Ford Bronco girkasseproblemer

Ford Bronco Raptor problemer & feil

Ford Bronco er en av de mest etterlengtede SUV-ene som har kommet ut det siste tiåret, ettersom merkenavnet Bronco har stor betydning for Ford Bronco-entusiaster. Et av de mer overraskende aspektene ved den nye Bronco er at den er tilgjengelig både med manuell og automatisk girkasse.

Det betyr at Ford har sett for seg at Bronco skal være en ekte entusiastbil, noe som ytterligere forsterkes av at du kan få den som 2- eller 4-dørs og med opptil 10 ulike utstyrspakker. Med så mange valgmuligheter måtte man gjøre visse kompromisser, noe som er grunnen til at noen versjoner av Bronco har flere problemer enn andre.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle girkasseproblemene i Ford Bronco og hva du må gjøre for å løse dem. Til å begynne med inkluderer de vanligste problemene med girkassen i Ford Bronco løse bolter i girkassen, sliping under akselerasjon, forsinkelser og nøling ved giring, og at girkassen nekter å gå i gir.

Ford har gjort noen få girkasserelaterte tilbakekallinger, den viktigste var for å bekjempe problemet med løse bolter. Alt i alt er ikke girkassen Broncos verste del når det gjelder problemer, men den er fortsatt ikke en av de mest pålitelige girkassene i Fords nåværende utvalg.

Ford Bronco Raptor problemer.
Mer om Ford Bronco motorproblemer.

Løse bolter i girkassen

Et potensielt girkasseproblem som har blitt rapportert med Ford Bronco er løse bolter i girkassen. Løse bolter kan føre til en rekke problemer, inkludert væskelekkasjer, feil giring og til og med fullstendig girkassefeil. Selv om det er viktig å merke seg at dette problemet kanskje ikke er utbredt og kan være begrenset til spesifikke produksjonspartier eller tidlige modeller, er det likevel viktig for Bronco-eiere å være klar over dette potensielle problemet.

  Hvilke Ford Bronco-årganger du bør unngå

Ford sendte ut en tilbakekalling for å bekjempe dette problemet, som inkluderte tilbakekalling av en rekke Ford Bronco-, Ford F-150-, Ford Mustang-, Ford Explorer- og Lincon Aviator-modeller produsert mellom 2022 og 2023.

Sliping ved akselerasjon

Det finnes noen få kilder som hevder at slipelyden ved akselerasjon skyldes de nevnte løse boltene i girkassen. Det finnes imidlertid også rapporter om at problemet skyldes et problem med planetgirsystemet, noe som ofte nevnes i forbindelse med andre Ford-modeller som bruker denne girkassen.

Uansett er det best å ta Broncoen din til en forhandler for å finne ut hva som forårsaker problemet, da du ikke vil risikere å skade girkassen ytterligere. Sørg for å vedlikeholde den på riktig måte ved å skifte ut alle væsker når det er nødvendig, og vær relativt forsiktig når du kjører bilen.

Forsinket og treg giring

Utilstrekkelig girkassevæskenivå kan påvirke girkassens hydraulikktrykk, noe som kan føre til forsinket og nølende giring. Ved å kontrollere væskenivået og sørge for at det er på riktig nivå, kan dette problemet løses. Hvis væskenivået er lavt, kan det tyde på en lekkasje som må utbedres. På den annen side kan slike problemer også skyldes at clutchen eller momentomformeren er utslitt.

Også andre komponenter i girkassen, for eksempel sensorer, ventiler eller gir, kan bidra til forsinket og nølende giring hvis de er skadet, utslitt eller ikke fungerer som de skal. I slike tilfeller er det nødvendig å identifisere og reparere eller skifte ut de berørte komponentene. For å finne ut hva som er årsaken til disse underliggende problemene, bør du ta Broncoen din til en Ford-forhandler.

  Vanlige problemer med Ford F-150 Lightning

Girkassen nekter å skifte gir

Dette problemet er først og fremst knyttet til Ford Broncos manuelle girkasser, nærmere bestemt girspaken. Girspaken er plassert inne i kupeen i Ford Bronco og er koblet til girkassen via en koblingsmekanisme. Denne koblingsmekanismen gjør det mulig for føreren å skifte gir ved å bevege girspaken.

Men hvis koblingen mellom girspaken og girkassen ikke er riktig justert, kan det føre til at det blir vanskelig eller umulig å skifte gir. Hvis koblingen ikke er riktig justert, kan det hende at girspaken ikke går helt i inngrep med girkassen, noe som fører til at girene glipper eller sliper. Dette kan føre til vanskelig giring, noe som betyr at det kreves mer kraft enn vanlig for å sette bilen i gir.

FAQ-seksjonen

Er Ford Bronco med manuell girkasse bedre enn Ford Bronco med automatgir?

Det avhenger av dine personlige preferanser, men det er ganske åpenbart at de fleste som kjører moderne biler i dag, foretrekker automatgir. Dette blir enda tydeligere av det faktum at Ford ikke engang tilbyr automatgir for de større motorene, ettersom manuell girkasse kun er tilgjengelig for de 4-sylindrede innstegsmotorene.

Automatgirkassen er raskere til å legge inn gir, og den er mye enklere å leve med i hverdagen. Hvis du er usikker på hvilken av disse to du bør velge, er det best å prøvekjøre begge variantene av Bronco og deretter ta en endelig beslutning.

  Elektriske problemer med Peugeot 2008

Tilbyr Ford Bronco lavgirmodus?

Ja, Ford Bronco har en lavgirmodus både med manuell og automatisk girkasse, noe man kan forvente av en ekte offroad-modell.

Lavgirmodus er vanligvis forbundet med en to-trinns girkasse. Denne funksjonen gjør det mulig for føreren å veksle mellom høy- og lavgir. I lavgirmodus multipliseres utvekslingen, noe som gir økt dreiemoment på hjulene, noe som er gunstig når man skal forcere bratte stigninger, navigere gjennom dyp gjørme eller sand eller krype over steiner og hindringer i lavere hastigheter.

Hvilken girkasse er det i Ford Bronco?

Ford Bronco har enten en 10-trinns SelectShift automatgirkasse eller en 7-trinns manuell girkasse i innstegsmodellen med 4-sylindret motor. Den 10-trinns girkassen er det foretrukne valget for en lang rekke kunder, mens den manuelle girkassen gir deg muligheten til å kontrollere bilens giring mer presist.

Avhengig av hvilke preferanser og motorvalg du har, bør du vurdere begge deler, da de har sine egne fordeler og ulemper.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter