 2.0L FWD 4-sylindrede SE-modellen i stand til å returnere opptil 23MPG kombinert, mens 4MOTION 2.0L SE 4-sylindermodellen er i stand til å returnere 22MPG, noe som gjør dem nesten identiske , noe som ytterligere negerer behovet for å gå for bare et FWD-oppsett.

Den kraftigere V6-modellen kan returnere 19MPG og er bare available med 4MOTION uansett. Alt i alt bør Atlas også få en kraftigere V8-modell, men VW hoppet over å gjøre det for å holde prisen nede og ikke ruffle noen fjær med dyrere Audi, Porsche og Bentley konkurrenter.

VW Atlas – design og kabinett

Den nydesignede VW Atlas ser mye bedre ut sammenlignet med forrige generasjon som så ut som en oppblåst VW Tiguan. Atlas er designet for å se futuristisk, ønskelig og luksuriøs ut. Interiørdesignet følger også en lignende bane, selv om forskjellen mellom Atlas og noen rimeligere VW-produkter er minimal.

Alt i alt er både utsiden og interiørdesignet til VW Atlas svært avhengig av alternativene du går for, noe som betyr at du må bruke mer for at bilen skal se så bra ut som den kan. Gitt det faktum at de fleste online videoer og bilder viser svært spesifiserte eksempler, er sjansen stor for at du vil bli skuffet over en som mangler alt nødvendig sett.

Atlas’s fjæring og chassisjustering er fullt fokusert på komfort, raffinement og brukervennlighet. Uansett hvilket trimnivå du går for, er alle egentlig ikke i stand til å levere så mye off-road. Faktum er at de fleste VW Atlas-kjøpere ikke bryr seg om off-roading.

  Er Volkswagen Arteon en god bil?

VW Atlas – Pålitelighet og vanlige problemer

VW Atlas er overalt når det gjelder pålitelighet, da noen modeller er mye bedre enn andre. De vanligste VW Atlas-problemene er defekte injektorer, motoravstengningsproblemer, alle slags lekkasjer, problemer med drivstoffpumpen og defekte styreklokkespring.

Atlaset er også kjent for å gå gjennom dekk i en alarmerende hastighet. Uansett må du opprettholde et Atlas hvis du vil at det skal være håndterbart i det lange løp.  Dette er en stor luksus kompleks SUV som trenger konstant vedlikehold, uten det, mange ting kan gå galt.

VW Atlas – Verdi og praktisk

Du kan få en VW Atlas for så lite som $ 15k hvis du er villig til å risikere det med en høyere kjørelengde før ansiktsløftningsmodell.  Avanserte modeller koster noen ganger fire ganger så mye som ytterligere gjentar det faktum at Atlas virkelig er avhengig av alternativene du går etter.

Atlas har opptil syv seter, noe som betyr at det maksimerer sitteplassen. Visibility er flott, og det samme er lasterommet.

Delen Vanlige spørsmål

Er VW Atlas verdt det?

VW Atlas mangler absolutt sammenlignet med mange andre mellomstore luksus-SUVer, men det gjør opp for det med prisen. Som sådan er Atlas virkelig verdt det hvis du er ute etter en slik bil. Dette segmentet er veldig konkurransedyktig, noe som betyr at det er mange gode alternativer.

  Aiways vs VW - som er bedre?

Atlas er imidlertid ekstremt praktisk, og det balanserer kostnadene med luksus bedre enn de fleste biler fra dette segmentet.

Er VW Atlas trygt?

VW Atlas kommer med en fantastisk 5-stjerners sikkerhetsvurdering som betyr at det er en veldig trygg bil. VW vet at de fleste som kjøper Atlaset kommer til å bruke det som en familietransportør, og det er derfor de gjorde sitt beste for å gjøre Atlas så trygt som mulig.

Imidlertid er mange avanserte programvaresikkerhetssystemer bare tilgjengelige hvis du går etter de beste versjonene. Uten disse systemene kommer ikke Atlas til å være på nivå med noen dyrere luksus-SUVer.

Er VW Atlas bedre enn Touareg?

Nei, det er det ikke. Selv om Atlas ser ut til å være en relativt ønskelig bil,  virker Touareg som en bedre pakke totalt sett. Touareg ser finere ut både fra innsiden og ut og er tilgjengelig med kraftigere motorer også.

Dette betyr ikke at Atlas er dårlig, men heller det faktum at Touareg fortsatt er på toppen av VW-næringskjeden .

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter