Aiways vs VW – som er bedre?

Aiways er et nykommer kinesisk  elbil-oppstartsmerke som for tiden tilbyr to elbiler,  Aiways  U5 og  Aiways   U6. Begge disse er basert på samme plattform, og den eneste store forskjellen mellom disse to er utvendig styling fordi U6 bruker en coupe-ish  SUV-design.

VW er derimot et av de største bilselskapene i verden når det gjelder å lage biler i nesten 100 år. VW tilbyr for øyeblikket noen få elektriske modeller, for eksempel VW ID .3, VW ID.4, Golf e og den kommende VW ID .6.

Forskjellene mellom VW og Aiways  er enorme fordi nesten alle er kjent med VW-merket, mens nesten ingen vet at  Aiways  til og med eksisterer. Videre lager VW også  ICE-biler og plug-in hybridbiler for nesten alle segmenter, noe som betyr at VW har dusinvis av biler som for tiden tilbys.

Aiways er langt fra i stand til å konkurrere med VW som et merke, men  Aiways  U5 kan absolutt konkurrere med VW ID .4, spesielt når du vurderer at U5 koster mye mindre penger. Uansett, hvis  Aiways  fortsetter å tilby konkurransedyktige og anstendig laget biler, kan de til slutt være i stand til å true VW i større skala.

Aiways – Oversikt over merkevarer

Etter litt over tre år i utvikling har Aiways  gitt ut U5, en SUV / Crossover som retter seg mot elbilkunder   på startnivå med en relativt rimelig inngangspris. Aiways  håper å oversvømme de vestlige markedene med sine  elbileri dekommende årene, akkurat som alle de andre kinesiske  oppstartsbilmerkene gjør.

Det er ennå uklart hvordan dette kommer til å utfolde seg, men det er  trygt å si at de har det bra foreløpig. Det er imidlertid noen problemer,  spesielt med tanke på sikkerhet, da U5 bare har fått en dårlig 3-stjerners sikkerhetsvurdering fra Europas mest fremtredende krasjtestingsorganisasjon Euro NCAP.

  VW vs. Mercedes: Pålitelighet

U5 klarte ikke å levere anstendige resultater i siden-støtkrasjtest mens aktive programvaresikkerhetsfunksjoner også var mindre enn perfekte. Uansett ser dette ut til å være det største problemet med U5, og  Aiways var raskt ute med å svare på at de allerede jobber med å løse problemet.

U5 er tilgjengelig med et 63 kWh  batteri som kan lades fra 20% til 80% ved hjelp av en rask DC-lader på rundt 30 minutter. Hvis du lader U5 gjennom en langsom AC hjem sokkt du bør nå 80% av lading i ca 8-10 timer. Alle U5-modeller leveres med en enkelt elektrisk motor som produserer 150 kW (201hp) strøm.

VW – Oversikt over merkevarer

Med mindre du har levd under en stein de siste tiårene, er sjansen stor for at du er kjent med VW som et merke. VWs modeller omfatter nesten alle tenkelige segmenter, noe som betyr at du kan finne en VW-modell som passer perfekt til dine behov.

Som sådan har Volkswagen Auto Group klart å bli et av de mest vellykkede bilselskapene, spesielt fordi de delvis eier Audi, Lamborghini, Porsche, Seat, Škoda, Lamborghini, Bentley  og Bugatti.

VW ID .4 er den nærmeste konkurrenten til U5 fordi den tilbyr nesten identiske utganger  og  et  lignende område. ID 4 leveres imidlertid med et større 82 kWh batteri. Det tar rundt  40 minutter å lade ID.4  opptil 80% gjennom en rask DC-lader, noe som betyr at ladetidene også er nesten identiske.

  Hvorfor slites Tesla-dekkene ut så fort?

ID 4 føles litt mer eksklusiv både fra utsiden og innsiden, men forskjellene er ikke nok til å rettferdiggjøre prisøkningen som er nødvendig for å kjøpe ID .4 over Aiways  U5.

Kommer Aiways  noen gang til å bli like vellykket som VW?

Det er vanskelig å si om Aiways  noen gang kommer til å kunne matche VW både fra salgsperspektivet og  merkeappellen, men foreløpig er sjansene for at det skjer ganske slanke. Aiways  er et nytt merke som sannsynligvis trenger flere tiårmed  vellykket forretningsledelse for å oppnå en lignende status.

VW er et stort selskap verdt over 500 milliarder dollar, mens  Aiways  for tiden er verdt rundt 5,7 milliarder dollar. Dette gjør det mulig for VW å omfatte markeder  som er godt utenfor rekkevidde for små kinesiske  elbil-startups, og vanskelighetene forbundet med å komme dit er betydelige.

Alt i alt er det trygt å si at Aiways  samler interesse i et raskt tempo, men den interessen kommer nesten aldri til å nå de samme høydene som VW. Bare tiden vil fortelle hvordan dette kommer til å utfolde seg, men  for øyeblikketer  VW på et annet nivå.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor kjøper folk Aiways  U5?

Aiways U5 tilbyr stor verdi med tanke på hva den tilbyr for prisen. Ingen elbil i Europa kan for tiden matche det U5 tilbyr for tilsvarende beløp. Det er også en ganske avansert bil som kommer med alle 21st-århundreavanserte førerassistansesystemer samtidig som den er overlegen romslig.

En av de største kritikkene om U5 annet enn sikkerhet er den mangelfulle utvendige designen som ser ut til å splitte  meninger. Derfor ga Aiways  ut U6 som ser litt mer premium ut mens du opprettholder en lignende pris.

  Aiways vs BMW - som er bedre?

Hvorfor kjøper folk VW ID .4?

Som nevnt tidligere er VW en av de største aktørene i bilsektoren, noe som betyr at VW har en ganske kontinuerlig kundebase som har en tendens til å oppgradere sine eldre VW-modeller hver gang en nyere kommer ut.

ID .4 er kanskje ikke den beste verdien for pengene ut av alle elbilersom for tiden er i salg, men alle vet hvor de skal betjene den og hva de kan forvente av en VW. Dette er noe  Aiways  mangler   sammenlignet med VW fordi det er et så nytt merke.

Kommer elbiler til å bli bedre i fremtiden?

Elbiler kommer nesten helt sikkert til å bli bedre i fremtiden fordi hele bilindustrien er fylt med konkurransedyktige selskaper som har en tendens til å presse grenser med hver ny modell. Det er ennå uklart hvor mer avanserte  elbilerkommer til å bli i årenesom kommer, men de vil bli bedre.

Vi bør forvente at elbilprisene  vil begynne å avta ettersom det er flere og flere potensielle  elbilkunder på markedet. Nyere  elbilerbør også tilby mer rekkeviddei fremtiden, og lademulighetene bør også forbedres drastisk.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter